1. Arsa 20 yıl önce ölen annelerinden eşime ve abisine %50 oranında intikal etti.
2. Daha sonra 2001 yılında eşimin abisi kendi payını satmak isteyince bu %50 payı ben satın aldım. Yani %50 pay eşimin, %50 pay benim oldu. Tapusu mevcut
3. Bu sene arsayı satma amacıyla iki emlakçi ile irtibat kurdum. Her ikisi de arsanın şüyulu olması ve imar yasası 18. madde kapsamında bulunmaması nedeniyle değerinin çok düşük olduğunu, bu arsa üzerinde yapılaşma olamayacağını, şüyuun izalesi yoluna gidilemeyeceğini, şu anda ya da ilerde (yeni imar yasası çıkıncaya ve imar yasasında bu tür sorunlar için bir madde oluncaya kadar) herhangi bir şey yapılamayacağını söylediler. (Herhangi bir şekilde kullanımı olmayacak imar parselli bir arsaya sahip olmak neye yarar?)
4. Arsanın değeri şüyulu olmasa idi üç kat fiyat verebileceklerini ancak, burayı alan kişinin burayı değerlendiremeyeceğini ya da bahçe olarak değerlendirebileceğini
5. Arsanın diğer sahibi (müşterek sahibi) bitişik büyük parselin de sahibi olup burada inşaata başladığı ifade edilmiştir. Kendisi ile bir emlakçi aracılığıyla konuşulmuş, kendisine ait kısmı bahçe olarak kullanacağını ve bizim arsamızı almak istemediğini belirtti. Çünkü o arsaların boş kalması inşaatına başladığı binanın manzarasını kapatmayacağı için o kişinin lehine ama bizim aleyhimize bir durum oluşturmakta.
6. Arsa eğimli bir arazide olup 150-200 mt mesafeden denizi de görmektedir.
7. Belediye ile yapılan görüşmede asa civarındaki yolların yapıldığı ancak arsanın bulunduğu yerdeki kısmın yan ve önündeki yolun henüz yapılmadığını öğrendik.
8. Arsa için Şüyulu olmaması durumunda 30.000 YTL. civarında bir rakam telaffuz edilmekte ise de halihazır durumu ile 6-7 bin YTL. önerilmektedir.
9. Belediyeye Arsanın yola giden kısmının terkinin yapılmadığı da söylendi. Bu konuyu tam kavrayamadığım gibi imara açılmış bir yerde inşaat yapılamamasının (bu şekilde hisseli olması nedeniyle) nedenini de anlayamadım.
10. Özetle; bir mağduriyet söz konusudur. Bu arsayı değerlendirmek için ne yapmamız gerekmektedir?
11. Bu konu ile yapabileceğimiz hukuki hak arama yolları varmı dır? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım. Saygılar.