merhaba,

ben kredi çekemediğim için ev arkadaşıma kredi çektirdim, o dönem aynı zamanda çalışanımdı. yanımdan ayrıldı başka işe girdi geliri iyiydi destek olmasını söyledim ödemelerde olmadı umursamadı.

ödeyemedim. icralık oldu. aynı evde kalıyorduk. ikamet adresi babasının evi babası da tek yaşıyor. evde yokken evrak gelmiş muhtara bırakmışlar. babası da olaya dahil oldu. evdeki tüm eşyalarını yazmışlar.

babası imza atmayın birşeye dedi. gittik avukata ilki 2000 sonrası 500 500 olmak üzere taksit yaptılar 10 000 falan toplam.ben kefil oldum ben taahhüd verdim. kredi çeken birşeye imza atmadı.

ilk taksitim de bugün ay başından planımı yapmıştım bir arkadaşımdan borç istedim tamam dedi 15 inde vericem aksilik çıkmış 15inde söyledi veremedi. bugün ayın 16 sı taksit günüm.

1 gün geçse dahi ihlal olur mu? icra dairesinde ben imza attım arkadaşımın adı geçmiyor ve imza atmadı. hapis cezası olsa onu da etkiler mi?
maddi sebeplerden dolayı bu duruma düştüm babası da emekli kendi halimde onun eşyaları alırlarsa naparım bilmiyorum.

avukat bugün aradı tehdit eder gibi konuştu dükkanını boşaltırım falan dedi. internet cafem var.

öneriniz?