Herkese Merhaba,

Geçen ay içerisinde bir fuara katılmak maksadı ile 13 kişi için bir havayolu firmasından grup olarak yer aldım, ve aracı bilet acentesine 13 kişi için toplamda 23.310 TL parayı banka havalesi olarak çeşitli zamanlarda kendi hesabımdan Biletleme bedeli ve PNR numarası belirterek gönderdim. Cuma günü biletlerin kesilip tartafımıza gönderilmesi ve Bu pazartesi yani bugün uçmamız gerekiyordu ancak biletler kesilmediği için uçamadık Bu anlamda Maddi sorumluluklarımı gerek havayoluna gerekse aracı kuruma karşı tastamam olarak getirdim.
Bu Hafta mesai bitimine kadar aracı IATA Acente tarafından kesilmesi gereken biletler kesilmediği için hiçbir arkadaşım biletlerini alamadı ve organizasyonu iptal etmek zorunda kaldık.

Biletleri kesmekle sorumlu olan aracı kurum tüm çağrılarımıza yanıt vermeyince, ofislerine gittik ancak içerde olmalarına rağmen ofisin kapısını kimse açmadı bizde polis marifeti ile kapıyı açtırarak içerdekilerden bilgi almak istedik. Ancak içerde çalışan hanımefendiler bize bilgi vermediler patronlarını aradığımızda ise bana ve bir kaç arkadaşıma telefonda ağza alınmayacak küfürler ederek seni gebertirime kadar götürdü. Bu saaten sonra bende polis merkezine giderek ilgili firma ve firma yetkillileri hakkında dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, hakaret, tehdit istinadı ile sikayetçi oldum. şikayetimi yaptıktan sonra ilgili kişilere durumu izah ederek biletlerin kesilmediğini ve uçamayacağımızı ilettim.

Ayrıca konaklama yapacağımız bölgede ki otele bu hafta içerisinde 10 bin euroluk bir de ödemeyi nakit olarak banka kanalı ile gerçekleştirdim. Uçamayacağımızı anlayınca otel rezervasyonunu gerçekleştirdiğimiz aracı kurumdan iade istedim ancak aracı firma yüksek sezon olduğunu ve otelin geri iade yapamaycağını iletti. bu durumda birde otel ücretlerini yakmış olduk.

bu son durumda Bazı arkadaşlarımız paralarını benden geri istediler ve bende paralarını geri iade ettim bazı arkadaşlarımız ise kendi imkanları ile başka bir havayolundan bilet kestiler ve konuyu kendi aramzıda çözümledik.

Ancak hafta sonu pazar günü ilgili bilet firması savcılık tarafından zorla getirilme talimatı ile aranmış ve bu durumdan tedirgin olan firma yetkilisi alele acele pazar günü akşam biletleri kesmiş. Bizde durumu pazartesi günü yani bugün biletlerin kesildiğini ilgili havayolundan öğrendik ve hiç kimse pazar günü kesilen biletler ile uçuşu gerçekleştirmedi, Keza son dakika ha deyince havalimanına gidip uçmamız bile imkansız bir durum.

Bu ciddi mağduriyet durumunda nasıl bir yol izlemem gerektiğini ve hakkımı ilgili firmadan tazmin edip edemeyeceğim konusunda bilgi verirseniz çok sevinirim..

Saygılarımla