Merhabalar ,

2 hafta evvel annemin babası vefat etti. Dedemin vergi dairesine yüklü bir borcu bulunmaktadır. Ölene kadar yaşadığı evin tapusu annemin üzerine olmakla beraber tapu üzerinde ölene dek dedemin intifa hakkı bulunmaktadır ve vergi dairesi tarafından intifa hakkına vergi borcundan dolayı haciz konmuştur.

1.Geçen hafta içerisinde annem mirasın gerçek reddi davası açtı. Mahkeme 02/10/2014 tarihine duruşma günü vermiş. (Bu tarih çok uzak bir tarih değil midir ? 3 ay içerisinde bu davayı sonuçlandırmak gerekmez midir ? Yoksa davayı 3 ay içerisinde açmak mı zorunludur ?)

Dedemden kalan miras üzerinde annem ve kardeşlerinin hakkı bulunmasına rağmen annem ret ettiği için torunu ve damadı olarak ben ve babam varis olarak görünür müyüz ? ve miras bizim de miras reddinde bulunmamız gerekir mi ?

2. Diğer taraftan bu ay içerisinde belediyeye söz konusu evin vergisini ödemek için gittim. Evin üzerinde intifa hakkı olmasından sebep vergisini düşük ödüyorduk , belediyeye dedemin ölüm kağıdını gösterip vergiyi tam ödemek istediğimi belirttim ancak onlar önce tapudan değişimin yapılmasını ve ölümden 3 ay içerisinde intifa hakkını kaldırıp , ev vergisinin kalan kısmını ödememiz gerektiğini söylediler. Bu noktada hacizli intifa hakkını nasıl kaldırmamız gerekiyor , matbu dilekçe verip tapudan düşürebilir miyiz ?

Teşekkürler.