Merhabalar;

5 ortaklı bir anonim şirketin yönetim kurul başkanı olarak görev yapmaktayım. Aralık 2012 tarihinde göreve başladım. Sorunum ise benim şirket ortaklığı ve yetkili sıfatına dahil olmadan önceki dönem ile alakalı. Benim şirkete giriş tarihimden önce şirkete ait 4 adet bilet satış şubesi bulunmakta idi. Bunlardan 3 tanesi kira, fatura ve işçi ödemeleri konusunda herhangi bir sıkıntı yaratmamış ve herhangi bir borcu bulunmamaktadır. Ancak şubelerden bir tanesi ile çok ciddi bir borç sorunu bulunmaktadır. Şube yüksek maliyeti ve zarar etmesi nedeniyle Eylül 2011 de kapatılmaya karar verilmiş ancak ortaklardan birinin ailesi devreye girerek " Kızımız burada sorumluluk alsın, çalışsın, burası ne kadar zarar ederse etsin biz karşılarız" şeklinde şirket ortakları ve yönetim kurulu toplantısında sözlü bir beyanda bulunmasıyla 8 ay daha açık kalmıştır. Arada herhangi bir güven problemi bulunmadığı için noter onaylı bir sözleşme yerine taraflar arasında sözlü ve normal bir yazılı anlaşma yapılmış. Tüm uyarılara rağmen aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan şahıs gelir - gider dengesini kontrol edememiş. Bayisi olunan taşıma şirketi Anonim şirketinden alacaklı durumda. Kesilen faturalar ile kasaya giren nakit para belirlidir. Kira ödenmediği için yasal takip sürecine girilmiştir. Aynı zamanda eski çalışanlar da şirketten alacaklarını yasal süreç ile almışlardır. Telefon, adsl, elektrik ve su gibi diğer borçlar da sonradan ödenmiştir. İlgili şahıs hiç bir şekilde anlaşmaya yanaşmamakta, yöneticisi olduğu şubenin muhasebe hesaplarını verememektedir. Sekiz aylık zaman diliminde kasaya dahil olan yaklaşık 40 bin TL nakdin ve şirketten yasal süreçle kişi yada kurumların tahsil ettiği yaklaşık 20 bin TL tutarın hesabını yasal yollarla arama şansımız var mıdır ? Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla...