Merhabalar öncelikle,

2013 Kasım ayı sonuna doğru İstanbul - Esenyurt ilçesinden ev almaya yeltendim (yeltenmez olaydım),

Bir emlak ofisine gittim ve sabahtan akşama ev gezdim, o günün sonunda çok hoşuma gitmiş olan ve fiyatı itibari ile de kredi çekerek bütçemi aşmayacak olan bir dairede karar kıldım, emlak ofisi sahibi aracılığı ile müteahhitle yapılan pazarlık sonucunda evin fiyatında 122.000 TL olarak anlaşma sağladık, fakat kredi çekeceğim için kredinin çıkması için bir kefil gerekebileceğini söylediler, ama kefil olmadan da çıkabileceği söylendi, bende gerekirse kefil bulabileceğimi belirttim (babamı kefil olarak düşünmüştüm fakat kendi kredi borcu olduğundan kefil olamayacağını bilmemekteydim). Velhasıl kelam benden kredi başvurusu yapmaları için o akşam minimum 5000 TL kapora istediler, ve senet ile bir sözleşme imzaladık (sözleşmede herhangi bir zaman sınırı veya kredi çıkmaması durumunda kaporanın geri iade edileceği gibi bir hüküm yer almamakta). Ertesi gün havale ile 5000 TL lik kaporayı (yapılan ve benim imza attığım kağıtlardan biri bu -CAYMA AKÇESİ- yazmakta) hesaplarına gönderdim, ve yine aynı gün bir bankadan cep telefonuma benim adıma cari hesap açıldığına dair SMS aldım. İzleyen 1 hafta içinde kredinin çıkmadığını ve kefil bulmam gerektiğini belirttiler, babamı kefil olarak gösterdiğimde kendi borcundan ötürü kefil olamayacağını başka birini bulmam gerektiğini söylediler, malum o kişiyi de epey bi kişiye sormama rağmen bulamadım. Kredi çıkmadığında bana geri iade edileceği söylenen fakat sözleşmede yer almayan (ağızdan çıkanın yazıya yansımadığı bir hüküm) bir söz yerine getirilmedi, bu durumda bana önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Bu tip bir konuda zaman aşımı gibi bir durum söz konusu mudur? Ve son olarak tüketici heyeti yahut tüketici mahkemesi gibi bir kuruma başvuru yapmam sonucunda lehime bir karar çıkabilir mi?

Şimdiden teşekkürler..