Merhaba arkadaşlar, hizmet aldığım bir özel diş hastanesinin vergi kaçırdığını düşünüyorum.Çünkü zannedersem hiçbir müşterisine fiş/fatura vermiyor,bana da vermediler, sadece para makbuzu veriyorlar. Ben memnun olmadığım-beceremedikleri-apaçık ortada diş teli tedavisi hizmet sonunda geri ödeme yapmadıkları için(2-3bin tl) dava açmayı düşünüyorum ancak bana para ödediğini falan ispatlayamazssın falan dediler, ben de görüşürüz dedim, bunları neye göre diyorlar bilmiyorum ,fiş kesmedikleri için olabilir mi? Tam emin olamadım, maaşların elden verilip verilmediğini de öğrenmeye çalışıyorum. Kayıtlarla ve para alımlarıyla müşteri temsilcileri 3-5 kişi ilgileniyor.Bilgisayar yazılımında tutuluyor bilgiler, müdürün odasındada aynen görülüyor sistemden.Ekstra defter tutuluyor mu bilmiyorum ama bir keresinde müşteri temsilcisi ben taksit öderken ayrıyetten oraya da yazdığını görmüştüm...Bu ikinci defter falan olabilir mi bilmiyorum bunların hepsini araştırmak istiyorum.Vergi kaçırdığını ispatlayan deliller nelerdir? Mükafat isteyerek maliyeye gerekli ve yeterli delille şikayet edeceğim yanlız tam delil istiyorum ki daha sonra sıkıntı çıkarmasın çünkü yanlış şikayetler sorun yaratabilir.Ayrıyetten fatura vermedikleri için şikayet edecğeim. Diyelim 1. şikayetim asılsız çıktı, deliller doğrulanamadı vs karşı taraf benden şikayetçi olursa bu işten zararlı çıkma ihtimalim nedir? Risk almak istemiyorum. Devletin bu tip olaylarda hazineyi korumaya çalışan vatandaşını koruması lazım.Ancak asılsız şikayetlerde maliye şikayetçinin ismini veriyormuş. Ben bu iki konuda(1.Parayı geri alma,2. Maliye olayı) yapabileceklerim hakkında bilgi istiyorum.
Çok teşekkürler.