merhaba
ben 29 yaşında aslen (azeri) iran vatandaşıyım 6 seneden beri türkiyede yaşamaktayım . 2004 senesinde şuanki eşimle istanbulda tanıştık ve 04,12,2004 tarihinde evlendik.ama malesef şuanda boşanma eşiğinde ve ben çok mağdur kalmış durumdayım. hikayemi size çok kısaca şöyle anlatayım :
ben istanbulda serbest meslekte çalışmaktaydım ve evlendiğim zamandan beri işlerim fena değildi ama malesef eşimin harcamaları ve ev eşya taksitleriyüzünden ve en önemlisi 27,10,2005 tarihinde eşimin ve ailesinin baskısı yüzünden banka kredisiyle 105 bin YTL lik bir daire aldık ve bunun 100 bin YTL sini bankadan kredi çektik ve kredi benim kayınvalidem üzerine oldu ama daireni eşimin üzerine yaptık yani tapu eşimin üzerine ve daha sonra eve girmeden bisürü fuzuli masraflar ve tadilat dolayısıyla ben iflasın eşiğine geldim bu yüzden eşimin anne ve babası baskısı üzerine dükkanıda kapattık ve ben tamamen işsiz kaldım ( buarada dükkanın vergi levhası eşimin üzerine kayıtlıydı ama bana noterden bir vekaletle tam yetki vermişti eşim bana bütün işleri yürütmek ve onun yerine heryerde imza atma hatta banka hesaplarında bile yetkim vardı ).ama dükkanı zorla kapatınca vekaleti de fesh etti . dolayısıyla borçları ve taksitleride ödiyemez durumuna geldim. ve yaklaşık 3 aydan beri bizim evde büyük kavgalar başladı ve yaklaşık 2 ay önceden eşimin bana kendi el yazısıyla yazdığı mektupla evden kovdu ve babasının ölüm tehtilerine karşı bende eve gidemez oldum . buarada benim ailem yani ( annem,erkek kardeşim, ve kardeşimin eşi ki 8 aylık hamileydi ) istanbulda ayrı bir kendilerine ait ama kira dairelerinde oturmaktaydılar ve onnların oturum izinleri yoktu ve vizeyle ( daha doğrusu KAÇAK yaşıyorlardı TABİ BEN BURADA YAŞADIĞIM İÇİN BEN ONLLARIN BURAYA BENİM YANIMA YERLEŞMELERİN İSTEMİŞTİM (ama benim oturum iznim vardı benim eşim TC.vatandaşlığından dolayı oturum iznim vardı yabancılar şübesinden) .
neyse eşimin ailesi benim ailemi ölüm ve polise ihbar etmekle tehtitler savurdular ve bende ailemi korumak için onlları tekrar irana geri gönderdim temelli yani taşındılar . ve bende yaklaşık 1 ay sonra tekrar türkiyeye geri döndüm . ve duydumki eşim bana boşanma davası açmış (şiddetli geçimsizlik) ama bizim şiddetli geçimsizliğimiz yoktu ve eşimi şuana kadar dövmemişim ve kötü huylarım yoktu sadece borçlandık diye annesi ve babası kendisiyle beraber bana tuzak kurup ve benim masumiyyetimi ve yabancı olmamı kullanarak bütün mal varlığıma ki 15 ay evlilik tarihimizde (eve alınan süper lüks eşyalar , daire aldığımzda peşinat ve tadılat masrafları ve yaklaşık 6 ay boyunca aylık 1.620 bin YTL lik taksitler ki toplam olarak nerdeyse 80 bin YTL aşkın para oluyor ve şuandaki dairelerde pirim yapıldığın göz önüne alırsak 80 bin YTL genel toplamında 160 bin YTL oluyor bunnara el koymuşlar tabi yasal olarak değil zorla ve tehtitle ve beni mağdur durumda ve 5 parasız burakıp tehtitlerle evden kovmuş ve yuvamı yıkmışlar .
şimdi sizden sorum şu ki :
1-benim ve eşimin mal varlığı ki ben TC.vatandaşı olmadığım için kendi üzerime hiç bir mal ve mülk üzerime kayd olmuyor yasal olarak ama bütün ev eşyası ve dairenin tapusu eşimin üzerinde kayıtlı olduğu için boşanma durumunda mal varlığı ortak olarak yani yarısı benim yarısı eşimemi yetişir yoksa benim üzerime kayıtlı olmadığı için bana bişey yetişmezmi(buarada daire ve içindeki eşyalar hepsi evlilik süreç içinde alınmış) bide ben duymuşum mal varlığı kimin üzerine olursa olsun yinede yarıya bölünür .
2-bana yalan iftira atarlarsa ki bizim bilgimiz dışında kredi kartı falan kullanmış ve bisürü borç bırakmış yasalara göre beni suçlayabilirlermi ( 15 ay boyunca eşim ve kayınvalidemin kredi kartın iş ortamında kullanmış ve hep ödemelerin zamanında yapmışım ama son aylarda aramız açıldıktan sonra ödemeleri kayınvalidem yapmış .
3-benim şuanda türkiyede kimsem olmadığı için ve 5 parasız kapı dışı kaldığım için kendime avukat param olmadığı için avukat tutamayıp böylece mahkemede beni savunaca kimsem olmadığı için mahkemeye çıkmaya çok korkum var ve şuanda zaten ortalıklarda görünmemeye çalışıyorum ve bu durumda benim evden kaçtığımı beyan edip böylece boşanıp ve bütün mal varlığımı elimden albilirlermi acaba . bu durumda neyapmam lazım
4-ben eşime ve onun ailesine MADDİ VE MANEVİ tazminat davası açabilirmiyim açarsam kazanma ihtimali varmı varsa eyer neye dayanarak (bütün olanları göz önüne alarak) özellikle kayın valideme ki benim evlilik hayatıma mudahile edip böylece hem yuvamı yıkıp hemde mal varlığımı elimde çıkarmaya çalışıyor.
5-buarada eşim daha önce birisiyle evliydi ve ondan 1 kız çocuğu olmuştu ve eski eşindende benim durumuma benzer bir şekilde boşanmışlar ve ondan yaklaşık 30 binYTL nafaka almış.
6- ve en önemli nokta şuki : eşim ve ailesi önceden TC.vatandaşı değillerdi veyaklaşık 10 sene önce azerbaycandan buraya yerleşmişler ve sırayla önce annesi bir TC.vatandaşıyla formalite nikah yapmış ve TC.vatandaşlığına geçmiş sonra boşanmış daha sonra azerbaycanda resmi evli olan babasıyla burada tekrar evlenmiş ve oda TC.vatandaşlığına geçmiş . tabi oda formalite bir evlilik açıkcası türkiye cumhuriyetin kandırmışlar ( bu dediklerim hepsi mahkemede isbatlanacak bir şekilde .
daha sonrada eşim başka bir TC.vatandaşıyla evlenip ve böylece oda TC.vatandaşlığına geçmiş ve daha sonra boşanmış.
şimdi ben çok mağdur durumda kalmışım ve sizden yardım bekliyorum . ne yapmam lazım hangi medeni kanununun hangi maddesiyle kendimi ve mal varlığımı savuna bilirim
şimdiden benim bu uzun hikayemi dinlediğiniz için ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim
allah sizden razı olsun
sevgilerim ve saygılarımla [:am][:am][:am]
sayın avukat arkadaşlardan cok ricam var bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten çok zor durumdayım hatta gidip bir avukatla yakından görüşüp sadece fikir almaya maddi gücüm yok
allah sizden razı olsun
mrb emin ol bütün malların yarısını alırsın ,birde o tarihlerde o harcamaların onlar tarafından yapıldığını yazılı olarak ıspatla ve mahkemeye başvur sana avukat verirler hiç bir gelirinin olmadığını ıspat ederek avukat alabilirsin mahkemeden,yoksulluk nafakası artı tedbir nafakası artı manevi tazminat kesin alırısn
togi arkadaş senden çok teşekkür ederim ama yinede avukat arkadaşların bana yardımını bekliyorum tam detaylı olarak bana ne yapacağımı ve beni neler beklediğini yani mahkemede neolacakları anlatırsalar çok sevinirim ve sizleri dua ederim biliyorsunuz garibanın duası yerde kalmaz
sevgiler
rica ederim arkadaşım ama unutma davanın gelişimini kimse bilemez ancak sen mahkeme kalemliğine başvurarak avukat talep et kendine avukat tutamadığını durumunu ve herhangi bir gelirin olmadığını ispat et gerisi dava akışına göre değişebilecek durumlar
Avukat değilim ancak cevap vermek istedim. Forumlarda biraz araştırma yaparsanız benzer bir çok durumla karşılaşacaksınız.
1- Evlendikten sonra farklı bir mal rejimi kabul etmemiş iseniz; edinilmiş mallara katılma rejimine tabisiniz ve bu durumda malların yarısı üzerinde hak iddia edebilirsiniz. Yani evin vs. tapusunun eşinizin üzerinde olması bir şey değiştirmez.
2- Size iftira atarlarsa, 4. sorunuzda da sormuş olduğunuz gibi maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz. Ayrıca boşanma sonrası uğrayacağınız zararlara istinaden de MK. m. 174'e dayanarak maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.
3- Kimsenizin olmaması ya da paranızın olmaması savunulmanıza engel değildir. Bulunduğunuz il adliyesinde adli yardım bürosuna müracaat edebilirsiniz. Bu durumda tarafınıza bir avukat atanacaktır.
Eşinizin ve ailenizin yapmış olduğu onca sahtekarlık; kanaatimce tazminat davanızda lehinize bir durum olacaktır. Umarım avukat olmasam da azıcık yardımcı olabilmişimdir. SAYGILARIMLA..
sizlerden çok teşekkür ederim birazda olsa açıkcası rahatladım ama kafamda yine bazı sorular ve horkular var bide son durumlara göre duymuşumki eşim başka bir eve taşınmış annesinin bir evi varda oraya taşınmış ve dairemizin satılıp satılmadığını bilmiyorum . acaba daireyi satarlarsa acaba ben ne yapmam lazım veya satmazlarsa neyapmam lazım satılmaması için yani benim rızam olmadan satılmasın ?
tekrar arkadaşlardan yardımları için çok teşekkür ederim ben kararımı verdim ve yarın sabah mahkemeye başvurmak istiyorum buna yönelik bazı sorularım olacak yardımcı olursanız bana buakşam çok sevinirim
ilk önce ben istanbuldayım şuanda ve nereye ve kime direkt başvurmam lazımki hemen işleme başlasınlar yani nebileyim sizlerin söyledikleriniz gibi avukat falan
ikinci sorum şuki daha öncede anlattığım gibi benim eşimin ailesi benimle eşimin ayrılmak ve bana mal varlığından pay vermemek için bana tuzak hazırlamışlar sanırım daha doğrusu duymuşum . şöyle ki ben onnların kredi kartların kullanmışım 15 ay boyunca ve bana sahtekarlıkve dolandırıcılık iftirasıyla dava açmışlar !!! sormak istediğim şuki acaba benim başımı derde sokabilirlermi yani mahkeme onllara inanıp ve beni suçlayabilirlermi?
üçüncü ve sonuncu sorum şu : ben nasıl bir dava açmam lazım ilk başta yani boşanma davası falan mı yoksa başka bişeymi eyer başka bişeyse ben eşimin bana açtığı boşanma davasını nasıl karşılayım boşanırım mı deyim yoksa boşanmam mı deyim yani boşanmamak için direniyimmi ?
şimdiden sizlere teşekkürlerimi sunar allahtan hayatınızda büyük başarılar ve mutluluklar dilerim
Bir üniversitede l8 yıllıdır kadrolu çalışan bir memurum. Kurumun çeşitli bölümlerinde çalıştım. en son 4 yıl önce üniversitede hastanesine bağlı bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku