Reklam olmasın diye isim vermiyorum bir Firma arabasıyla seyyar olarak satış yapan iki kişiden mevcut firmanın iki adet ikinci el ama ambalajlı ürününü ikinci el olması sebebiyle faturasız olarak satın aldım. Daha sonra kurulumdan vazgeçip bu ürünleri İnternet aracılığıyla başkasına sattım. Alan kişi kurulum yapınca Firma beni arayarak seri numarasını takiben bu ürünlerin fabrikadan çıkışının olmadığını belirtti. Savcılığa cihazlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Ben de gerekli açıklamayı yaptım.

Şimdi ben Sicili tertemiz bir Üniversite öğrencisi olarak hukukçu büyüklerimize soruyorum.
-Bu tarz bir mevzu da Savcılığın tutumu ne olur, Takipsizlik kararımı verir yoksa dava mı açar?
-Eğer dava açılırsa takiben kaç ay süre ile benim ifademin alınması gerekir? zira üzerinden bir ay geçmesine rağmen herhangi bir tebligat vs yok. Ama dedim ya sicili temiz bir vatandaş olarak bu tarz konularla muhatap olmak beni zihnen ve ruhen üzdüğü için sınavlarımı vs de etkiliyor. Sizce dava açılmış olsaydı bu zamana kadar herhangi bir tebliğ gelir miydi?