Merhabalar sizlere konuyu kısaca özetleyeyim 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile ile kiracı evime giriş yaptı ve giriş sırasında aldığım peşin kira ve az miktar depozito haricinde tek kuruş alamadım sürekli bir bahane sürekli konuyu başka yerlere çekmeler artık samimiyetine inanmadığım için 22 Temmuz 2014 tarihi itibari ile ilk ihtarnameyi çektim ve 25 Temmuz 2014 tarihinde kiracı evde olmadığı için muhtara tebliğ edilmiş.
(Az önce öğrendim ki yeni adrese adres kaydını da yaptırmamış bunun içinde nufüs mudürlüğüne başvurumu yapacağım gerekli işlemler yapılsın) Muhtarla görüşmemde (12.08.2014) yaklaşık 3 hafta geçmesine rağmen tebliğatı da almamışlar. İlk sorum kiracıma muhtara teslim edilen ihtarname ile tebliğ yapmış oluyormuyum yani ikinci ihtar için 31nci günü bekleyebilirmiyim... İkinci ihtarnamenin yasal süresi de tamamlandıktan sonra da direk tahliye davası ile icra davası mı açmam gerekiyor. İkisini ayrı ayrı mı yoksa beraber mi mahkemeye vermem gerekiyor son olarakta mahkeme açılırken yapılan masraflar ne kadardır ve bu yaptığım masraflar (avukatlık ücreti mahkeme başvurusu) ile diğer borçları tahsil edebilirmiyim?
Not: Kira sözleşmemizin bir maddesinde 'Aynı dönem içerisinde kira bedelinin iki ay ödenmemesi halinde Ödenmeyen aydan dönem kirasının sonuna kadar olan kira bedelleri muacceliyet kesbedebileceği gibi bu hal taşınmasın tahliyesi sebebidir.' diye bir ibare var bunu da açıklarsanız çok sevinirim. Saygılar..