Kişisel görüşmenin sınırlandırılması davasında verilen ara karar
3 yıl önce boşandığım eşimle 1,5 yıldır ayrı şehirlerdeyiz.Ben 5 yaşındaki iki çocuğumun annesiyim ve velayeti üstlenmiş durumdayım.Ağustos çocukların babalarıyla görüşme ayları.Geçen yıldan sorunlu geldiler,daha küçükler,uzun ayrılığı kaldıramıyorlar,telefonla filan da hiç görüştürmez,ev adresini bile bilmiyorum.Bir ay önce kişisel ilişkinin sınırlandırılması davası açtım,talebim süre aynı olsun ama gündüzle sınırlandırılsın şeklindeydi.Ayrıca eski eşimin iş ortağı bir cinayete karıştı ve hapiste,eski eşimi de tehdit ediyormuş,çünkü eski eşim onun evini icrayla resmen kaldırmış,çoluk çocuk perişan olmuşlar.Eski eşim onu "beni tehdit ediyor"diye ayrıca dava etmiş.
Davayı açtık,bir hafta sonra ben ve çocuklar sosyal hizmet uzmanıyla görüşmeye gittik.Uzman bize "eski eşinizle de bulunduğu şehirde bir uzman görüşür"dedi.Ben ve çocuklar ayrı ayrı görüştük ama çocuklar zaten bu işin stresini yaşadıkları için "babamızı gündüzleri görmek istiyoruz,geceleri evimizde uyumak istiyoruz"demişler.
Eski eşim dava dilekçesini alınca küplere bindi,ne yaptı etti bir ara karar aldırdı,buna göre "davalı ile sosyal hizmet uzmanı görüşmediği için rapor tek taraflı hazırlanamazmış, bu durumda normal mahkeme gününe kadar eski boşanma kararı geçerliymiş,bu kararı bugün getirip çocukları kendisine teslim eden yakınıma"bayram hediyesi olsun"diye yüzüne savurmuş.Sosyal hizmet uzmanıyla görüşmüyor ama mahkemelerde ara karar peşinde koşuyor.Bu nasıl adalet anlayışı,görüşmemesi onun tercihi,ben ne yapayım?
Cevap: Kişisel görüşmenin sınırlandırılması davasında verilen ara karar
Hanımefendi ayrı şehirlerde oturan çocuklarınızın baba ile sadece gündüz görüşmesi size mantıklı geliyormu acaba? Babanında çocukları ile vakit geçirmek en doğal hakkı Ayrıca eski eşiniz görüşmeye gitmeyip ara karar çıkarma peşinden koşması ve karar çıkartması sizin istediğiniz adeletle aynı anlayış. Sizin sitediğiniz olmayınca adaletsizsizlikmi oluyor. Unutmayın size çocukları verende size dava hakkı verende adalet ve hukuk sistemidir.
Devamlı olarak çocuklarınızı babadan koruma ve koparma peşindesiniz. Çocuklarınızı baba ile görüşmelerini sınırlandırmaya çalışmak yerine baba ile kalması gerektiği babalarının onları çok sevidiğini, özelediğini falan söyleyin. Çocuklarınızı bu yönde eğitmeye ve öğretmeye ve telkinlerde bulunmaya çalışın.
Ortada Babanın çocuklarla kişisel ilişki kumrasını engelliyecek bir durum yok. Olsaydı zaten koruma altında olurlardı. Ama istek nedir. gece babada kalmasın. Babanın Çocuklarını gündüz görmesinde mahsur görmeyen adalet, eğer gece görmesini engeller ise adeletsizlik olmazmı?
Bu forumda bir üye konu açmıştı diyorduki "eşim çocuklarını hiç aramıyor sormuyor görmeye gelmiyor çocuklarımın psikolojisi çok bozuk çok mutsuzlar babalarıyle icra yoluyla görüştürmemin bir yolu varmıdır?" çocuklarını arayan soran görmek için çırpınan babalara ne mutlu.
Aslında konunun hukuk dilinde "usulune uygun mu"olarak tartışılması gerekirken bu mecraya gelmesinden ben sorumluyum muhtemelen.Ama baba neden gidip sosyal hizmet uzmanıyla görüşmüyor da ara karar için uğraşıyor?Mahkeme dosyasındaki bütün ayrıntıları bilmeden babayı iyiniyetli anneyi cıss görmek de epey önyargılı bir yaklaşım olmuş.
melek yardımcı rumuzlu üyeden alıntı
Aslında konunun hukuk dilinde "usulune uygun mu"olarak tartışılması gerekirken bu mecraya gelmesinden ben sorumluyum muhtemelen.Ama baba neden gidip sosyal hizmet uzmanıyla görüşmüyor da ara karar için uğraşıyor?Mahkeme dosyasındaki bütün ayrıntıları bilmeden babayı iyiniyetli anneyi cıss görmek de epey önyargılı bir yaklaşım olmuş.
Üzgünüm ama bu konuda önyargılıyım. Çocukların velayetini elinde bulundurup diğer tarafa çocukları göstermemek için çabalayan daha bu yaşta anne ve babalarına karşı dolduran babasına karşı sosyal hizmet personeline ifade verdirilmek zorunda bırakan herkese önyargılıyım.
Siz duygusala bağlayıp baba hakkında herşeyi burada yazabilirsiniz. Ama babanın gündüz görüşmesine bir itirazınız yok. Demek ki babanın çocuklarla görüşememesi için sakıncada yok. Gece babada kalması için baba kadar sizinde çaba göstermeniz gerekir. Çocuklarınızın sağlığı için.
Sorunuz için zaten cevap yazdım. Baba hukuk kuralları içersinde hakkını arıyor. Görüşmeye gitmemesi kendi bileceği bir iş. Size dava açtıran neden ne ise, Babayada ara karar aldırmaya iten nedende odur.
- - - Updated - - -
Ayrıca daha önce açtığınız konuları bizzat okudum.
Sayın Ceceli ye sonuna kadar katılıyorum.
Velayeti size veren adaleti velayeti verdi diye eleştirmiyorsunuz, nafaka - tazminat vs. tespit edilirken de eleştirmiyorsunuz. Ancak babanın en yasal hakkını kullanmasını eleştirebiliyorsunuz.
Kendinizi babanın yerine koyun, çocuklarınızı ayda 2 kez o da hafta sonları ve yaz tatilinde bir ay görebiliyorsunuz, bir de eski eşiniz kalkıp daha az görüşmeniz için üstelik vicdanları sızlatacak bir açılımla, yani farklı şehirde olduğunu bile bile sadece gündüzleri görmesine izin verilmesi yönünde karar aldırmaya çalışıyor. Sebep; henüz 5 yaşında olan ve 3 senedir, baba kokusunu, ilgisini, şefkatini, özenini, sevgisiniz içlerinde hissetmeye muhtaç çocuklarınız "biz gece babamızda kalmak istemiyoruz" diyorlar diye.. Allah aşkına birisi elini vicdanına koyup söylesin; henüz 5 yaşındaki çocuk nasıl böyle derin bir sosyal saptama yapabilir..
Sizler karı - koca olmaktan boşandınız, anne - baba olmaktan değil, bu nedenle anne - baba olma hakkını diğerinizin elinden alma hakkınız yok.
Ebeveyn olarak çocuklarınızı sizler eğiteceksiniz, şartlayacaksınız, Sayın Ceceli'nin de belirttiği üzere, gündüz görüşmelerinde sakınca olmayan babanın yanında geceleri de kalmanın iyi bir şey olduğunu, babalarının da çocuklarının varlığına ihtiyaç duyduğunu anlatarak ikna etmeniz gerekir.
Evet bu bahsettiğimiz zor bir yöntem.. ancak size kolay olanı seçiyorsunuz. Vur abalıya.. Baba kahrolsun, mahvolsun, çocuklarının özlemi ile yaşasın.. Değil mi ki, boşandı, değil mi ki artık eşiniz değil, bu durumda eski eşe düşman gözü ile bakmak mübahtır. Nasılsa bir daha bir araya gelmeyecek, nasılsa bir daha paylaşımda bulunmayacaksınız.. İntikam nasıl alınır, kolay; işte böyle nafaka, tazminat ve elbetteki çocuklarını babaya düşman ederek..
Size tavsiyem forumda EBEVEYNE YABANCILAŞTIRMA SENDROMU ile ilgili yazılar var bulup okuyunuz.. Belki hatanızı anlar da çark edersiniz.
Bir gün o evlatlar büyüyüp kocaman adam olduklarında önce size hesap soracaklar "babamız nerede" diye.. sonra da kendi çocuklarına sizin kendi çocuklarınıza davrandığınız gibi davranacaklar.. Yani sizden sonraki neslin sosyal, toplumsal ve ailevi yapısını bozmanın vebali sizin boynunuzda olacak.
Ben de sizin geçmiş iletilerinize göz gezdirdim; akıllı ve bilgili bir bireysiniz ancak yazılarınızdan ve eşinizle ilgili ifadelerinizden sıkı bir hasımlık sezinledim. Sürekli çocuklarınızın psikolojisinin bozulma endişesi içerisindesiniz, hatta bu sizde takıntı haline gelmiş. Eski eşinizin çocuklarınızı bir pedogogla görüştürmesi sonrasında çocuklarınızın sizden uzaklaşacağı, size karşı şartlanacağından endişe duyuyorsunuz, siz pedogogla görüştürürken eşiniz neden aynı paranoyayı yaşamıyor acaba.
Gerek bu sitede, gerekse sosyal hayatta karşılaştığım, eşinden ayrılmış ancak içindeki kin ve nefreti bir türlü silememiş bir çok birey gibi sizin profesyonel destek almanızı öneririm.
Aklınızı, duyarlılıklarınızı, farkındalıklarınızı, bilginizi; eşinizin çocuklarınızın psikolojisini bozacağı ve sizden uzaklaştıracağı varsayımları üzerine kurgulayıp senaryolar üretip sanrılar yaşamak yerine, çocuklarınızın geleceğini (babadan uzak olmalarına ve sizin bu haleti ruhiyenize rağmen) "nasıl daha parlak ve sancısız kurarız (babaları ile müştereken) " yönünde kullanmanızı salık veririm.
Emin olun çocuklarınızın en son ihtiyaç duyacağı şey; eski eşine düşman olduğu noktada takılı kalmış, sürekli paranoyalar yaşayan ve sürekli babadan uzaklaştırma çabası içerisinde olan bir annedir..
Yazılanlar kişiselmiş gibi şahsınıza eleştiriymiş gibi görünebilir. Sizin nezdinizde tüm EYS meraklısı ebeveynlere bir hatırlatma idi. Siz de herkes gibi payınıza düşeni alınız lütfen..
Eleştirilerinizi dikkate alacağım,teşekkürler.Ancak çocuklarıma EYS yaşatmadığımdan eminim.Eski eşimle aramızda daha çok körün fili tarif etmesi gibi bir süreç yaşanıyor diyelim,ben çocuklarımızın gerçekten fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler olmalarını ve toplumla entegre biçimde yaşamalarını istiyorum.Temel istek bu olunca çocuklar için en iyisini buluruz herhalde,herkese kolay gelsin.
.........ben çocuklarımızın gerçekten fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler olmalarını ve toplumla entegre biçimde yaşamalarını istiyorum........
Bunu çocuklarınızın babası ile birlikte yapmanız emin olun çocuklarınız için en doğru seçim olacaktır..
Eleştirilerinizi dikkate alacağım,teşekkürler.Ancak çocuklarıma EYS yaşatmadığımdan eminim.Eski eşimle aramızda daha çok körün fili tarif etmesi gibi bir süreç yaşanıyor diyelim,ben çocuklarımızın gerçekten fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı bireyler olmalarını ve toplumla entegre biçimde yaşamalarını istiyorum.Temel istek bu olunca çocuklar için en iyisini buluruz herhalde,herkese kolay gelsin.
Çocuklar yaşları ve doğaları gereği anne ve babalarını kullanırlar. Ama anne ve babaları çocukları birbirlerine karşı kullanmamalılar. Babaları da bazı yanlışlar içersin de ise onunda bu yanlışlardan dönmesini dileriz. Anlıyorum Çocuklarınızı babaya kaptıracağım endişesi yaşıyorsunuz, ama çocukların yaşamına babalarına ortak ederseniz yarın çocuklarınız büyüdüğünde sorunları ve ihtiyaçları artığında babaları sizinde yükünüzü alacaktır. Çocuklarınız için endişeli olun tabi ki ama dozunda. Babada şu anda endişeli durumda refakatçi eşliğinde çocuklarını görme kararı artı gece babalarında kalmaması için dava, bunlar karşı tarafı tahrik edici girişimler. Hoş, refakatçi eşliğinde çocuklarını görme kararı sizin lehiniz yerine aleyhte bir karar olmuş zaten. Yeni talebinizde de ilerde baba kadar sizinde aleyhinize olabilir. Baba 1 aylığına şehir dışına gelmek zorunda kalır. Sizde ilerde evlendiğinizde yada şehir dışına çıkmak zorunda kaldığınızda bu karar sizin aleyhinize olacaktır( Ben mahkemenin böyle bir karar vereceğini düşünmüyorum) O yüzden davanızı geri çekmenizi öneririm. Size de kolay gelsin. Mutlu bireyler olup ve mutlu bireyler yetiştirmenizi dileriz.
Selam ben 2005 11 ayında 647 saylı kn madde:179/2 hüküm aldım 1 sene yatıım ..akmerkez gibi bir ortamda hürriyete tahtih olurmu acaba amaç yok tehdit...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku