Öncelikle HAYRLI günler diliyorum saygıdeğer abi , abla ve kardeşlerim..

Önce konuyu kısaca özet geçiyim daha sonra sorularımı sorayım..

Tam hatlamıyoruz 2009 - 2010 yıllarında amcam bi trafik kazası geçirdi ve içersinde kardeşmde vardı, amcam kardsm nenemgl kasabaya gidiyolar kasaba yolunda yokuş yukarı çıkarken saga dönen yol var döndüklerı gıbı karşılarında bi araç beliriyor bilirsiniz köyde kentte kısa yoldan gıtmek ıcın çor çocuk ters yonden gelır gider )) yani adam ters yönden geliyor ve amcam araca vurmamak ıcın kurtarayım derken direksiyonu kırıyor ve duvara vuruyor.. Ve diger araç kaçıyor.. bizim arabanın ön camı kırılıyor ve kardeşimin göz damarlarını kesıyor cam parçalanınca,
ambulans gelip merkez ile götürüyor ve ameliyata alınıyor kardesm . bi kaç hafta sonra ankaraya sevk edıyorlar..
4-5 gün once daymın iş yerine sigortacılar geliyor ve bi kazazedenın sıgortasına dava açıcaklarmıs tazmınat alacaklarmıs..
Dayımda benm yegenım var onun başından böyle olay geçti onun olur mu diye soruyor ve babamın yanına geliyor sigortacılar kart bırakıyolar 2 güne gelcez dıyolar geldklerı yok halen.. bizde olayı tam bılmyoruz bize denilen şey. kaza yaptıgımız aracın kendı araç sigortamıza tazmınat davası açılacak, cükü tam ve zamanında para vermıyorlar ihtiyacları görmüyorlar falan dediler. tazmınat davası açıp ücret talep edicez şu kadarı bızım su kadarı sızın anlaşcaz dedıler.. bizimde pek bilgimiz yok ve sorularımı sızlere sormak ıstıyorum..

1 - aracın sigortası olup olmadıgını hatlamyoruz cunku araç amcamındı amcam ile pek konusmuyoruz. ve smdi biz o aracın ta 4 sene önce sigortası olup olmadıgını nereden ögrenebılırız ???? ---- hatrladgmz kadaryla merkeze gıdyorz hastaneye sigorta karşılayacak gibi bişeyler hatrlyrz hiç para cıkmadı cebımzden ama ankarada 4 defa amelıyat oldu hepsıne para verdık onuda doktora verdık dıe bılıyorum cunku paramız kalmadı dıe konustuk ve 1 kere amelıyat parası almamıstı doktor ALLAH RAZI OLSUN İNŞALLAH.

2- Sigorta varsa bız kendı araç sıgortamızamı dava açıcaz???

3- tazmınat davasını o şirket aracılıgıylamı yoksa kendımız bi avukat yoluylamı açalım hangısı daha ıyı blmyoruz

4- amcam o sırada alkolluydu ve sagdan soldan duyduklarımıza gore adam sarhoş ne parası vercek sigorta dediler bende internet uzerınden bı araştırma yaptım ve ogrendgm şey. alkollu olsun veya olmasın, o an için kaza kaçınılmaz ise tazmınatı alır yanı alkollu oldugu ıcın yapmamıs alkollu olmasada o kaza olacaksa alır diye ögrendm ve en yukarda anlattıgım gıbı oyle alkollu evet ama aracı gorunce saten kaçmaya çalışıyo ve araca vurmamak ıcın dıreksyon kırıyor ve duramayıp duvara vurmus.

Lütfen bilgilerınızı benmle paylaşırsanız bızde ona göre hareket edecegiz Şimdiden Teşekkürler..