Merhabalar Benim siz degerli hukukçulara sormak istediğim bir kaç soru var alacaklı oldugum dosyada sırf acizlik vesikası alabilmek için borclunun dukkanından hacizedilmiş 40 adet halı 1 metre eninde 200 metre yolluk evinden oturma grubu ve 1 adet lcd tv almış bulunmaktayım . Daha öncesinde icra müdürünü bimere şikyet ettiğimden dolayı kdv yi bana %18 den uygulamış

.Halıların amblajları yok teşhir ürünü ve renkleri solmus vaziyette koltuk takımı ve lcd tv kullanılmış ikinci el kdv bedeli 3000 tl yapmakta bu kdv yi nasıl % 1 e düşürtebilirim ?

icra müdürünle şifayen konustum asla olmaz diyor ama aynı müdür benm baska satısımda arabayı %18 den gösterip kdv yi % 1 den el altından kesmiş dosyamın tüm fotokopisini aldım incelemem sırasında buldum icara muduru kendi menfatine birşeyler çıkartmış olma düşüncesindeyim icra müdürünü nereye kime şikayet edeyim bundan bir şey cıkarmı ? sonucta hem beni hemde devleti kasten zarara ugratıyor ?

Ben bu 3000 tl kdv yi ödemeden mi itiraz etmem lazım yoksa ödedikten sonramı ?

ayrıca bana ayın 26-03-2014 elime git su kdv yi öde gel dedi ben ödeyemedim maddi imkanım yoktu bana yasal olarak süre vermesi gerekiyormuş vermediğinden dolayı % 30 cezalı ödeyecekmişim kdv yi yarın tam 1 hafta doluyor neler yapabilirim