Öncelikle konuyu sitede aradım ancak sadece tek bir başlık buldum. O da ilgili değildi. Bu sebep ile yeni konu açıyorum. Ola ki gözümden kaçmışsa affola.
9/2004 yılında adam öldürmeden yakalanan ve süren mahkeme sonucunda yaklaşık 16 yıl ceza alan bir HÜKÜMLÜ'nün 2010 yılından beri vasisiyim. HÜKÜMLÜ'nün resmi ve gayri resmi işlemlerini yürütürken, MERNİS kaydının güncellenmediğini fark edip cezaevini aradım. Ancak MERNİS kaydı bir yana, hükümlünün başka bir cezaevine 1 yıl geceli gündüzlü hücre cezası sebebiyle nakledildiğini öğrendim.
Bildiğim, öğrendiğim kadarıyla hücre cezası, cezaevindeki tutumlar ile ilgili verilen ve en fazla 20 günü bulabilen bir çeşit disiplin cezası. Hükümlünün mahkeme kararını incelediğimde ise MÜEBBET HAPİS (16 yıl 2 Gün) şeklinde bir ibare var. Ancak hiç bir belgede, mahkeme kararında hücre cezası, bilhassa 1 yıl geceli gündüzlü hücre cezası ibaresi bulunmuyor.
4 yıldır hükümlünün MERNİS kaydını bile yapmayan cezaevi personeli yanlış bilgilendirmiş olabilir mi?
Mahkeme kararında belirtilmese dahi uygulamada böyle bir hücre cezası var mı?
Bu işin aslı, astarı nedir?
Mahkeme kararında olmasa da hücre cezası , cezaevi yönetimi tarafından 5275 sayılı ceza infaz kanununun 49.maddesinin 2.fıkrasına göre uygulanır.
Bu durum, kurumun düzeninin ve diğer yatan kişilerin güvenliklerinin ciddî tehlikeyle karşı karşıya kalması halinde, asayiş ve düzeni sağlamak için yerine getirilir.Gerekirse ceza evi yönetim kurulu tarafından talep halinde Adalet bakanlığının izni ve onayıyla başka bir ceza evine nakli yapılır.
Ceza infaz kurumları ile tevkif evlerinin yönetimine ve cezaların infazına dair tüzük de ,hücre hapsi kısmının 161.maddesin de ,iki sene içinde üç den fazla hücre hapsi cezası almış olanlar , iyi hal gösterinceye kadar Adalet bakanlığının onayı ile inzibati hücre şartlarına tabi tutulurlar , bu süre 6 Ayı geçtiği taktirde durum yeniden cezaevi disiplin kurulunca tespit edilerek gerekçesi ile birlikte adalet bakanlığına bildirilir.
Sizin yakınınız iki yıl içinde üç den de fazla hücre cezası almış olmalı.
Sayın @şahin41 ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim.
Sanıyorum ki bahsettiğiniz durum/lar disiplin suçu ile ilgili.
Ancak cezaevi ile yaptığım görüşmelerde hükümlünün herhangi bir disiplin suçu olmadığı, bilhassa en sorunsuz hükümlülerden biri olduğu bizzat cezaevi müdürü tarafından iletildi. Tarafıma sadece mahkeme kararı ile hücre cezasını çekmek üzere nakledildiği söylendi. Hükümlünün yasal temsilcisi/vasisi olarak esas/karar no istediğimde dosya bizde değil denildi. Bilgim haricinde bir mahkeme kararı olma ihtimali ile mahkeme kararının kopyasının adresime gönderilmesini talep ettiğimde de reddedildim.
Kısacası bahsettiğiniz gibi bir disiplin suçu yahut buna dayalı birden fazla hücre cezası olması mümkün değil. Keza cezaevi müdürü tarafından da böyle bir durum olmadığı doğrulanmıştır.
Konu gokhan4851 tarafından (12-05-2014 Saat 19:05:02 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: imlâ
Şahsi düşüncem size doğrusu söylenmiyor.Hücre cezası neye istinaden verilmiş o zaman.Böyle bir cezanın verilebilmesi 5275 sayılı Kanunun 55.maddesine göre hücreye koyma cezası gerektiren eylemlerde bulunması gerekiyor.Bu eylemleri de mad 49/2'de yazıyor.İnfaz görevlileri yetkisini aşıp kafasına göre işlem yapamayacaklarını düşünüyorum.
Bu gereken şartları ve sınırları aşmadan hangi gerekçe ile hücre cezası ve nakil işlemleri yapılmış.Vasisi tayin edildiğiniz kişinin haksızlığa uğradığını hakkında kendinize açıklamalı bilgilerin verilmediğini ,kendisinden haber alamadığınızı ,bu kişi hakkında verilen kararlara ilişkin bilgi almak istediğinizi ,sağlığı ve hayati konusu hakkında kendisinden bilgi alamadığınızı belirten dilekçe ile direk İnfaz hakimliğine dilekçenizi verin.Bu şekilde bir deneyin bakalım.Müdüre gittiğinizi ,sorduğunuzu anlatmayın.Yakınınızla da bir görüşün ona da sorun bu nakil işlerini ,Avukata da danışabilirsiniz.
Hükümlü hakkında bilgi almak istiyorsanız ,4675 sayılı infaz Hakimliği kanununun
İNFAZ HAKİMLİĞİNE ŞİKAYET VE USULÜ başlıklı yazının 5.maddesinde,yapabilecekleriniz yazılmıştır.
Ceza infaz kurumları ve tutuk evlerinde hükümlü ve tutuklular hakkında yapılan işlemler veya bunlarla ilgili faaliyetlerin kanun, tüzük ve yönetmelik hükümleri ile genelgelere aykırı olduğu gerekçesiyle bu işlem veya faaliyetlerin öğrenildiği tarihten itibaren 15 gün, her halde yapıldığı tarihten itibaren 30 gün içinde şikâyet yoluyla infaz hâkimliğine başvurulabilir.
Şikâyet, dilekçe ile doğrudan doğruya infaz hâkimliğine yapılabileceği gibi Cumhuriyet başsavcılığı veya ceza infaz kurumu ve tutuk evi müdürlüğü aracılığıyla da yapılabilir.
İnfaz hâkimliği dışında yapılan başvurular hemen ve en geç üç gün içinde infaz hâkimliğine gönderilir. Sözlü yapılan şikâyet, tutanağa bağlanır ve bir sureti başvurana verilir.
Şikâyet yoluna, kendisi ile ilgili olmak kaydıyla hükümlü veya tutuklu ya da eşi, anası, babası, ayırt etme gücüne sahip çocuğu veya kardeşi, müdafii, kanunî temsilcisi veya ceza infaz kurumu ve tutuk evi izleme kurulu başvurabilir.
Şikâyet yoluna başvurulması, yapılan işlem veya faaliyetin yerine getirilmesini durdurmaz. Ancak, infaz hâkimi giderilmesi güç veya imkansız sonuçların doğması ve işlem veya faaliyetin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi durumunda işlem veya faaliyetin ertelenmesine veya durdurulmasına karar verebilir.
MADDE 6. – Şikayet başvurusu, 5 inci maddede yazılı sürenin geçmesinden sonra veya infaz hakimliğinin görev ve yetki alanı dışında kalan bir işlem veya faaliyete karşı ya da başvuru hakkı olmayan kimselerce yapılmışsa infaz hakimi, başvuru dilekçesini esasa girmeden reddeder; şikayet başvurusu başka bir yargı merciinin görevi içerisinde ise o merciye gönderir.
Şikayet başvurusu üzerine infaz hakimi, duruşma yapmaksızın dosya üzerinden bir hafta içinde karar verir; ancak, gerek gördüğünde karar vermeden önce şikayet konusu işlem veya faaliyet hakkında re’sen araştırma yapabilir ve ilgililerden bilgi ve belge isteyebilir; ayrıca ceza infaz kurumu ve tutuk evi ile ilgili Cumhuriyet savcısının da yazılı görüşünü alır.
İnfaz hakimi, inceleme sonunda şikayeti yerinde görmezse reddine, yerinde görürse, yapılan işlemin iptaline ya da faaliyetin durdurulmasına veya ertelenmesine karar verir.
İnfaz hakimi, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde 4.4.1929 tarihli ve 1412 sayılı Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu hükümlerine göre inceleme ve işlemlerini yürütür ve kararını verir.
İnfaz hakiminin kararlarına karşı şikayetçi veya ilgili Cumhuriyet savcısı tarafından, tebliğden itibaren bir hafta içinde Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu hükümlerine göre acele itiraz yoluna gidilebilir.
İtiraz, infaz hakimliğinin kurulduğu yer ağır ceza mahkemesine, ağır ceza mahkemesinin olduğu yerdir.
Mernis kaydını ceza infaz kurumu personeli yapmıyor, giriş işlemi sırasında sadece şahsın TC kimlik nosu girildiğinde bütün veriler Nüfus Müdürlüğü yani Mernis uygulamasından otomatik olarak gelmektedir. Burada yanlışınız var.
Ceza infaz kurumunca verilen disiplin hapis cezaları en çok 20 gündür. Sizin bahsettiğiniz sanırım mahkemece verilen hücrede tecrit cezalarıdır ki bunlarda mahkeme kararına göre infaz edilir.
merhaba benim bi sorum olacakti yardımcı olursanız sevinirim şimdi benim kardeşimin bi dosyasi vardi o patladi 4 yıl 11 ay verdiler bunun yatarı 5 ay 15 gün yatacak dediler şimdi bu bi hafta kapalıda kaldı sonra açiğa çikti 5 saatlik bi zaman vermişler bende onu aldım eve götürdum düş yemek falan derken saati doldu işte kendine bi valız hayırladi bi tane arkadaşindan bi kapşumlu yırka almişti 1 senedir askıda duruyordu gözü onu kesti onu da aldı valızıne koydu teslim etmeye götürdüm teslım ettim vedalaştık işte sonra benden 10 dk sonra kaydını falan yapmişlar sonra üst aramasi derken o bas ettiğim kapşumlu yırkasını valızden çikarmişlar arama için cebinde 1 gram gibi esrar çikmiş kesinlikle kardeşime ayıt değil içmezde zaten kan ve idrar almişlar o gün içinde sonuç bize temiz sonra buna dısıplın cezası gelmiş 11 gün hücre cezası gelmiş bide soruçturma başlamiş bu 11 gün hücre cezasından sonra başka dısıplıbn cezası gelirmir mi kardeşime ordaki mahkumlar 1 yıl da dısıplın cezası gelir demişler bide hocam kardeşimin açiğa çikma ihtimali var mi saygılar
,
cezaevinde hücre cezası,
hücre cezasını kim verir,
hücre cezası ne demek,
cezaevinde hücre nedir,
turkiyede en fazla hucre cezasi,
cezaevi hücre nedir,
http:www.hukuki.netshowthread.php112430-Hucre-Cezasi-hk,
hucre cezasi neden verilir,
Hücre cezası hakkında bılgıler,
cezaevinde 11 gun hucre cezasi alma,
hapishanede hücre nedir,
hücre cezasi nedr,
hucre cezasi hangi durumlarda verilir ,
hücre cezasının infazı,
hücre suçu nedir,
cezaevinde disiplin cezaları
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku