2012 yılında evlendiğim şahıstan 2013 yılında boşandım. boşanma davası açtıktan 4 ay sonra farklı bir şehre taşındım. avukatda tuttum. dava açtıktan sonra boşandığım şahsın sürekli rahatsız etmesi sebebi ile çok sık hat değiştiriyordum. hatları genelde kendi adıma değil babamın annemin teyzelerimin üzerine aldım.
sorum şu: davayı açtıktan sonra eski eşim ortak evimizden farklı bir yere taşındı. ben kurban bayramı için ailemin yanına geldikten sonra çilingir mağrifeti ile eve girerek bir daha da evden çıkmadı. mahkemeye başvurdum itiraz vs ettim fakat bir sonuç alamadım. bu süre içerisinde rapor alarak amcamın yanında tayinimin çıkmasını bekledim. avukatım ile iletişim kuramıyordum. davanın hangi seyirde olduğu ne durumda olduğu konusunda çokta bilgim yoktu.
karar duruşmasından önceki duruşmada bazı mesajlarla alakalı avukatım bana sorular yöneltti. benim tarafımdan boşandığım şahsa çekilmiş ahlaksız ve çirkin mesajların olduğuna dair bilgi verdi. bende böyle mesajlar çekmediğimi belirttiysemde anlatamadım. dava sonuçlandı. 10 bin maddi 10 bin manevi tazminat kazandı karşı taraf.
devlet memuru olduğum için tarafıma elektronik imza verildi ve dava dosyama girdiğimde daha önce babamın üzerine aldığım hattan boşandığım şahsa 30 civarında hakaret küfür ahlak dışı cinsel içerikli mesajların çekildiğini gördüm.
bu mesajların bu hattan çekildiğini o ana kadar bilmiyordum.
mesaj tarihlerini incelediğimde şahsın eve girdiği tarih ile benim tayinimin çıktığı tarih aralığı olduğunu raporlarla ispatlayabilirim.
yeniden bir dava açarak mesajlarla alakalı yer tespiti isteyebilir miyim? o mesajın çekildiği tarihte benim cep telefonu sinyalim. çekilen hattın ve mesajı alan hattın hangi konumda olduklarını ispat etmem gerekiyor. bu mümkün müdür? ne yapmam gerek. avukatlarla görüştüğümde çokta sağlıklı bilgiler alamadım. fakat internette 10 yıl geriye doğru bu mesajların sinyallerin vslerin saklandığını öğrendim.
bunu ispatlarsam tazminatı iptal ettirebilir miyim?