Selamlar. Web işlerine yardımcı olduğum fransız birisinden epey zamandır düzenli olarak ayda 600-800 euro arası bir ödeme alıyorum ve garanti kredi kartıma aktarıyorum. Bu ödemeler uzun yıllar boyunca devam edecek.

Ben bu işe günde 2-3 saat ayırdığım için işlerini yaptığım kişi kendi ülkesine göre "part time" maaşı ödemiş oluyor ama türkiye kuruna çevirince bu para benim için gayet yeterli olduğundan kayıtlı bir işte çalışmıyorum.

Bu ödemeleri neden aldığıma dair elimde hiçbir belge yok. Uzun zamandır tanıdığım bu kişiyle aramızda bir güven ilişkisi olduğundan iş sözleşmesi filan da yok. "sen şunları şunları yap, her ayın gelirinin %30u senin" şeklinde sözlü olarak anlaştık. Paypal açıklamalarında sadece "şu kişi size şu kadar gönderdi" yazıyor. Yani aldığım bu ödemelerin vergisini nasıl vermeliyim ya da vermeli miyim bilmiyorum. İleride bununla ilgili bir sorun yaşar mıyım?

Benim tek korkum devletin bu işe el koyması ve yurtdışından ödeme almamı engellemesi neticesinde normal bir işe girerek çalısmak zorunda kalmak. O yüzden ne kadar vergi vereceksem vereyim, ama bana karışmasınlar istiyorum.