ben 22 yaşındayım , Babam bizi bir buçuk yıl önce terk etti vede giderken cenaze parasını bıraktı bana , arayıp sormayın benide diyip gitti .
Hiçbir yardım etmedi eve , ben çalıştım okulum aksadı , ablam çalıştı okulu aksadı , kira geliride var annemin maaşı yok öyle idare ettik.
Eve geldi geçen gün , Bodrumda dükkan açmış batmış , maaşıda bankadan kesilmiş 350 lira gibi birşey alıyormuş birde mafya yamı ne borcu varmış ,
Bu evi satıcam 100 bin lirada size vericem ne yaparsanız yapın dedi bana , ben yine bodruma gidicem dedi .
Annem eve , babam satmasın diye aile konutu Şerh i koydurmuştu . Tamam babam satamaz şuanda bu evi
Benim asıl olayım boşanma konusu .
Ben 22 yaşında erkeğim , annem 65 yaşında , ablam 23 yaşında , birde babamın önceki eşinden olan Bir ablam daha var 28 yaşında (aynı evde yaşamıyoruz )
Ayrılma konusunda mal bölümü olayında cocuklar para yada pay alabilirmi bu 1.sorum ?
Anneminde üstünde bir ev , babamın üstüne 1 ev birde araba var . Söylediğine göre birde borçları var
Bu 2 evde şu sayede oldu
2002 den sonra,
Bizim eski bir evimiz vardı dedemden babama MİRAS kalan . Bu eve mütait girdi vede evin fiyatı 2 kat arttı babamda evi satıp anneme değeri düşük bir ev , kendine değeri yüksek olan bir ev aldı . 350 bin lira civarı değeri
annemin geliri sadece o evden aldığı kira
Şimdi annemin üstündeki evden babam hak iddaa edebilirmi ?
Babamın evinden annem hak iddaa edebilirmi ?
çocuklara boşanmadan dolayı bir pay düşermi ? Biri üvey 3 cocuk
Bu arada babam her türlü düzenbazlığı yapabilecek bir adamdır .
Boşanma nedeniyle mal paylaşımında Çocuklar herhangi bir hak -pay alamazlar.
Sonuçta anneniz, babanıza kalan mirasla alınmış olan bahsettiğiniz evde kendine bir hak görüyor, bulabiliyorsa, babanız da annenize aynı şekilde almış olduğu ev üzerinde kendine bir hak görecektir.
Annenizin zaten bir evi yokmuş. Babanız kendisine kalan mirastan annenize bir ev alıvermiş. Yani Babanız kişisel malı ile annenize ev almış. Bu durumda babanız boşanma aşamasında annenize ait olduğu söylediğiniz evin alımında kişisel malı ile olan katkısını ispat edecek olursa o mal üzerinde katkısı oranında hak sahibi olacaktır.
Annenizin zaten bir evi yokmuş. Babanız kendisine kalan mirastan annenize bir ev alıvermiş. Yani Babanız kişisel malı ile annenize ev almış. Bu durumda babanız boşanma aşamasında annenize ait olduğu söylediğiniz evin alımında kişisel malı ile olan katkısını ispat edecek olursa o mal üzerinde katkısı oranında hak sahibi olacaktır.
Baba kendi kişisel malı ile anneye ev almış Baba öldüğünde çocuklar dava açıp bu evden pay isteyebilirlermi?
Baba öldüğünde çocuklar mirasçı olacaklar.. neden dava açsınlar ki ?
Baba şahsi malından anneye ev almış normalde ev babanın üzerinde olsaydı anneye 1/4 ü kalacaktı. diğerleri çocukları bölüşecekti. Bu durumda mirastan mal kaçırma nedeni doğmazmı? diğer mirasçıların saklı paylarını isteme hakları yokmu?
Sn Kırcalı bütün çocukların açabilmesi gerekmezmi?
Yasal olarak elbette hepsi mirastan mal kaçırma iddiasıyla dava açma hakkına sahip,
ama burada konu açıp annesinin adına olan evi korumak ve babasının adına olan evdeki annesine ait payı korumak isteyen bir çocuğun dava açacağını düşünmediğimden, baba bir anne ayrı kardeşin dava açma ihtimali olabileceğini söylemek istedim sadece.
Hayır öyle bir madde yoktu sadece işiniz gereği seyahat edebilir misiniz diye bir şey vardı. Bunu öne sürüyorlar bunu da işaretleyip işaretlemediğimi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Hayır öyle bir madde yoktu sadece işiniz gereği seyahat edebilir misiniz diye bir şey vardı. Bunu öne sürüyorlar bunu da işaretleyip işaretlemediğimi...
Seyehat etme