5 Kuruş Etmezsiniz davası için yardımlarınızı bekliyorum.
Merhaba değerli arkadaşlar. Türkiyenin önde gelen web hosting firmalarının birinin sahibiyim ve aynı zamanda Gaziantep Üniversitesi İnşaat mühendisliği bölümü öğrencisiyim. 10 sene üniversite okumamız sebebi ile elimize ekmeğimize de aldık işimizide yoluna koyduk. . .
Şöyle bir durum var Gaziantep Üniversitesi gerçekten baş belası bir üniversite ve girenlerin bataklığa saplandığı her sene yeni bir şeyle
karşılaştığı sürekli yönetmelik ve uygulamaların değiştiği ve değişikliklerin cahiller tarafından öğrenci aleyhine uygulandığı bir üniversite . . . Benimle beraber üniversiteyi kazanan arkadaşlarımın ancak 4te 1inin diploma aldığını belirtebilirim.... Biz çalıştık ek işler yaptık,farklı işler peşinde koştuk ancak asla üniversiteyi bırakmadım yada harç yatırmama durumum olmadı. Gaziantep üniversitesinde eşi benzeri görülmemiş bir uygulamayı koydular.''İntörn Mühendis Öğrenci'' uygulaması.Tipik bildiğimiz yaz stajlarını kaldırıp yerine intörn mühendis adı altında bir staj uygulaması , sanayi için bedava mühendis uygulamasını getirdiler. . . 4 sene boyunca okutulan dersleri 3.5 yıla yığıp son dönemi intörn dönemi ilan ettiler ve intörn döneminde de ders alamıyorsunuz. Normal öğrenci 4 senede okulu bitiremezken birde bunu çıkarttılar. Olayın benimle alakası şu şekilde ben 2012-2013 dönemlerinde bitirme dönemi öğrencisiydim. (Bitirme döneminden bir önceki dönemde bitirme sayılıyor) Her öğrenci gibi ek sınav talep ettim 1 tane ek sınav hakkı kullandım. 1 sene sonraki uygulamada intörn gelmesi sebebi ile üniversite benim son dönem öğrenicisi olduğumu inkar etti.Bu dönem 1 ek sınav daha talep ettim ve reddedildi. Oysaki bölümde gerekli gereksiz tüm dersleri almıştım. Ek sınavı boş verin girdiğimiz dönem ki yönetmelikle alakasız olarak bize intörn olacaksınız staj yapacaksınız denildi. Ramazan aylarında bütün işi gücü bırakıp toplam 90 gün 3 yaz stajı yapmıştım ve almadığım ders kalmamıştı. Şimdi birde yaz stajlarını kaldırıp intörnü getirdiler.bu ne demek oluyor ? benim 3 yaz stajım boşa gitti demek oluyor.Bu nedemek oluyor? benim maliye kaydım sgkm varken başka birisinin yanında resmen kaçak işçi olarak çalıştırılmam demek oluyor. Bu nedemek oluyor? ben önceden bitirme dönemi öğrencisiyken artık bitirme dönemi öğrencisi değilim yeni ders eklediler okul bitmiyor ve ek sınavda kullanamıyorum demek oluyor. Şu anda kalan 3 tane ff li dersim var. Bu dersleri verdiğim zaman (1 ini ek sınav 2 sinide yaz okulunda vermeyi düşünüyorum) normal şartlarda okul bitmiş olacak .Ancak bana hem bitirme öğrencisi değilsin hem ek sınav alamazsın hemde intörn olacaksın diyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyiz ? Üniversiteye 5 kuruş etmezsiniz demek için 4.99 kuruşluk bir tazminat davası açmayı planlıyorum.Değerli görüşlerinize ihtiyacım var. . .
Ek sınav yönetmelik maddeside burada :
“MADDE 20 – (1) Bir öğrenci, kayıtlı olduğu dönemde aldığı dersleri başarı ile tamamladığı takdirde önlisans/lisans diploması almak için gerekli bütün şartları yerine getiriyorsa, bu öğrenci son dönem öğrencisi sayılır. Ancak, kayıtlı olduğu bu dönemdeki dersler ile birlikte bir önceki dönemden de en fazla iki dersten (FF) veya (FD) notu alan ve/veya not ortalamasına katılmayan en çok bir dersten (U) notu alan öğrencilerde son dönem öğrencisi sayılır. Kayıtlı olduğu programda almadığı, (NA) notu veya iki dersten fazla (FF), (FD) notlu dersi bulunan öğrenciler son dönem öğrencisi sayılmaz.
(2) Son dönemde veya bir önceki dönemde not ortalamalarına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan ve/veya not ortalamalarına katılmayan en çok bir dersten (U) notu alan öğrencilere, sadece bu derslere ilişkin eksikliklerini tamamlamak veya yeni bir sınava girmek üzere, en geç ertesi dönem başına kadar ek bir süre verilir. Bu süre içerisinde girilen sınavda alınan not dönem sonu sınavı yerine geçer ve bu şekilde değerlendirilir. Öğrencinin dönem sonu başarı durumu ek süre sonunda aldığı notlar esas alınarak hesaplanır.
(3) (FF), (FD) veya (NA) notu almadıkları halde genel not ortalamaları 2.00’nin altına düşen öğrencilere, üçüncü ve dördüncü (önlisans da ikinci) sınıf derslerinden (DD), (DC) veya (CC) notu aldıkları en çok iki dersten yukarıdaki şartlarla ek süre ve ek sınav hakkı verilebilir.
(4) Ortalamaya katılan en çok bir dersten FF/FD notu alan öğrencilere; bu FF, FD’li ders ile birlikte DD, DC ve CC notu olan üçüncü ve dördüncü (önlisansta ikinci) sınıf derslerinden olmak üzere, en çok iki dersten ek süre ve ek sınav hakkı verilir.
(5) Durumları bu maddeye uyan öğrenciler, dönem sonu sınav sonuçları ilan edildikten sonra üç gün içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bir dilekçe ile müracaat ederler. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı öğrencinin durumunu inceledikten sonra ilgili birimlere hangi derslerden ek süre tanındığını bildirir. Öğrencilere NA notu aldıkları derslerden ek sınav hakkı verilmez.
(6) Ek süre ve ek sınav aldıkları halde mezuniyet koşullarını yerine getiremeyen öğrenciler, kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam ederler. Bu öğrencilerden azami eğitim-öğretim süresini tamamlamış olanların Üniversite ile ilişikleri kesilir.
(7) Bu maddede öngörülen ek süre ve ek sınav hakkı bir öğrenciye bir kez tanınır.”
Cevap: 5 Kuruş Etmezsiniz davası için yardımlarınızı bekliyorum.
Üniversite'ye tüm bu anlattıklarınızı belirten bir dilekçe ile bitirme öğrencisi sayılarak ek sınav hakkı tanınması talebinde bulununuz. Muhtemelen cevapta Yönetmelik gerekçe gösterilerek talebiniz reddedilir. Bu cevap size tebliğ edildiğinde Danıştay'da hem idarenin talebinizin reddi işlemi hem de Yönetmeliğin sizin bitirme öğrencisi olmanızı ve ek sınav almanızı engelleyen madde ve/veya maddelerinin iptali için bir iptal davası açmalısınız diye düşünüyorum. Aynı dilekçe ile varsa maddi kaybınız maddi tazminat ve/veya kuruş olarak değil de 1 veya birkaç liralık bir de sembolik manevi tazminat davası açabilirsiniz. 4.99 kuruş muhtemelen hakaret olarak algılanır ve reddedilebilir diye düşünüyorum.
Cevap: 5 Kuruş Etmezsiniz davası için yardımlarınızı bekliyorum.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. gerekli makamlara (bölüm başkanlığı,dekanlık ve rektörlük) dilekçelerimi ilettim. Ortada bir yönetmelik var ancak nasıl uygulayacaklarını bilmiyorlar . İdari mahkemeler yönetmeliklerin uygunluğunu değilde hukuka uygunluğunu incelediği için, benimle aynı dönem kazanan arkadaşlarımla eşit dersler alıp , eşit stajlar yapmama rağmen onların mezun sayılıp benim intörn stajyer sayılmamam sebebi ile anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu dile getirmeyi planlıyorum.görüştüğüm avukat arkadaşımda 1tl olarak aç dedi..
Cevap: 5 Kuruş Etmezsiniz davası için yardımlarınızı bekliyorum.
Gaziantep Üniversitesi deyince anılarım depreşti hocam. Kötü bir bölümü okumak için sabahladığım geceler, ezberlediğim kağıtlar... İnşaat ve elektronik bölümü dediğiniz gibi. Sizin gibi çok 10 senelik insan gördüm orada. İntörn mühendislik denilen şey Antep iş ahlakıyla birlikte geliştirilmiş bir durum diye düşünüyorum. Zira işverenler ne myo mezunu ne de mühendis bulabiliyorlar sağladıkları kötü şartlardan dolayı. En az 4 ay bir işletmede yarı paraya sefil oluyolar öğrenci arkadaşlar. Tam zamanlı olmasından dolayı da sonuna kadar sömürülüyorlar. Tam Antep sanayisinin arayıp da bulamadığı fırsat. Az paraya nitelikli ve çok çalışan eleman!
Yalnız şu var, sizin şimdi şirket sahibi olarak başka bir işletmede sigortalı çalışmanız mümkün mü? Çünkü staj süresince geçici sigortalı oluyorsunuz. Bence 5 kuruş etmezsinizden ziyade okulunuzu bitirmeyi kolaylaştıracak ve stajlarınızı kabul edecek davalar açmaya uğraş veriniz.
Merhaba annem 50 babam 56 yaşında aralarında şiddetli geçimsizlik var babam alkol bağımlısı dükkanımız var ve babam işletiyor ancak dükkan evli olan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku