Merhaba:
İnşaat üzerine taşeronluk şirketi kuracağız. Limited... Bir firma ile sözleşme yapacağız. Bu nedenle biran evvel firmayı kurmamız gerekiyor. Karşımıza iş adresi gibi bir sorun çıktı... Bu sorunu şöyle aşma durumum var mı?

* Eşimin üzerine olan ve benimde ikamet ettiğim adresi iş adresi olarak göstere bilirmiyim... Sanırım benim üzerime olmadığı için bir sözleşme yapılması gerekiyormuş. Bir kira sözleşmesi yapacağız. Bununla birlikte sorunu aşmış olur muyuz?
Çünkü bu aşamada bize ofis gerekmiyor. Zaten şantiyenin ofisinde bulunacağız...

*Diğer sorum: Diyelimki birinci sorumda sorun çıkmadı. Sözleşme yaptıktan sonra, Doğalgaz, Su ve elektrik gibi giderler için isim değişikliği yapmama gerek var mı? Yoksa eşimin üzerine olan bu faturalarla hizmet almaya devam edebilir miyim...

* Son olarak: Ev adresini işyeri gibi göstermem sırasında bana çıkabilecek sorunlar nelerdir...

Birde detay var kafama takılan...
İş yaklaşık 2 trilyonluk iş... Büyük iş olduğu için bana limited kurmam gerektiği söylendi. Şahıs kurarsam, vergisi fazla olurmuş... Ancak limitedin vergisi sabit %20 olur denildi. Fakat geçtiğimiz gün bir muhasebeci, kar dağıtımı sırasında stopaj vergisi kesilir limitedden, böylelikli şahıs gibi bir vergi ödemesi yaparsın denildi... Bu konularda ŞAHIS VE LİMİTED şirketin arasındaki detay farkları bilen yardımcı olur mu?