Merhaba,

internetten araştırmış olmama rağmen bir sonuca varamadım, konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

kasım 2012 de 1600TL ödeyerek cep telefonu aldım, haziran 2013 de bozuldu, servise verdim 20.iş gününde geldi. telefon geldiğinde, verdiğim zaman kasasında olmayan bir hasarla geldi, firma yetkilisi ile tutanak tutup telefonu almadım (servise firma yetkilisi yönlendirdi) aradan 10 gün geçtikten sonra tekrar servisten geldi ve yine başka yerinde hasar mevcut. para iadesi istedim vermediler. telefonu almadım, hakem heyetine başvurdum ve lehime karar çıktı fakat 1600TL olmasından dolayı bağlayıcı değildi, firma bağlayıcı olmadığı için kabul etmedi. hakem heyeti kararı dahil olmak üzere tüm belgelerle birlikte ticaret mahkemesine verdim 2 duruşma sonunda husumetten davanın reddine karar verildi.

uluslararası bir mağazacılık firmasından satın aldım ve davayı buraya açmıştım, telefonun ithalatçısı başka bir firma, dava sürecinde iki firmadan da savunma istendi, ithalatçıya da yazı yazıldı. 2 duruşmaya da avukatları hep mazaret gösterdi.

Tahminim, davayı direk ithalatçı firmaya açmalıydım bu sebepten dolayı "husumetten red" kararı verildi diye düşünürüm, doğru bir düşünce mi? bu durumda ithalatçı firmaya yeni bir dava mı açmam gerekir?
Eğer düşündüğüm gibi değilse, sebebi nedir?

Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.