iyi günler

ikamet ettiğim ev bir aile evi idi. yani 4 daireden 3'ünde evsahibinin kendisi ve oğulları oturuyordu. ben ise oğullardan biri il dışında ikamet eden oğlunun evini kiraladım. 2003 yılından beri kiralık oturduğum evden taşındım. eve yerleştiğimde ev sıfır ev durumundaydı. evsahibine (babaya) 200 dolar depozito verdim. kontrat yapalım teklifime ise sana güveniyorum. hem oğlum il dışında o yüzden gerek yok diyerek kabul etmedi. kiraları ödedim. arada bir yüksek oranda zam yaptılar. çevrede o kalitede ev olmadığından oturmaya mecbur kaldım. 2011 yılında bana kirayı bankadan yatırmamı söylediler. ben de kontrat yapalım herşey usulünce olsun dedim. il dışından gelen daire sahibi kendi kendine kontrat hazırlamış, kapıya sıkıştırmış. bir de banka hesap numarası (doğrusu kredi kartı hesap numarası) bırakmış. üstelik kirayıda artırmış.ben de böyle birşey olamayacağını kontratımı noterde yapacağımı söyleyince noter masrafını ve işlemleri bahane edip kontrat yapmadılar. ben de eski kira ücretini bankadan yatırmaya devam ettim. bir süre sonra daire sahibi oğul çıkmamı söyledi. ben de ev aramaya başladım. baba ise mülkün sahibinin kendisi olduğunu söyleyerek oturmamı söyledi. ardından parayı elden ödememi istedi. ben bu arada eve doğalgaz tesisatı döşenmesi istedim. kiraya zam yapacağını söyledi. bunu kabul etmedim. neyse. bir kaç ay önce oradan taşındım. ev sahibine şubat ayında 15-20 mart gibi taşınacağımı bildirdim. çıkarken boyası dahil temiz bırakacağımı ve kendisini ilgilendiren eksiklikleri bildirdim. kendisi o sırada bana evi tadilattan geçireceğini, su sızan yerleri yaptıracağını, binaya mantolama yaptıracağını, daireye doğalgaz döşeteceğini (kendisine ve oğullarına yaptırmış bana yapmamıştı), balkon demirleri taktıracağını haziran gibi evi kiraya vereceğini söylemişti. 20 martta daireden çıktım. bir hafta sonra evi başkasına kiralamış. ben de depozitoyu isteyince evi boyattığını masrafın çok tuttuğunu depozitonun yetmediğini söyledi. (üstüne beni borçlu çıkaracaktı) sonra tartıştık. ben evi boyatacağımı ama kendisini evi hemen kiraya vermeyeceğini beyan ettiği için boyatmadığını, hatta kendisine evin boyalarını gösterdiğimi söyledim. beni kendisi kazıklamakla suçladı (son kirayı vermemişim) sonra tartıştık. şimdi sorum şu belki yanlışlarım çoktur. ama bunun gibi evsahibi bulunduğum muhitte çok. (az kira ödeyeni çıkarıp yeni birisine yüksek kiraya veren ev sahibi). sıkıntı olduğunda topu oğluna atana, maaş günleri cumartesi veya pazara denk geldiğini anlamayıp kapıya dayanan bu evsahibiye ders vermek için aldığı kiraların vergisini ödemeyen evsahibini vergi dairesine şikayet etmeyi düşünüyorum. şikayet edebilir miyim. (parasında pulunda gözüm yok) ya da hangi kanuni haklarımı arayabilirim. cevap verirseniz sevinirim. not: uzun oldu. kusura bakmayın