Öncelikle merhabalar.Eşimle 2 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz.Evleneli yaklaşık 3 sene oldu,evlenmeden önce ben üniversite eğitimime devam kararı almıştım ve şu an 3 senedir devam ediyorum.Ama bu zaman zarfında sözlü şiddetlere maruz kaldım ve okulu uzattım.Kendi ailesinin çevresinde ve bizim çevrede benim okulumun uzaması dalga konusu oldu.Kafam rahat olmadığımdan kendimide veremiyorum,hergün acaba yarın ne laf sokacak,yarın ne için tartışacağız psikolojisi oluştu.Bu 3 senelik zaman zarfında ufakta olsa bir kaç işte çalıştım.Güvenlik işi evliliğimizin ilk senesinde eşim gebe iken şehirden yaklaşık 30 km. dışarıda bulunan yazlık bir yerde oldu,2 aya yakın çalıştım ama paramı alamadım,sonrasında güvenlik şirketi işyerini kapatıp kaçmıştı.Öğrenim süresinde başvurduğum bir çok yer okuduğum için bana tüm gün çalışacak adam lazım dediğinden gün içerisinde herhangi bir işe giremedim ve akşam işi aramaya koyuldum.Ama yaza kadar yine hem okulum,hem aile geçimimi idame ettirmek zorundaydım.Annemin ve kardeşlerimin maddi desteğiyle elektrik,su ve telefon faturalarımı yatırdım.Evlenirken yaptığım borçlardan dolayı kredi kartımda blokeli hale geldi ve onun ödemesinide annem üstlendi.Eşim memur olmasına rağmen herhangi bir destekte bulunmadı,çocuk olana kadar kendine kıyafetler aldı,düğünde takılan altınları annesine teslim etti ve sonra banka kasasına bıraktığını söyledi,bende soruşturmadım güvensizlik hissetmesin diye.Şu an o düğünde takılan altınların nerede olduğunu halen bilmiyorum.Evliliğimizin 2. yılında çocuğun olmasıyla beraber cinsel yönden beraberliklerimizde azalmaya başladı.Çocuk olmadan önce iyi idi.Malum çocuğun emzirilimesi ve uykusuz kalmasınlar diye başka odada yatmaya başladım.Beraberlik istediğimiz andada sürekli mantarım azıyor şikayetiyle karşıma geldiğinden kendime internetten filmler izlemek zorunda kaldım.Sosyal bir yaşantımız yoktu,ne misafirin gelmesini ister,ne de misafirliğe gitmeyi severdi.Kendi akrabaları gelince donatır,benim ailem geldiğinde ise yatak odasına gidip uyurdu ve bu durum karşısında iyice ona olan sevgimi kaybedip soğumaya başladım.Malum o benim öğrenciliğimi bilip evlenmişti ama bende de onun geçmişine ait sırları yatmaktaydı.Ta ki evleri ayırıp 2 ay sonra evine geri dön okulu askıya alcam artık öncelik iş olsun dediğimde 1 sene sonra bakarız ona göre dönerim dediğinde sırrını aileme anlatmak zorunda kaldım ve onun ailesinede açıkladım.Geçen hafta karakola suç duyurusunda bulunmuş ve benim onu ve ailesini tehdit ettiğimi,can güvenliğinin olmadığını belirtmiş,çocuğumla ve kendiyle ilgilenmediğimi belirtmiş,cinsel yönden yaklaşımımız olmadığını belirtmiş ve buna ait elinde sadece yalancı şahitler bulunmakta,bende ise yazılı deliller bulunmaktadır.Onlara yaklaşmayacağımı biliyorum ve yaklaşmamda.Fakat çocuğumu benden uzak tutmak,soğutmak için yapılan bu harekete karşı ne yapmam gerekiyor?Boşanmayıda geciktirmeye çalışıyorlar.Olay gününden 10 gün sonra karakola şikayet etmesi ne kadar mantıklı ? Tedbiri nafaka veya diğerlerini alabilme şansım var mı?Ve düğünde takılan altınları alabilir miyim?(elimde düğün cd leri ve resimler var ).
Öncelikle geçmiş olsun.
Bir karar vermelisiniz.. Devam mı edeceksiniz evliliğe yoksa boşanmayı mı düşünüyorsunuz.
Devam edecekseniz eşinizi razı etmekten başka çareniz yok.
Boşanacak olursanız da davayı kimin açtığının bir önemi yok. Her durumda davanın açıldığı tarihten başlamak üzere çocuğunuz için tedbir nafakası ödemek zorundasınız Dava bittikten sonra velayeti annede kalacak olursa ki yaşının küçük olması nedeni ile annede kalacaktır tedbir nafakası iştirak nafakasına dönecektir. Tazminat isterse hakimin takdirindedir.
Düğünde takılan takılar geline hediye sayılır. Takılardan umudunuzu kesin. Dua edin eşiniz bir de mahkemede takıları aldığınızı ve harcadığınızı vs söyleyerek yeniden takıların bedelini talep etmesin. (ne yazık ki bu tür uygulamalar yaygınca kullanılmakta)
eşinizin geçmişine dair sırların elinizde olduğunu ve bazı belgelerden bahsediyorsunuz. detaylı bir şey yazmadığınız için bir şey diyemiyorum. Ancak evliliğinizin bitmesine neden olacak bazı özel bilgiler varsa önem arz edebilir.
Evlenmeden öncesine ait özel hayata dair bilgi ve sırlar söz konusu ise ve bunları kullanacak olursanız başınız derde girebilir. Eşinizin evlilikten önceki hayatı sizi ilgilendirmez. üstelik evveliyatını bilerek evlenmiş olmanız kabullendiğiniz anlamına gelir ki haksız duruma düşersiniz.
Karar sizin devam mı edeceksiniz boşanacak mısınız.
Boşanmayı düşünüyorsanız konuyu en kısa zamanda bir avukatla görüşmenizi öneririm.
Erkek tarafı olarak nafaka almayı düşünmek(yazınızda öyle bir bölüm var), altınları almaktan bahsetmek(ki tüm takıların kadının malı olduğu yargıtay tarafından kesinleşti) ve yazınızdaki bir çok bölüm ülkemizde boşanmalardaki kadın-erkeğin durumu ve başa gelebilecekler noktasından fersah fersah uzakta bir kafa yapısına sahip olduğunuzu düşündürüyor.Sanrım ortada(tam yazmamışsınız ancak) şantaj veya tehdit benzeri bir suç/suçlamada var.Biran önce profesyonel yardım almazsanız maalesef;
-çocuğunuzu görememek/çok çok nadir görebilmek
-sizden uzak ve size karşı doldurulmuş bir çocuk
-geliriniz olsa da olmasa da en azından çocuk için iştirak nafakası ve ödenmemesi halinde hapis cezası
-evden, ailenden uzaklaştırma kararları
-tüm altınlar zaten gitti de bir daha istenen altınlar(sayın editör de altını çizmiş)
-yapılmış ve yapılması muhtemel suç duyuruları için (tehdit, şantaj darp, hakaret artık ne ise) ceza davalarıyla karşılaşmak ve cezalar almak
gibi çok sıkıntılı sonuçlarla karşılaşmanız söz konusu.Ben olsam evvela sıkı bir araştırmaya girişir Türkiye'de boşanmalarda kadın ve erkeğin durumunu(kadına yapılan ciddi bir pozitif ayrımcılık var) araştırır bir şekilde avukat desteği alarak sureci boşanma olsa da olmasa da takip ederdim.Kolay gelsin.
Evlenmeden önce birlikte olduğu kişi ve kişilerle olan yazışmaları,resimleri ve videoları.Malum 3 yıldır evliyiz fakat bu 3 yıldır resmen hayatım cehenneme döndü,ne okulu bitirmem için rahat bir kafaya sahip olabildim,ne de okulu bırakıp işe girebildim.Ki evlendiğimiz günden beri bana çokça söylediği ''yaz olunca boşancaz,yaz olunca boşancaz'' bu kelime vardı.Benimle evlenmesinin en mantıklı açıklaması ( bana göre ) ailesine karşı kendisini temize çıkarmak idi.Ailesi kızını bakire biliyordu,benle evlenmeden önce.Boşanıp boşanmayacağım konusundada bu yüzden kararsızım,birleşsek bile bardak gibi kırık bir evliliğimiz olacağını biliyorum.Aileme karşı yine aynı tutumları gösterecektir.Bende bunu kabullenmeyecek bir pozisyondayım.Kısacası kafam allak bir pozisyonda.Karakola verdiği yaklaşmama ihtarından dolayı çocuğumuda göremiyorum.Ailem gitse çocuğu almaya bu kezde onlar için karakola gider ve o aileden kimse yaklaşmasın diye bir başvuruda bulunur.Yakında kafayı yemezsem iyidir.Şu an bekliyorum sadece,biraz zaman geçsin diye.
Bill187 arkadaşımın yazısına gelince amacım tehdit etmek değil burada,kendimi savunmak için beklettiğim belgelerdir.Malum yasalar hep kadından yana olduğu için,bende bir kaç önlem aldım.Hayatta zarar verme gibi bir düşüncem olmadı.Sonuçta çevremizde saygın bir aileyiz,bu saygınlığımızın kaybedilmesi hoş olmaz.
Eşinizin, sizinle evlenmeden önceki ilişkisi kendisini ilgilendirir. Size hesap verme zorunluluğu yok.
Diğer yandan siz zaten eşinizin geçmişini bilerek evlenmişsiniz, bu durumda her şeyi ile kabullenmiş oluyorsunuz.
Elinizde her ne belge ve bilgi varsa bunları kullanmamanızı öneririm. Hem onurlu bir davranış olmaz hem de suçtur. Yani tehdit ve şantaj..
Sizi ilgilendiren yanı eşinizin sizinle evlendikten sonra yaptı ise sadakatsizliği veya evlilik birliğine zarar veren davranışlarıdır.
Yazınızda belirttiğiniz gibi madem saygın birisisiniz o zaman bu kelimenize uygun davranın.
Teşekkürler Abdullah Bey düşünceleriniz için.Benimkisi fikir almak içindi,evliliği boşanmak için yapmadım ama durum buralara gelince kendimi savunacak birşeylerim olsun istedim.Bunu sadece mahkeme için sormuştum,yoksa mahallesinde veya başka bir yerde kullanmak aklımın ucundan geçmiyordu.Oğlumun annesi olmasından vicdanende beni rahatsız ederdi.Bugünlerde işbaşıda yapacağım,şu an sabırla beklemekten başka çarem yok.Belki aramız geri düzelir ben işe girdim diye.Tekrar tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için kolay gelsin.(tehdit ve şantaj benim yapıma ve aile eğitimimede ters bir davranış zaten )
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku