ben 22 yaşındayım kız arkadaşım 16 yaşında.Biz kız arkadaşım 17 yaşına girince evlenmeyi planlıyoruz.Ailesi bu evliliğe karşı olduğu için böle bi karar aldık sevgimizi harcamamak için.Şimdi ne yapacağımızı bilemiyoruz.Sizlerden yardım bekliyoruz.Evlenme yaşında özel durumlarda hakimin evlenmeye izin vereceği yazıyo.Ama ailesinin haberi olmadan öle bişeyi yapabilirmiyiz.Bize yardım ederseniz çok minnettar kalırız.Şimdiden teşekkür ederiz hepinize....
Bence de fazla iyi olmaz Ailesine açılıp düzgün bir şekilde işi halletmeye çalışın derim. Ama bu arada hamilelikten bahsetmeyin.
MADDE 104. - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikayet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
hamile deil daha kız arkadaşım sadece öle bi çözüm olabilir mi diye sormuştum anlaşılan olmucak.Ailesi kesin karşı hatta ölümle tehdit ediliyo.Bunun aileyle adam gibi halledilebilmesi çok da mümkün diil onun için böle yollara başvuruyoruz.
Kardeşim,
Yaşın itibari ile böyle konuşuyorum. 22 yaşındasın tam delikanlı çağın tam sevgi için herşeyi devirebileceğin çağ. Kız ise henüz çocuk yaşta. Sen kızı çok sevdiğine eminsin. Emin olmasan bu siteye kadar girip bunu araştırmazdın. Ama kızın fikirleri tam olarak olgunlaştı mı? Evliliğe hazır mısın. Tüm bu konuları birlikte cevapladıysanız bence bekleyin.
Kızın ailesinin karşı çıkması çok doğal. Çünkü kızın yaşı henüz çok küçük. En iyi ihtimalle bir sene daha beklemeniz gerekiyor. Kız reşit olduğunda ise ve maddi gücünüz de yerindeyse evlenirsiniz. Maddi gücünüz yerinde olmasa bile evlenmenize kimse engel olamaz. Polisden koruma talebinde de bulunabilirsiniz.
Ailenin öfkesi yatışıncaya kadar gözden kaybolmanız da iyi olur. Ama acele etmeyin. Senin yaşlarında yaşadığım çok büyük sandığım bir sevda vardı. Bana uygun birisi değildi ama bunu algılayabilecek yeteneği kaybetmiştim. Derler ya aşkın gözü kördür.
Ancak şu an Allaha şükür ediyorum. O zamanlar ise isyan ediyordum. Herşey yoluna girdi. Hayat yeni şeyler öğretti. Mantıklı düşünmeye başladım. Ve henüz evlenmedim ama evlenme teklifimi ettim ve kabul edildi.
O nedenle bence biraz zaman geçsin ve reşit olduğunuzda hayatınız hakkındaki kararı ikiniz oturup mantıklı bir şekilde verin. Hukuksal açıdan olağanüstü durum görünmüyor. Düşündüğünüz olağanüstü durumu yaratmanızda sizin için tehlikeli. Zaman bu işe çare olacaktır. Uzun süre de kalmamış.
Yaşınız itibariyle benden büyüksünüz sanırım.Ben de size abi diye hitap edicem onun için.Abi biz kararımızı verdik herşeyi göze aldık.Ama bi sene değil iki sene beklememiz gerekiyo yanlış bilmiyosam yani 2008 e kadar.Ailesinden korkum kız arkadaşıma bişi yapmaları o kadar geri kafalı insanlar bunlar.Yapabilicek kapasitedeler ben onu yitirmek istemiyorum sadece ailesi yüzünden.Öle bişey ki ailesi görüşmemize bile izin vermiyo.Acelem bundan bi sene onu hiç görmezsem bu ilişki ne kadar devam edebilir.Çözüm aramam ondan acelem de ondan.Yoksa elbette ki 18 beklerim
O zaman aileye hiç haber vermeden gizlice buluşmanız mantıklı. Eğer ailesinin herhangi birşey yapacağından çekiniyorsan. Ama sizi çok zor durumda bırakacak şeyleri kafanızdan atın derim. Hukuksal bir sorun olduğu zaman bu sitede her zaman yardım alabilirsin.
Ancak büyüklerinle bu konuyu konuşman ve iç huzursuzluğunu atman senin için önemli. Gizlemek psikologlar tarafından tavsiye edilmez. Ancak töre cinayetleri gibi saçmalıkların olduğu bir yerde de en mantıklısı bu gibi geliyor. Bu arada kzı arkadaşına bir birey olduğunu ve belli bir yaşa geldiğinde yasaların ona her hakkı sağladığını uygun bir dille anlatman lazım. Yasalar seninle evlenmesine olanak tanıdığı gibi senden boşanmasına da olanak tanır. AYrıca ailesi tarafındna tehdit edilirse koruyucu önlemler de alınır. Ancak unutmayacağınız bir nokta da şu olsun.
Başvurularınızı her zaman dilekçe ile yapın. Nereye başvurursanız başvurun dilekçe ile olsun.
Ayrıca dilekçelerdeki imza, tarih, adres gibi şartları tam olarak yerine getirdiğinizde o dilekçe her halde işlem görmek zorundadır. Polise yapacağınız sözlü başvuru sizin bu olanaklardan yararlanmanıza engel olabilir.
teşekkür ederim açıklamaların için abi çok yardımın dokundu bi yanlıştan döndürdün beni ve de kız arkadaşımı.Ailesi hiç bi zaman bilmicek çünkü anlayamazlar.Töre cinayetini işleyen beyinle ailesinin beyni arasında bi fark olduğuna inanmıyorum.Senin tavsiyene uyup 2008 e kadar atıcaz sanırım evlilik tarihini.Kız arkadaşıma her hakkını söledim açıklamasını yaptım herşeyi biliyo.Senden son bi cevap istiyorum seni çok meşgul ettim zaten 90 doğumlu 2008 mi 2007 mi reşit olacağı tarih.Herşey için çok teşekkür ederim abicim...
MADDE 11.- Erginlik onsekiz yaşın doldurulmasıyla başlar. 18 yaşından önce ergin olmadığı için anne ve babasının rızası gerekmektedir.
Yani 17 yaşından önce ailesi istese de ancak mahkeme kararı ile 17 yaş ile 18 yaş arası ailesinin rızası ile 18 yaşından sonra da kendi isteği ile evlenebilir.
Yani kızın 18 yaşını doldurmasını beklemeniz lazım. Bu da 2008 de dolacaktır.
Merhaba saygıdeğer hukuki.net üyeleri.
Benim evlilik yaşım tutuyor ve gelir durumum gayet iyi fakat evlenmek istediğim kız 13.05.1999 da doğduğundan...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku