Eşimle Aramızda bugüne kadar boşanma mevzusu geçmedi borçları var kendi dükkanı vardı iflas etti. Psikiyatriye gidelim dedim hep red etti. Geçen gün uyandığımda hareketsiz gördüm telaşla ambulansı aradım hastaneye götürdük adli vaka olarak kayıtlara geçti ambulans doktoruna evde 20 tane ilaç içtim dedi..Ancak ambulans doktoru ilaç yok sinirsel dedi..Yinede hastane girişinde ambulans doktoruna ilaç içtim dediği için adli vaka olarak kayıtlara geçti midesi yıkandı ve ifade verdik benle ilgisi olmadığını söyledi polislere..bende normal bir akşamdı uyuduk kalktığımda bu durumdaydı dedim..iflas sonrası borçları var ödemeye çalışıyoruz ama borçlar uzun vadede bitecek dedim.kafaya çok takıyor hep psikyatriye gidelim dedim red etti diye ifade verdim.hastaneden çıktık bana gülerek içmedim hap ailelerin gözü korksun diye yaptım bize maddi destek olmaları için dedi.
Bu durumda ben yoruluyorum en ufak birşeyde elinde hap torbasıyla dolaşan ailesiyle tartışan bir eşe sahibim..konuşsam boşanmak istesem daha kötü davranır ya gerçekten intihar ederse diye korkuyorum..Psikyatriye gidelim hep diyorum..Hastaneden sevk etmelerini istedim etmediler..kendiniz randevu alın gelin dediler..
Ben artık boşanmak istiyorum Boşanma davası açtığımda bu hal ve hareketlerini hastaneye adli vaka olarak giriş yapıldığını belirtsem eşim boşanmayı kabul etmese bile boşanabilirmiyim?
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Feritkyk tarafından (11-03-2014 Saat 02:19:50 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Geçen gün Eşim yalandan intihara teşebbüs etti.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
İyi düşene bi tekme de sen vur
Düşene tekme vurmak olarak algılamanıza şaşırdım..Evlilik kurumunun ciddi bir kurum olduğunu size belirtmeme gerek varmı...
Tüm borçlar yapılandırılmış ve ödenmektedir 2 yılda bitecektir. Daha erken borçları kapamak adına ailelerin gözünü korkutmak için yalandan intihara teşebbüs etmek eşini hastanede zan altında bırakmak konu komşunun ağzına sakız vermek yalandan yere doğru bir davranışmıdır?
Saygı ve sevgilerimle..
Konu Feritkyk tarafından (11-03-2014 Saat 03:59:50 ) de değiştirilmiştir.
"...hastalıkta ve sağlıkta..." Psikiyatriye ikna edip, en azından tedavisine başlanıp, anti depresanlar etkisini gösterdikten sonra boşanmak ahlaki olarak daha doğru olur. Hukuksal açıdan bilmiyorum durum nedir..
Edit: Bu arada gerçek intihar teşebbüslerinden önce sahte yalandan intiharlar çok yaygındır. Gerçeğinin sinyalini verir.
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
"...hastalıkta ve sağlıkta..." Psikiyatriye ikna edip, en azından tedavisine başlanıp, anti depresanlar etkisini gösterdikten sonra boşanmak ahlaki olarak daha doğru olur. Hukuksal açıdan bilmiyorum durum nedir..
Edit: Bu arada gerçek intihar teşebbüslerinden önce sahte yalandan intiharlar çok yaygındır. Gerçeğinin sinyalini verir.
Teşekkür ederim
gerçek intihar teşebbüslerinden önce sahte yalandan intiharlar çok yaygındır. Gerçeğinin sinyalini verir. bunu ilkkez öğrenmiş oldum..
Konu Feritkyk tarafından (11-03-2014 Saat 04:02:33 ) de değiştirilmiştir.
Paxmahnhob rumuzlu üyeden alıntı
Kaılıyorum. Hukuk ve psikoloji bilimlerini ilgilendiren bir vakıa olsa da en azından psikolojik olarak sizden destek bekleyen biri var karşınızda. Sokakta görseniz, komuşunuz olsa yardım edersiniz tipinden. O zaman eşinize de destek olmalısınız derim. Hukuki açıdan zaten psikolojik rahatsızlığı ortaya konur ve boşanabilirsiniz de gerçekten sorunu çözer mi? İşte avukatlık böyle bir meslek. Maksat en iyi çözümü sunmak. Yoksa hak hukuk konuşacaksanız boşanma hakkınız var der, geçip gideriz. iyi avukat konuyu pratik çözer. diğer davalara boğar.
Ferit bey beni kınamanıza ya da garipsemenize şaşırmadım bu kafam yüzünden çok boşanma davası kaçırdım ben, kaptırdım demiyorum kaçırdım barıştırıp vaz geçirtip yolladım çoğunu. İcra dosyalarımda benim gazabım yalan söyleyenlere sözünde vaadinde durmayanlaradır ödemeyecek bile olsa doğru söyleyen özü sözü bir borçlulara hiç zararım dokunmamıştır.
gülümsemek güzeldir hayata gülümseyin her şeye rağmen kimsenin ne derdi var kiminki kimden daha büyük bilinmez.
Bu arada gerçek intihar teşebbüslerinden önce sahte yalandan intiharlar çok yaygındır. Gerçeğinin sinyalini verir.
Doğru ve örnekleri olan bir tespit.
Bende bir tespit yazayım;
Boşanmadan önce, hukuki netten akıl almak gerçek boşanma için adım atılacağının sinyalini verir
Nüktedanlık bir tarafa eşlerin zor durumlarında birbirine destek olmasının ilk görevi olduğu düşünülürse şu an için boşanma yerine destek vermek bence de olmadı gerekendir.Kolay gelsin.
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Ferit bey beni kınamanıza ya da garipsemenize şaşırmadım bu kafam yüzünden çok boşanma davası kaçırdım ben, kaptırdım demiyorum kaçırdım barıştırıp vaz geçirtip yolladım çoğunu. İcra dosyalarımda benim gazabım yalan söyleyenlere sözünde vaadinde durmayanlaradır ödemeyecek bile olsa doğru söyleyen özü sözü bir borçlulara hiç zararım dokunmamıştır.
gülümsemek güzeldir hayata gülümseyin her şeye rağmen kimsenin ne derdi var kiminki kimden daha büyük bilinmez.
Düşüncelerinizden ve samimiyetinizden dolayı tebrik ederim
saygılarımla
,
yalandan intihar etme yollari,
intihar yalani,
yalandan intihar etmek istiyorum,
intihara tesebbus bosanma,
esim intihar etti,
yalandab intihar,
intihara tesebbus bosanma sebebi,
yalanciktan intihar etme,
intar yalani yapmak icin ne icilir,
intihara tesebbus adli vakamidir,
dovmeye tesebbus etti esim,
yalandan intihar numaralari,
yalandan nasil intihar ederim
Merhabalar ben 22 yaşin da tıp ögrencisi olan bir gencim hukuki terimleri pek bilmiyorum özet olarak konuyu anlatarak siz değerli hukuk sahiplerinden...
Selam, öncelikle konu hakkında fikirlerini paylaşacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.Benim sorunum eşimle 26.11.2006 de evlendik fakat bu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku