Merhaba,

Her katta 2 daire bulunan 4 katlı toplam 8 daireli apartmanımızın yöneticisiyim. Apartmanımızın diyorum çunki 1 dairesi baştan beri boş olup 7 daireli apartmanda 1’i hariç tüm daireler neredeyse aynı aileden gibi saygı ile yaşıyoruz.
Binamızın sağ tarafının arka cephesi ,sol taraftan 1 metre kadar daha geride. Diğer bir deyiş ile sağ dairelerin arka cephesi sol dairelerden 1 metre kadar daha geride. Dolayısı ile yarı bodrum olan en alt katta bulunan sağ dairenin arka cephesinde 1x10 m2 kadar bir alan bulunmakta. Sol dairelerin yatak odalarının camı ise bu alana bakmakta. Ancak bu 10m2 lik alan müteahit tarafından ortak kullanıma göre yapılmamış ve sağ dairenin bir odasından çıkılıyor. Sağ dairede oturan komşum yaklaşık 2-3 sene önce taşınır taşınmaz bu alanın üstünü ondulin tarzı şeffaf bir malzeme ile kapattı. Kendi özel kullanım alanı olmasına rağmen incelik gösterip benimde onayımı almayı ihmal etmedi. Üstelik bu alanın sol dairenin yatak odasına bakan kısmı tarafındaki yaklaşık 3 metrelik kısmının üstünü ise komşuya karanlık olmasın diye kapatmadı.
Sorunumuza gelince;
En alt katta sol dairede bulunan komşum, yağmur yağdığında düşen yağmur damlalarının bu tenteye düşmesi sırasında oluşan sesten rahatsız olduğunu söyleyerek sökmesi konusunda baskı yapıyor ve ben bu baskının daha önce aralarında yaşanmış olan, sağ dairenin şikayette bulunup tüm apartmanca kendisine hak verdiğimiz için sol daireye bir yaptırımda bulunamamızdan kaynaklandığına inanıyorum.
İnanıyorum çünkü, Ne bu tentenin hemen üstünde yatak odası bulunan sağ giriş dairedeki komşum, nede onun karşısında oturup yatak odası bu alana bakan ben bu sesi bu güne kadar hiç fark etmedik bile.

Ancak yinede kimsenin hakkına tecavüz etmemek için ben bu olaya tarafsız olarak bakıp, Haklı olan komşumun yanında olmak istiyorum.

Bu konuda haklıyı haksızdan nasıl ayırabileceğim konusunda yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Soruna yol açan durumun şematik görüntüsü: