Merhabalar ben 5 kişilik bir yönetim kurulu ekibiyle 168 daireden oluşan bir sitenin yönetim kurulu başkanıyım.sitemiz kooperatif tarafından yapılmış olup kooperatif halende gelir-gider tablosunu sıfırlayamadığı ve ruhsat - iskan işlerini bitiremediği için feshini vermemiştir.bugüne kadar site aidatlarınıda kooperatif yönetimi belirleyip toplamış ve sitenin güvenlik-temizlik,elk,su ...vb. gibi giderlerini topladıkları aidatlarla ödemişlerdir. Ancak oturumun tamamlanması ve maliklerin isteği üzerine yapılan olağan genel kurulda artık site yönetimine geçilmesine oy birliğiyle kara verilmiş ve divan toplantısında karara bağlanarak mart 2014 tarihinden geçerli olmak üzere site yönetimine geçilmiştir.benim esas sormak istediğim bizden önce kooperatifin site adına aidat belirlemesi toplaması ( hatta birçok malikden aidatları maalesef toplayamaması ) borçlarını ödemesi ..vb. gibi işleri yasal olarak mı yaptılar yoksa kendi insiyatifleriylemi yaptılar.Çünkü biz şu anda daha yeni resmi olarak site yönetimine geçtik,defterlerimizi notere onaylattık,imza sirkülerimizi verdik,site adına vergi numarası aldık,bankada bir hesap açtık.
Esas ayrıldığımız nokta şu!! Şimdi kooperatif yönetimi biz site yönetimine daha önce alamadığı site aidat borçlarının alacakla ilgili icra işlemlerinide
ödenememiş firmalara olan sitenin borçlarınıda kısacası alacak - verecek daha önce halledemedikleri bütün işleri bize yıkmaya çalışıyor. Acaba biz ilk defa resmi olarak oluşturduğumuz site yönetimi olarak tüm bu borçları , alacakları devralmak zorundayız , yoksa bizden önce olan alınacak paralarada ,ödenecek olan paralarada karışmamalımıyız ilk sorum bu.

İkincisi yönetim kurulunun alacağı huzur hakkı ödemelerini nasıl belirleyebiliriz bu belirlenecek ücret neye göre belirlenir bunun bir tabanı ve tavanı varmıdır? KMK'undan okuduğum kadarıyla divan kurulunda bir karar alınmamış olsa dahi YÖNETİCİ kat maliklerinden uygun bir ücret talep edebilir! diye bir ibare var ama ucu çok açık net gelmedi,Bu yönetici diye adlandırılan sıfat sadece bir yöneticiyimi kapsıyor yoksa tüm yönetim kurulunu mu? Yoksa sadece dışarıdan atanmış profesyonel yönetici sıfatını mı???

İnşallah açıklayıcı bir şekilde izah edebilmişimdir,cevaplayacak kişilere şimdiden çok teşekkür ederim...