Merhaba arkadaşlar. Sizlerden kafama takılan bir konu hakkında yardım almak istiyorum. Forumda araştırdım ama tam istediğim cevabı bulamadım. Herkesin durumu farklı olduğundan benim için de geçerli mi değil mi bilemedim. Benim kafama takılan konu şudur :
Rahmetli babannemim üzerine tapulu olan yaklaşık 420 m2 bir arsa vardı. Arsada yan yana 2 adet gecekondu vardı. Eskiden burada otururduk. Evlerin önünde yaklaşık 200 m2 lik bir bahçe vardı. ayrıca evlerin arkasında da bir bahçe bulunmakta. Babamlar 5 kardeş ve hepsi hayatta. Rahmetli babannemden de onay alınarak (tapudan) hissemiz oranında (80 küsur m2) öndeki bahçeye hem amcam hem de biz yan yana ortak bina girişi olan birer müstakil ev yaptık. Bu dediğim olay 1994 yılıydı sanırım. Yani babannem sağ. Daha sonra hem amcam hem de biz bu evin üstüne birer kat daha çıktık. Yani 2 daire bizim 2 daire de amcamın olmuş oldu. Sonra babannem 2007 de rahmetli oldu. Kardeşler arasında veraset konusunda konuşmalar oldu. Babamlar 3 erkek 2 kız kardeştir. Babannemin oturduğu bina da kendisinin ve orada 3 kiracısı var. en üstte de kendisi oturuyordu. Diğer amcam da kendine ordan ev yapmıştı fakat kat mülkiyeti olmadığından tapuda hissenin yarısı satış yoluyla ona verilmiş. Böylece koskoca binanın yarısı da onun oluyor. Veraset konusu tartışılırken bu bnanın değeri bizim ev yaptığımız yerdekinden değerli olduğu için kendisi oradaki hissesinden vazgeçeceğini belirtti. Yani 400 m2 5 kardeşe değil 4 kardeşe bölünecekti. Ama yazılı bir şey yok. Şimdi benim merak ettiğim biz kendimize düşen yere yaptığımız 2 katlı evi satıp başka yerden ev almayı düşünüyoruz. Fakat gördüğüm o ki evi alacak kişi sorun yaşayabilir. Hem evi alan kişinin hem de evi satan bizim sorun yaşamamamız için en doğru yol nedir acaba? Çünkü hisseli tapuda kimin yerinin neresi olduğu yazmıyor. Doğal olarakta alan kişi yarın amca ve halalarımın arsayı satmak istemesi durumunda sorun yaşayabilir. Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Ayrıca şunu da söyleyeyim evimizin numarataşı, kapı nosu, elektrik ve suyu bulunmaktadır ve emlak vergileri de düzenli yatmaktadır.
Bir başka kafama takılan da biz evi yaptığımız bahçeyi amcamla ortak alıp geniş bir ev yapmak istemiştik fakat o zamandan aklımda kaldığı kadarıyla 5 kardeş oldukları için ancak hissemiz oranında yani 80 er m2 yer alabiliyormuşuz para ile alsak bile. Ama babannemin oturduğu binanın yarısını diğer amcam nasıl aldı? Sonuçta orda da kat mülkiyeti yok ve 5 kardeşin payı orada da yok mu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kendi hissenizi diğer hissedarlara önermeden satarsanız ileride önalım (şufa) davası açabilirler. Sİzin yapacağınız iş bir avukat tutarak izalei şuyu yani ortaklığı giderilmesi davası açmak. Mahkemeye eğer bölünebilecek özellik varsa aynen taksim, mümkün değilse tüm arsanın satılarak paydaşlara paylaştırılması istemli dilekçe yazılmalı.
iyi günler benim sorum şu;babamların hisse tapulu bir arsası var üzerine imarıda yok buna rağmen 90 yıllarda üzerine kaçak olarak ev yapmışlar şimdi...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku