Merhaba Sayın Hukukcular benim bir sorum olacaktı bu konuda bana aydınlatıcı bir bilgi verirseniz sizlere çook teşekkürler ederim saygılar...

Merhaba 24.11.1998 Tarihinde Babam Antalya'nın Çağlarca köyünden 2-B arsa satın almış (Zilliyetlik Devir Sözleşmesi) ile bu almış olduğu arsanın 2-B tapularının verilmesi ve tapu kadostro ölçümlerinin yapılması için bekleyişe geçilerek o dönemki muhtarın bize bilgi vermesi için aynı zamanda gelecek olan tapu kadostro memurlarına artık bize ait olduğunu bildirmeleri için elimizdeki zilliyetlik devir sözleşmesinin bir nüshasını bırakmıştık fakat 2008 yılında tapu kadostro memurları geldiğinde bizim hiç haberimiz olmamıştır ve 1 aylık itiraz süresininde geçmiş olduğundan adımızı kayıt ettiremedik bu yüzden eski sahibinin adı halen gözükmektedir arsayı satın aldığımız (Murat T.) kendisi vefaat edip öldüğünden dolayı ve bekar olduğu için kardeşlerinin üzerine veraset ilanı çıkmıştır fakat kardeşleri anlaşarak Murat T. 'den kalan mirası paylaşmışlardır ve bir kişi ( Reşat Oğuz T. ) bizim almış olduğumuz arsayı kendi üzerine alarak tapu çıkarmak için başvuru yaparak üzerine almıştır . Ayrıca biz kendisiyle yüzyüze görüşüp bu arsayı kardeşinin bize sattığını ve artık bize ait olduğunu söylememize rağman umursamamıştır beni ilgilendirmez diyerek. Şimdi bizim bu konu hakkında izlememiz gerek yollar nelerdir ? Zilliyetlik Devir Sözleşmesinin Fotokopisi Ekte gönderdim

Elimizdeki bulunan Zilliyetlik devir sözleşmesinin yasal olarak geçerliliği varmı ?

Murat T. den almış olduğumuz arsayı geri nasıl alabiliriz ?

Mahkemeye başvurarak bu davanın sonuçlanma durumu bizim açımızdan yüzde kaç olarak geri alabilme ihtimalimiz var ?

Eğer Mahkemeye başvurulursa ne kadar bir süre ile sonuçlanır ?

Avukatlık ücreti ve mahkeme ücreti toplam bize nekadarlık bir masraf açar ?

Ayrıca bu yukarıdaki sorulara cevap verirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar dilerim