iyi günler aralık 2013 de boşandım. 2006 ve 2011 doğumlu iki kızımın velayeti bende olan öğretmen bir anneyim. eski eşimde öğretmen. tarafların birbirinden maddi ve manevi tazminat talebi yoktur... tarafların birbirinden nafaka talebi yoktur yazıyor mahkeme sonucunda....
boşanırken eski eşim çocukların ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayacağını onları mağdur etmeyeceğini söylemişti ve küçük kızımın kreş masrafını karşılayacağını söylemişti sonra vazgeçti. bu sadece sözel protokolde yazmıyor. daha sonraki tartışmalarımız sonucunda kreş ücretinin yarısı olan 200 lirayı hesabıma yatırmaya başladı.
protokole taksit öder gibi nafaka miktarı yazılmasını istemedi aksi takdirde boşanmayı çekişmeli hale çevirecekti bende uzamasın diye kabul ettim. tabi söz uçar yazı kalır misali tüm sözler uçtu yazılı birşeyde yok. Büyük kızımın hiç bir ihtiyacını karşılamıyor. giyim okul hastane aklınıza ne gelirse iki kızımda babalarından birşey görmüyor sadece 200 lira kreş ücretinin yarısı veriyor
şimdi sorum şu bu konuda danıştığım bir iki avukat bir yıl dolduktan sonra çocuklar için nafaka davası açabileceğimi bir yıl dolmadan açarsam karşı tarafın bana boşanma sonrası yaşam kalitem düştü diyerek maddi ve manevi tazminat davası açabileceğini söylediler. doğru mudur?
Ayrıca hırs yapıp velayet davası açarsa çocuklarımı alabilir mi?
Ayrıca ailesi nafaka davası açtığım takdirde eski eşimin üzerinde borç varmış haciz varmış gibi birşeyler gösterebileceklerinden bahsettiler hemen böyle bir uygulama yaparız dediler maaşının 2/3 ü eline geçmiyor falan filan dediler birbirlerine borç yapacaklar sanırım.
dava açarken hemen tedbir koydurabiliyormuyum maaşına yada onun gibi birşeyler yapılabilir mi
1- istediğiniz zaman çocuklarınız için iştirak nafakası davası açabilirsiniz.
2- Çocuklarınızın yaşını yazmamışsınız ama yaşları küçük olduğu için velayeti alması zor.
3- Erkeğin kadına karşı sizin yazdığınız anlamda maddi manevi tazminat davası açıp kazandığı çok görülmüş bir durum değildir.
4- Nafaka ödemelerinin önceliği vardır. Haciz varsa bile o kesintiler bekler, nafaka önce ödenir.
abdullah bey yanıtınız için teşekkürler.
1-çocuklarımın doğum tarihini yazmıştım büyük 8 buçuk yaşında küçük ise 3 olacak yakında...
2-ben çocuklarımın oda takımını aldım evden çıkarken. birde taksidi süren koltuk takımı ve buzdolabı ki sırf mahkemeden bir gün önce taksitleri toptan hesabıma yatırmazsan yarın mahkemede boşanmaktan vazgeçerim dediği için hesabına 3025 tl eft yaptım... bir evde olan aklınıza gelebilecek tüm eşyaları kendisine bırakıp evden de ben çıktım yeni bir ev tuttum... tüm bunlar ispatlı şeyler olduğu için tazminat davası açsada birşey yapamaz diye düşünüyorum çünkü sıfırdan hayata başlayan eşya alan ev tutan mücadele veren benim..
3-boşandıktan bir hafta sonrada bir bayanla görülmeye başladı hatta kızlarımın babalarında kaldığı günlerin bazısında bu bayanda evde yatıya kalıyormuş... evlenmek üzere olması çocuklarını maddi anlamda boşlamasını gerektirmez bunu mahkemede kullanmaya gerek varmıdır sizce...
4- ayrıca boşanırken iftira atarım şahitler yaratırım beni aldattı görenler var diyerek tehdit ediyordu çocukları ona vermem için ben bunları dinlemedim ama şimdi nafaka davası açtığımda karşılığında velayet davası açmaya kalkabileceğini tahmin ediyorum geçmiş için kendince asılsız deliller kullanması zaten artık anlamsız diye biliyorum ama yanlız yaşayan bir bayanım sonuçta iffetsiz hayat vsürüyor deyip sadece yalancı şahitle birşey elde edebilir mi sonuçta resim belge lazımki böyle birşey olmadığı için bu belgeye ulaşması siyah kar yağması kadar imkansız...
bu konudaki yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Endişelerinizin tamamı yersiz. Siz bir avukat arkadaşla görüşüp çocuklarınız için iştirak nafakası davanızı açın. Nafaka ödemeleri önceliklidir. Davayı açtığınız tarihten geçerli olmak üzere nafaka ödemesi gerekir.
Ödemezse icra yolu ile toptan alırsınız.
Boşanma aşamasında gerek eşyalar, gerekse kendisine yaptığınız ödemeler hususunu mahkemeye yazılı olarak beyan edersiniz.
Karşı taraf size karşı velayet davası açsa bile kazanması çok zor. Sizin yetersizliğinizi, iffetsizliğinizi, çocuklarınıza yeterli ilgi ve şefkati göstermediğinizi ispat etmesi gerekir, yalancı tanıkla bunu yapmaya kalkışsa bile sosyal hizmet uzmanının çocuklarınız ile yapacakları görüşmenin raporları sizin lehinize olacaktır.
Endişelenmeyin nafaka davanızı açın.
Geçmiş olsun
Merhaba,
Lütfen aşağıdaki konu hakkında yardımcı olun.
Nişanlım boşandığı eşine çocuk özel okulda okuduğu ve birtakım etkinliklere gittiği için 3.500 tl nafaka ödemektedir.Fakat bu ödemeyi kabul ettiği dönemde 10.000 tl civarı geliri vardı.Şu anda ise yaşanan bazı aksiliklerden dolayı yatan maaşı 4.200 tl dir.Nişanlım iştirak nafakasını düşürmek için dava açacak.Benim fikrim dilekçede özel okulda okutmaya gücünün olmadığını belirtmesi.Hukukçu değilim ama belirtilmesi bana mantıklı geliyor.Aynı zamanda eski eşe çocuğun geleceği için 100.000 TL toplu para verilmiştir ve hala kredi ödemesi devam etmektedir.Uzun lafın kısası yatan maaş 4.200 tl fakat 1450 tl aylık kredi taksidiyle birlikte ödenmesi gereken 5.000 TL.Nafaka ne kadar düşer acaba.Biz 20 eylülde evleneceğiz.ÖZel okulda okutma gücüm yok dendiğinde hakim illa özel okula göndereceksin demez herhalde.Kaldı ki toplu ödenen 100.000 TL ile de eski eş 5 yıl daha özel okulda okutabilir.Bir de çocuğu boşanmadan önce belirtilen hiçbir etkinliğe göndermemekte ve özel derste aldırmamaktadır.Yatırılan para çocuk için olmasına rağmen kendisi estetik ameliyatı olmuş ve çocuğa kıyafet bile almamaktadır.Konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.Teşekkürler
Boşanırken aldığı parayı kendisi için almış. Söz konusu nafaka ise çocuk için. Çocuğun bütün giderlerini bir tarafına çekmesi düşünülemez. Anne ve baba ortak çekmeli Nafaka mutlaka düşer ama ne kadar düşer? Bu hakiminde taktirindedir. 4200 Tl maaş alan birinin 3500 Tl gibi bir nafaka ödemesi düşünülemeyeceği gibi çocuk bundan sonra özel okula gitmesin düşünceside olmaz. Sonuçta çocuğun alıştığı bir yaşam standardıda var. Ödenen nafaka ile çocuğun giderlerinin 7000 Tl olması gerekir ki buda 4200 Tl geliri olan babanın çok üstünde bir giderdir. Davayı yukarıdaki tavsiyelere uyup Avukat tutup takip edin. avukat gerekeni yapacaktır.
Babadan çocuğun geleceği diyerek aldı o parayı.Kaldı ki baba yeni bir aile kuruyor e maaşı yarısından fazla düşmüş durumda.Sırf çocuk özel okula gidecek diye yeni ailesi 3-5 kuruşu mu hesaplamalı diyorsunuz?Kaldı ki kadın bu ödenen paraları kendi estetik parasına harcıyor.Çocuğa üst baş almak falan yok.1 adet t-shirt aldı yaz başından bei o var çocuğun üzerinde.Sizlerden öğrenmek istediğim şu an baba yeni aile kuruyor ve maaşı çok ciddi oranda düşmüş durumda.nafaka ne kadar düşebilir?bunun bir oranı var mıdır?tabii çocuğun gittiği aktivitelere de anne göndermiyor yani onların ödemesini alıyor fakat çocuk gitmiyor.Dediğiniz gibi baba tek başına karşılamak zorunda değil.ikisisnin çocuğu ve ortak karşılanmalı.durumu varken lafını bile etmedi.ama şu an cebinde 5 kuruşsuz geziyor.
a) Anladığım kadarıyla babanın maaşı düşmemiş, kesintiye uğramış. Hakim bununla ne kadar ilgilenir, bilinmez.
b) Boşanma sırasında ödenen 100.000 liranın ne amaçla verildiği, mahkemenin kabul edebileceği herhangi bir şekilde belgelenebilir mi, yoksa "çocuğun geleceği" sadece lafta mı kalıyor?
c) Sn. ceceli341'in "çocuk bundan sonra özel okula gitmesin düşünceside olmaz. Sonuçta çocuğun alıştığı bir yaşam standardıda var." yorumuna katılmıyorum. Ana baba boşanmadan mali durumda 5.800 liralık bir azalma olsaydı çocuğun hayat standardı pekâlâ düşerdi, kimsenin de sesi çıkmazdı. Çocuğu özel okula gitmesi ananın veya babanın keyfine göre değil, mali duruma göre belirlenir.
d) Eğer annesi çocuğu boşanmada belirtilen (kayıt altına alınmış olduğunu varsayıyorum) etkinliklere göndermiyor ve bunun parasını alıyorsa, o zaman mahkemede bunun sözü edilerek anneden ödediği paraları kanıtlaması istenebilir. Bu kanıtlanmadığı takdirde belki bu işin sonu bir dolandırıcılık davasına kadar gidebilir.
e) Baba 3.500 lira nafaka ödüyorsa bu çocuğun aylık masrafının 7.000 lira olması ve kalan 3.500 liranın anne tarafından ödeniyor olması gerekir. 7.000 lira bana biraz abartılı geldi. Bunun üstünde çalışabilirsiniz. Eski eşin değil, normal şartlarda boşanmış bir annenin hayat tarzını sürmesi için gerekecek parayı inandırıcı bir şekilde hesaplayıp göstermeye çalışın.
f) İddialarınızın hepsi kanıtlanabilir nitelikteyse, hakim de yeni duruma göre yeni bir iştirak nafakası belirleyecektir.
g) Diğer cevaplarda da belirtildiği gibi, mutlaka bir avukat tutun. İşini iyi yapan deneyimli bir avukat, hangi hakimin eğilimlerinin ne olduğunu üç aşağı beş yukarı bilecek, davayı onun mahkemesine düşecek şekilde açarak işi kolaylaştıracaktır.
Bir kurumdaki alacağım ikramiye üzerine değişik tarihlerde haciz müzekkeresi yazıldı.Ancak o tarihte ödenecek bir para değildi parayı almaya yeni hak...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku