Merhaba öncelikle hayırlı günler diliyorum. Amcam 15 yıldır aynı şirkette çalışan bir işçi, maaş bordrosunda yemek + yol ücreti görünüyordu ta ki gecen aya kadar, yönetim kurulu karar almış yemek + yol ücretlerini elden verip maaş bordrosunda göstermek istemiyorlarmış, böylece ssk pirimini az ödemeyi planlıyorlarmışlar en azından çalışanlara böyle söylemişler şimdi benim sorularım şunlar.

1- Maaş bordrosunda gözükmeyen ve elden verilen yol+yemek parası Kıdem tazminatı hesaplamasına katılır mı ?

2- Yol + Yemek parasını elden imzala ile alması bir hak kaybına uğratır mı ? İşletme Skk ya ödediği primi düşürmek için böyle yaptığını bir hak kaybı olmayacağını idea ediyor bu doğru mu?

3- Elden yol + yemek parasının verilmesi durumunda ve bordroya işlenmemişse ne yapıla bilinir yasal olarak nerelere ne şekilde başvurula bilinir?

4- Amcam 15 yıl sigortalı 5350 gün prim ödemiş işe giriş tarihi 01.07.1999 sanırım böyle bir durumda yaşı bekleyeceğini söyleyip kıdem tanıtımını isteye biliyormuş doğrumu bu durum ?

Sorularıma cevap veren herkese şimdiden çok teşekkürler.