Merhaba, Ciddi derecede ilgilendiğim bir konu var siz avukat arkadaşlara/ağabeylere sormak istediğim.

Başımdan geçen olayı olduğu gibi anlatıyorum.

1 ay kadar önce kendi köyümde haftasonu tatile gittiğim sırada akşam 9:00 civarlarında yeğenimle biraz gezinti yaptıktan sonra alkol içmek istedim. alışveriş yapıp köyün dışında tarla yolu gibi bir yere park ettim. daha sonra alkol içmeye başladım saat 12 gibi direksiyonu yeğenime bırakıp sağ ön koltukta eve doğru gidicekken yolda birinin el işaretleri yaptığını gördüm yeğenim camı açıp hayırdır diye söz söyledi. ben refleks olarak aralarında husumet olabileceğini anlayıp araçtan indim ve yeğenime eve gitmesini söyledim oda beni dinliyip eve doğru gitti bu arada bu arkadaş ben yeğenimle konuşurken bana yumruk attı yeğenim araçtan inmek istedi ben olayın büyümesini ve aracıma zarar gelebileceğini düşünüp ona bağırarak gitmesini söyledim daha sonra bu arkadaş beni ittirdi ve koşmaya başladı. bu arada saat 12 otobüsü ile ilçeden gelen iki arkadaşım olayı otobüsün içinde uzaktan görmüşler ve yolda kestirme yerden kaçan şahsı yakaladılar bende arkalarından koşup kavga etmelerini engelledim. bu arada arkadaşımın biri 1 yada 2 vurdu ben gidince ayırdım. bu arada uzaktan seslerini duyduğum ve bu şahsın arkadaşı olan 1 bayan bir erkek jandarmayı arayıp durumu bildirmişler. bizde ve o kişilerde olay yerinden ayrıldık ben eve gittim üstümü değiştirdim ve yeğenimi o diğer arkadaşların eve bırakmalarını istemek için dışarı çıktım kahve/cafe gibi bir yere gittim bu esnada jandarma geldi ve arkadaşlarımı ve beni hastaneye götürdüler. benim alt dudağımda minik bir diş izi gibi bir darbe oluşmuştu. alkol testide yaptılar. ve 2.97 promil alkollu çıktım. diğer arkadaşta 1.90 - 2.00 civarı daha sonra bende oda kimse şikayetçi olmadı. ve jandarma sadece bizden ifade alacağını ve daha sonra gideceğimizi söyledi. bende yeğenimle ilgili bir beyanatta bulunmadım aklıma bile gelmedi böyle birşey olacağı daha önce ne sabıkam ne kaydım nede alkollü yakalanmışlığım var hiç bir olayım yok. bu arada tesadüfen dün akşam e devlet uzerinden hakkımda mahkeme davası açıldığını gördüm

Temel Dosya Bilgileri
Mahkeme Sulh Ceza Mahkemesi
Dosya Yıl/No2014/260
Dosya Türü Ceza Dava Dosyası
Açılış Tarihi 09/04/2014
Dosya Durumu İddianamenin Değerlendirilmesi Sonrası Açılış
Dava Türü Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma

Şimdi bu dava sonucunun nasıl olabileceğini gerçekten merak ediyorum.

Hapis cezası yada ne tür cezalar gelebilir. Ehliyetime el konma durumu varmı.

Bu arada kırsal kesim olduğu için hiç bir kamera kaydı yok kayıt olmuş olsa rahatlıcam ama mahkemenin yanlış karar verme durumu olabilirmi. Olay tamamen anlattığım gibi. Ne tür bi savunma yapmalıyım.

Avukatla anlaşmam ne kadar fayda sağlar.

Bu arada dava dosyasında müşteki sanık olarak görünüyorum terim anlamı nedir. Diğer iki arkadaşımda tanık olarak görünüyor.

Şimdiden tüm yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Saygılar.