Kayınvalidem ile kayınpederim arasındaki 35 yıllık evlilik fiili olarak bitmiş durumdadır. Ailenin 2 katlı müstakil bir evi ve arabası vardır. her ikiside babanın üzerine kayıtlıdır. Son 3 yıldır gayri meşru ilişki yaşadığı bir kadın için yaptığı harcamaların haddi hesabı tutulmamaktadır. öyleki, şu anda 4-5 milyar gibi de kredi kartı borcu dahi bulunmaktadır. Baba devlet memuru emeklisidir ve 500-600 ytl civarında emekli maaşı bulunmaktadır. Anne ise gündelikçi olduğu için 2 haftalık kazancı babanın gelirine denktir.
Mevcut ilişkinin varlığı, aile içerisindeki geçimsizlik, babanın anneyi (ve iki yetişkin kızını) basit sebeblerden dolayı dövmesi gibi olaylar evliliklerini bitirmek istemelerine sebeb olmuştur. Fakat aralarında "edinilmiş mallara katılma rejimi" ne dair herhangi bir sözleşme bulunmadığı için anne endişeli ve son 1 yıldır bunun korkusundan boşanma davası açamamaktadır. Yine şu durumda kendini nasıl koruyacağını bilememekte, belki tamamını kendi geliri ile elde ettiği varlıklardan da vazgeçmek istememektedir.
Son dayak atma ve evden kovma gibi bir durum dün akşam gerçekleşti ve anne kesinlikle boşanmaya karar verdi.
Soru:
Boşanma davasını annenin açması, mal paylaşımında (veyahut tazminat talebinde) dezavantaj olabilirmi? davayı ne şekilde açarsa, varlıkların bir kısmı kendisine devredilebilir? dava açıldıktan sonra baba üzerine kayıtlı varlıkları satarsa, bu satış bozulabilirmi? Anne hakkını nasıl alabilir?
MK m.166'ya dayanılarak yani evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle mağdur durumdaki eş boşanma davası açabilir. Boşanma davası açmış olması nafaka, maddi ve manevi tazminat talebine engel değildir. Zİra, anlattıklarınızdan karşı tarafının daha fazla kusurlu olduğu kanaatine varılabilmektedir.
2001 sonrasında, Yeni Medeni Kanuna göre edinilen mallar, başka bir mal rejimi seçilmemiş ise Edinilmiş Mallar Rejimine tabidir. Ancak bundan öncekiler için, yine farklı bir mal rejimi seçilmemiş ise Mal Ayrılığı rejimi söz konusudur. Dava açıldıktan sonra diğer eşin, habersizce malları satabileceği imkan ve ihtimali söz konusu ise, mağdur durumdaki eşin ihtiyati tedbir talep edebileceği kanaatindeyim.
Ancak herşeyden önce şunu söylemek isterim ki, bütün bu hukuki işlemler sürecinde bir avukat yardımı almanızı öneririm. Saygılar..
Sayın Adgu,
Sayın Aslı Yurtlu'nun da belirttiği gibi, bu çekişmeli boşanma davasında avukat ile hareket edilmesinde büyük fayda vardır.
Hanımefendinin, bu aşamaya gelmiş bir evliliği salt mallarını yitirme kaygısı ile devam ettirmesi zaten getirilebilir bir öneri değildir.
Boşanma davası neticesinde, bugünkü durumundan daha fazla mağdur olmayacağı da anlaşılmaktadır.
Davayı açması, mallarını yitirmesine ve hak kaybına neden olmaz.
Bir konuyu atladığımı yeni farkettim, son durum şu ki;
son dayak olayından (ki polis müdehale etmiştir) bir önceki günde evde çıkan tatsızlığa polis müdehalesi söz konusu idi. Hastahaneden adli raporda alınarak (10 günlük) karakola teslim edildi. Bu şiddet iki gün üst üstte olunca aileyi (anne ve iki kız) kendi evime almak zorunda kaldım. Yani şu anda evinde oturmuyorlar. Boşanma ve tazminat davası için kendilerine "adli yardım" yapılması konusunda yardımcı olacağım.
Fakat bu evi terk etmek sayılabilirmi? davayı anne lehine olumsuz etkileyebilirmi?
Not: Evinde kalması can güvenliği açısından gerçekten tehlikelidir. Şiddet silah (bıçak) kullanma niyetine kadar ilerlemiştir. Polisler; "Evinizde kalın, gerekirse bizi tekrar ararsınız" demelerine rağmen evlerinde kalmamalarına ortaklaşa karar verilmiştir. (zira son olayda polisin müdehalesi gayet geciktiği için - 1 saat - yeniden aynı riski almamakta fayda vardı)
Herşeyden önce böyle vahim ve önemli br süreç sonunda muhakkak bir avukat yardımı alınması gerektiğini ısrarla tekrarlamak istiyorum. Alınmış olan 10günlük rapor ve polis tutanakları ile bu durumun (evden ayrılmanın), can güvenliği açısından zorunlu olduğu ispatlanabilir kanaatindeyim. İlk aşamada dava dilekçesine eklice rapor da eklenebilir ve polis tutanaklarının da celbi talep edilebilir. Ayrıca, savcılığa suç duyurusunda da bulunulabileceği kanaatindeyim. Zira, hayata kast sözkonusudur.
Adli yardım konusunda ise, bulunduğunuz il adliyesinde yer alan "adli yardım" bürolarından gerekli her türlü bilgiyi edinebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin, dilerim bir an önce eş ve çocukların yaşadıkları bu üzücü olaylar son bulur. Saygılar..
Yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Adli yardım için bugün girişimlerde bulunup, gerekli randevuları alıp, işlemlerin başlatılmasını sağlamaya çalışacağım.
Aynı konu hakkında bir bilgiye daha ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Adli yardım bürosu ile görüşüp, bir form doldurarak avukat talebinde bulunduk. Büro 10 güne kadar avukat tayin edileceğini söyledi. Bu 10 günlük süreçte babanın üzerine olan mal varlığının elden çıkarılma riski söz konusudur. Bunu tapu sicilden şerh koydurarak önlemek istesekte, dava açılmadan bu işlemin yapılamayacağı söylendi.
Bu durumda dava açılana kadar (ki en erken 10 gün) bu durumu engelleme şansımız yok görünüyor.
Sorum şudur; bu müddet zarfında dışarıdan bir avukat tutarak, yalnızca davanın açılmasını istesek (sırf şerh ve ihtiyati tedbir için), ve dava açıldıktan sonra adli yardım bürosunun tayin ettiği avukat davanın kalanını takip edebilirmi. Böyle bir şey mümkün olabilirmi?
Veyahut bu mal varlığının (müstakil 2 katlı ev ve araba) elden çıkarılmasını önleyecek, adliye kararı (dava açılmadan ) alınabilirmi?
Yukarıdaki konuya istinaden yapılan başvuru(06.07.2006) neticesinde adli yardım bürosundan avukat tayin edildi(18.07.2006). Aynı gün avukat ile görüşmek istesekte kendisini ofisinde bulamadığımız için ve cep telefonuna yanıt vermediği için randevuyu ertesi güne(19.07.2006) bırakmak zorunda kaldık. Ertesi günü avukat ile görüşülüp, tüm detaylar gerek şahsım, gerekse kayın validem tarafından titizlikle aktarıldı.
Davanın içeriği gereği acilen dava açılmalı, ve gerekli tedbir girişimleri yapılmalı taleplerimizi bildirdiğimiz halde, bunun ile ilgili takiplerimizi yapıp, vekaleti ertesi gün(20.07.2006) tarihinde teslim ettiğimiz halde, ve kendilerine anlatılanlar haricinde, olayların başlangıcından sonuna dek gelişmelerini tüm detayları ile içeren, 10luk punto ile toplam 6 sayfa bilgi dahi verildiği halde, şu an itibari ile hala davanın açılmamış olması, ve bundan sebeb gerekli tedbirlerin alınmamış olması, dolayısı ile babanın üzerine olan mülklerin elden çıkarılması için gayet geniz bir zamanın varlığının ortaya çıkması ve işimizin şansa kalması olağan bir süreçmidir? yoksa bize tayin edilen avukatın günlerini alan yavaşlığımıdır?
Sabık mesele için, davanın açılması ve gerekli tedbirlerin konulması ile geçtiğimiz haftalarda (nihayet) somut bir adım atılmış oldu. Farkındaysanız, bu davanın gelişimi aylar öncesinden başlamasına rağmen, yönlendirildiğimiz adli yardım bürosundan tayin edilen avukat ile ancak bu hızda hareket edebildik. Nihayetinde baskılarımız ile adli tatile denk gelen bir hafta içerisinde nöbetçi hakim ile iş yaptırtabildik.
Ofisinde sekreter olmayan ve kendisini ofiste bulmamız neredeyse imkansız olan ve cep telefonundan ulaşmaya çalıştığımız halde nadiren düşürebildiğimiz ve en önemli bir meselede dahi biz aramadıkça arayıp bilgi verme ihtiyacı duymayan adli büronun tayin ettiği avukatımıza bugün ulaşma muvaffakiyetine ulaşarak Eylül sonuna belirlenen mahkeme günü bilgisini alabildik.
Fakat ne bir tedbir nafakası, nede evden uzaklaştırma bilgisi, kararı elimize ulaşmıştır. Gerçi verilen dilekçenin örneğini dahi görmüş değiliz ya! Avukatı rencide etmemek, gücendirmemek adına "peki!, peki!" ler ile çok fazla ödün verdiğimizi düşünüyoruz.
Şu durumda yeni avukat talep etme, mevcut avukatı yavaşlığından ve bilgi paylaşımı yapmamasından dolayı şikayet etme, işleri hızlandırma vesaire şansımız varmıdır?
Merhaba Arkadaşlar,Her kim varsa bu dertten muzdarip Allah yardımcısı olsun.Biri 2 Yaş diğeri ise 6 aylık erkek çocuk babasıyım,Eşim ilk çocuğa gebe...
Boşanma sonrası annede babada çocuğun velayetini istemezse çocuğun akibeti ne oluyor acaba ? Veya boşanmadan bir süre sonra kadın çocuğun velayetini...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku