2009 Yılında 2 ortaklı müşterek imzalı bir ltd şti kurduk. bu tarihlerde ortağımla ilgili sıkıntılar yaşadım işini savsaklayıp şirketi zarara sokuyor nakit akışını harcayıp kendi menfaatine kullanıyordu. şirketin iş amacı inşaat mekanik işlemlerini anahtar teslim yapmasıydı. bu şekilde işler alınıp teslim ediliyordu. ortağım 2012 yılında 45 dairelik bir iş görüşmesi yaparak çok düşük bir fiyata müteahhit firma ile mekanik tesisatlar için barter (daire karşılığı) anlaştı. itiraz etmeme rağmen şirket kaşesi ile kendi imzasıyla işe başladı. şirket kasasından bir kuruş kullanmama sözünü verdi ama tutmadı. zorda kalmasın diye bütün giderleri neredeyse kasadan karşıladık. müteahhit firma ile anlaşmalarında ilk 20 dairelik bloğu %80 bitirip. o bloktan bir daire, 2. bloğu %80 bitirip ordanda bir daire kendi tc kimlik numarasına tapu verilmesiydi. iş başladı dediğim gibi yapamadı, iyi niyetimi suistimal edip şirket evraklarını ve parasını kullandı kabaya gelince daireyi yine tek sözleşme ile yarı fiyatına kayınpederine sattı. parasınıda kredi borcu, kredi kartı, yeme içme derken çarçur etti iş sonuna gelindi %100 bitti ve müteahhit firmadan tapu istendi. müteahhit firma ikinci bloğun kaba işlerininde yapılması grektiğini ancak ondan sonra vereceğini söledi. ben duruma itiraz ettim mahkemeye verelim dedim dinlemedi ve 2. bloğa başladı. yardım ettim durumumuz çok kötüydü kendimiz çalıştık kabayı bitirdik. ama tapuyu yine alamadık. o şekilde çıktım inşaattan oda biraz daha zorladı ve başaramadı yarım bıraktı. ortağımla bu sebebten kavga ettik ve daireyi ancak şirketin parasını geri koyarsan alırsın, yada şirkete daireyi vericekler dedim kayın pederinden ben para almadım nasıl ödersen öde dedim ve kavga ettik. ortağım avukata gitmiş ve bilirkişi getirmiş kendi adına bilir kişi 116000 tl rapor çıkarmış, müteahhit firma itiraz etmiş, itiraz red edilmiş ve ortağım dava açmış. yalnız anlamadığım konu şu kendi adına karşı taraftan sözleşmeyi imzalayana dava açıyor sözleşmelerde şirket isimleri var işler şirket arasında ama davalar sahışa açılmış. müteahhit firmanın yetkilileri gelen zapta cevap vermişler biz de zarardayız işimiz bitmedi gecikti vb. ben bunu duyunca gittim avukata verdim şirket vekaletini karşı şirkete sebebsiz zenginleşmeden dava açtım. sonra dava dosya nosunu karşı şirketin avukatına gönderdim ve anlaşalım dedim. adamlar parayı ödeyecekler anlaşmak istiyorlar ama ortağımla benden önce açılan davaları var ve duruşmaya çıkmamız lazım diyorlar. ortağımın saçma sapan faturaları yüzünden 90000 tl lik vergi borcumuz var karşı tarafın avukatına bunu anllattım bu parayı ortağıma ödemeyin reddedin dedim gerekirse vergi dairesine yatırın dedim. duruşmaya çıkmamız gerekiyor dediler. şimdi bunun çıkar yolu nedir.

müteahhit şirket yetkilisi ortağıma ödeme yapmak zorunda kalırmı
dava şirket davası olduğu için red olurmu
karşı tarafın avukatı bizim zaten şirketler arası davamız var dese bu dava düşermi
vergi dairesi dilekçe ile bu davadan gelicek olan gelire el koyabilirmi
müteahhit şirket bu duruşmadan sonra benimle anlaşırmı (ödeme için anlaşmaktan yanalar)

eğer bu parayı ortağım alırsa ne borclar ödenir nede bu işin altından çıkılır llütfen yardımcı olunuz lütfen.
bu arada ortağımın kayın pederi daireye yerleşmiş bir türlü çıkmıyor müteahhitte ortağımla ve kayınpederi ile anlşmaya çalışıyorki para verince daireden çıksınlar başına kalmasın uğraşmasın diye

eğer müteahit ortağıma ödeme yaparsa benim davam ne olur, şirket olarak fatura kesmedik koçanlarda bende