Öncelikle herkese merhabalar...

2009 senesinde iş yerimde kendisini daha önce tanıdıgım bir sahış borclu oldugu halde is yaptırıp para vermiyecegini söylediginde laf dalası ederken bana yumruk salladı, sonrasında bendede kendisindede ufak darp izleri ile ikimizde bir birimizden davacı olduk...

İlk durusmaya ikimizde girdik, Hakim ikimizide dinledi, Karsı taraf Asabi raporu sundu hakim bunu kabul etmedi, Benim sahidim vardı askerde oldugu icin onun ifadesine basvurmak icin mahkeme ertelendi...

sonra elime dava sonucu diye bir kagıt geldi... davayı kazandıgım karsı tarafın 3 ay 20 gün ceza aldıgı bununda paraya cevrildigi yazıyordu.

buraya kadar hersey normaldi,

2 ay önce elime bir Çagrı kagıdı geldi, 10.07.2014 tarihinde tekrar mahkememiz oldugu yazıyordu, Kagıt geldiginde karsı tarafada sordum sanada çagrı kagıdı geldimi diye (karsı tarafın babasıyla benim babam beraber iş yapmaya basladılar bizi barıstırmışlardı.) onada gidmisti aynı kagıt, Lakin bende oda mahkeme bittigini düsünüyorduk, hatta mahkemeyi kaybettigi icin 2500tl civarı para cezasını bile ödedigini söylemisti
Bugun mahkemeye girdim karsı taraf hapishanede oldugu icin gelmemisti, Hakim bey bana karsı tarafı tanıyıp tanımadıgımı, akli dengesinin nasıl oldugunu, sordu bende işine gelen delilerdendir dedim, mahkeme bana 2 ay 15 gün hapis cezası vermis bunuda 5 sene denetim serbestligine bırakmıs, bana neden temyize göndermedigimi sordu, bende biz mahkemenin karara baglandıgını dününüyorduk, böyle bir ceza aldıgımdan haberim yok dedim, davacı olup olmadıgımı sordu, kendisiyle barıstıgımızı davacı olmadıgımı söyledim bunun üstüne hakim bey karar dedi. Davacı davasından vazgectigini katipe söyledi o ara durusma salonun kapısındaki gürültüden gerisini duyamadım.
hakim bey cıkabilirsin dediginde, mahkemenin bitip bitmedigini sordum, mahkemede benlik birsey kalmadıgını karsı tarafın davadan vaz gecip gecmeyecegini sormak icin ifadesine basvurulacagını söyledi... Bizim mahkeme hikayemizde bu kadar

simdi degerli forum kullanıcılarına bilmedigim icin sormak istiyorum....
mahkeme kararı geldi karsı taraf ceza aldı, paraya döndurdu yatırdı, mahkemenin bitmesi lazım deyilmi?
Şuc bende mahkemeleri takip etmedim 2 ay 15 gün hapis cezası verilmis bana 5 yıl denetim serb. bırakılmıs bitmesine 5-6 ay kalmıs, bu saatden sonra birsey cıkarmı.?
ben davamdan vaz gectim karsı tarafda davasından vazgecince ikimizden birine tekrar mahkeme masrafı cıkarmı, cıkarsa banamı gelir karsı tarafamı.?
bugun hakim bey karar dedi, bugunden sonra ne yapmam gerekiyor, beni bilgilendirirseniz cok sevinirim... simdiden çok tesekkürler.

Her türlü soruyu sorabilirsiniz.