Sayın ilgili

Mart 2013 de finansmana ihtiyacım olduğu için kredi başvurusunda bulundum. Banka başvuruyu olumlu karşıladı ve benden teminat göstermemi istedi. Bende uygun olan konutumu teminat olarak gösterdim. Banka bu konuta ipotek koyarak ipotekli finansman kredisini bana kullandırdı.

Sorum şu :

İpoteği X konutumundun alıp Y konutuma kaydırmak istiyorum. Banka bu kaydırma işlemini yapamayacağını söylüyor. Bana kullandığınız krediyi kapatın , yeni kredi başvurusunda bulunun bu yeni başvuruda diğer konuta ipotek koyarız diyorlar. Bu bana çok saçma geliyor çünkü ben konut kredisi kullanmadım, finansman kredisi kullandım. Neden teminatta değişiklik yapamıyorum.
Yeni konutun değeri teminat olarak istenen bedelden az değil ki? Banka beni neden kredi mi kapatıp yeni kredi kullanmaya zorluyor. Yeni kredi kullanmada benin hak kayıplarım olacak. Örneğin faiz oranları değişti, ilk yıl özellikle ana paradan çok faiz ödedim vb

Yeni ipotekle ilgili dosya , eksper vb masrafları kabul ediyorum. Örneğin Halk Bankası teminat değişikliğini yani ipoteği başka bir gayrimenkule kaydırmayı kabul ediyor ama benim kredi kullandığım banka kabul etmiyor.

Bu konuda bankanın yasal bir dayanağı var mıdır?Benim yasal olarak haklarım nelerdir?

Bilgi verirseniz çok sevinirim.

Saygılar,

Yıldız K.