Polis memuru ile aramızda geçen arbede sonucunda yaralandım. Olaydan hemen sonra aldığım adli tıp raporunda basit yaralama olarak geçmesine rağmen ilk duruşmada yüzümde sabit iz kaldığına dair kontrol istedim. 6 ay sonra İZMİR adli tıptan yüzünde sabit iz bulunmaktadır diye bir rapor aldım. Ancak hakim son duruşmada; ilk raporda BASİT YARALAMA daha sonrasında YÜZDE SABİT İZ OLDUĞUNU, bunun karmaşasının giderilmesi ve tek seçeneğe indirilmesi için İSTANBUL merkez adli tıp kurumuna sevk etti. Savcının yolladığı bildiri ile olan bu kağıt elimde.

Şahsi olarak belgelerimle İSTANBUL’a giderek muaynenin tekrar gerçekleştirilmesi, yüzde sabit iz olup olmadığı, var ise jop ile oluşup oluşmadığının kontrolü istendi.

İzmir adli tıptan aldığım raporda ‘’şahsın yapılan muaynesinde, frontal bölgede orta hattın hemen solunda X cm uzunlukta ciltten çökük, açık renkte refle veren ilk bakışta dikkati çeken yara nedbesi saptandı
SONUÇ: Yüz bianındaki yaralanmasının yüzde sabit iz niteliğinde OLDUĞUNU bildirir rapordur’’ yazmaktadır.

Sorum : 1)İZMİR adli tıptan raporum olmasına rağmen İSTANBUL (merkez) adli tıptan yüzde sabit izin olup olmadığı raporu tekrar istenebilir mi?
2)İZMİR adli tıptan alınmış ‘’yüzünde X cm boyunda sabit iz tespit edilmiştir’’ raporuma istinaden yanlızca raporumun gitmesi ve jop ile oluşup oluşmadığının belirlenmesi gerekmez mi?
3) İSTANBUL'a şahsımın sevki kararının iptali için itiraz edilebilir mi?
4) İSTANBUL (MERKEZ) adli tıp kurumunun İZMİR adli tıptan aldığım raporu bozması mümkün mü?