merhabalar öncelikle bu gibi forum hizmeti verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle ben sizlere daha açık bir detayı ile olayları anlatıyım o zaman daha çok bana içimi ve morelimi rahatlatacak cevaplar verirsiniz.
Suç : Bıçakla kasten yaralama
Şikayet Tarihi : 28.01.2006
Suç Tarihi : 28.01.2006
27.01.2006 tarihinde kız kardeşim beni cep telefonundan arıyarak eşi ile tartıştığını söylemişti elbette her aile içi sorunları olduğu gibi bu tip bir olaylar eniştem ve kız kardeşimin başına'da gelmişti.Ben kız kardeşime telefon'da sen biryere gitme ben eniştem ile konuşurum telefonda dedim ama kız kardeşim dayımlara bırak beni abi diyerek ısrar ediyordu.Ben abilik görevimi yapıp her aile içinde böyle durumların olacağını söyledim ve o senin eşin tartışırsınızda,kavga'da edersiniz bu gibi durumlar'da bir yere gitmene lüzum yok dedim tamam abi dedi kız kardeşim ve telefonu kapattı.Kapattığı zaman eniştemin cep numarasını arıyarak olayın ne olduğunu öğrenmek istemiştim ama telefonu açtığı zaman beni tanımamazlıktan geldi bana hakaret ve küfür etti karşılıklı küfürleşmeler oldu ve telefonu kapattık. 27.01.2006 tarihin'de saat 11:30 sularında evimize arkadaşları ile gelmişler ama arkadaşının birinin polis olduğunu anneme ima ederek kapının açmasını söylemiş annem'de kapıyı açıp eniştem ve arkadaşlarını eve almış evde o esna'da biladerim'de varmış ama ben dışarıdan geldikleri araç'ları görünce birden korku içine kapıldım ve biladerimi aradım abi eniştem ve arkadaşları sanırım bizim evdeler herhangi birşey var mı dedim hayır oğlum birşey yok sen gelme ben arıyana kadar dedi kapattık ve eniştem ve arkadaşlarının evden çıkmasını bekledim ve evden çıktıklarını gördüm iki araç ile evimizin önün'den ayrıldıkları zaman ben eve gitmek için tam zamanı olduığunu düşündüm ve eve gittim hayırdır abi dedim eniştem ve arkadaşları ne için geldiler dedim.Oğlum telefon'da neden birbirinize küfür ettiniz dedi bende kız kardeşim ile tartıştığını ve olayın ne olduğunu öğrenmek için aramıştım ve beni tanımamazlıktan geldi küfür etti ve hakaret etti o bana küfür edince ben dayanamadım bende küfürlerine karşılık verdim ve telefonları kapattık dedim.Tamam ben eniştem ve arkadaşları ile konuştum olayı kapanacak dedi tamam abi dedim bu eve gelişlerinin ERTESİ günü işten eve gelmiştim ve anneme anne ben bugün bir yere çıkmıyacağım odama çekilip çekirdeğim ile televizyon seyredeceğim dedim.30 dakika geçmedi beni biri aradı ve aşağı inmemi özel bir konu hakkında benimle konuşmak istediklerini söylediler bende siz kimsiniz dedim eniştenin arkadaşıyız dediler inanmadım ve telefonu kapattım 5 dakika sonra eniştem aradı ömer aşağı in seninle konuşacağız dediler bende daha önce bizim eve gelip annem ve abim ile konuşmuşlardı sanırım benden özür dilemek ve barışmak istediğini düşündüm.Üzerimi giyindim aklıma kötü kötü olaylar geldi cam'dan aşağı baktım ve 3 kişi olduklarını gördüm ben gene ne olur olmaz dedim annemin oturduğu odaya geçtim meyva yiyordu ordan meyva bıçağını alarak aşağı indim geldikleri Araç'ın şöfor kapısını açtım şöfor eniştem'di ve hayırdır enişte dedim ne konuşacaksınız dedim.Ordan 30 veya 35 yaşında iri yarı biri DELİKANLI BURASI MUSAİT DEĞİL ARABAYA BİN MUSAİT BİR YERDE KONUŞURUZ dedi.O esna'da iyi niyetle gelmediklerini anladım ve enişte ben eve gidiyorum akşam akşam ben başıma bela almak istemiyorum dedim.Arkamı döndüm evimin önüne geldim giriş kapısın'dan içeri girmeden eniştem ve Arkadaşı yakam'dan tutarak yan tarafımızda bulunan binanın duvarına yasladılar beni ben konuşmak taraftarıydım ve enişte ne oluyor dedim hiç ses çıkarmadılar arkadaşı ve eniştem beni zorla arabaya bindirmek istiyorlardı ama ben direniyordum o sıra zaten benim aklıma kötü kötü düşünceler girmişti bunlar beni arabaya bindirip ıssız bir yere götürüp ya öldürcekler yada beni yaralayıp bırakacakları aklıma geldi konuşmak isteyen bir insan insan gibi konuşurdu belli ki iyi niyet ile gelmemişlerdi.Eniştem ve arkadaşı beni iyice zorla arabaya bindirmek istiyorlardı çekip çekip duruyorlardı artık ben dayanacak durumda değildim meyva bıçağını çıkartarak.Eniştemin Sağ Kolundan bıçağı vurdum vurunca geri çekilmişti diğer arkadaşı halen beni arabaya bindirmek için çekip duruyordu bırak dedim bırakmadı bir bıçak'da Arkadaşına salladım ama kendim'den uzaklaştırmak için bıçak Miğde kısmına denk geldi ve dengesini kaybetti yere düştü yere düştüğü zaman ENİŞTEM ARABAYA DOĞRU KOŞTU Koşu koşmaz zaten bıçağı olay yerine bırakacak ordan uzaklaştım....
20 dakika sonra Emniyet memurları bana telefon açtı ve yerimi söylememi istediler ben polis oldukların'dan şüphe ettim hayır siz polis değilsiniz beni kandırmaya çalışıyorsunuz dedim.Oğlum dediler bak annen yanımızda evinizdeyiz dediler gene inanmadım annemi telefona verdiler konuştuk annemin sesini duyunca inandım ve yerimi söyledim gelip beni aldılar...
Şimdi bana bir mahkeme kağıdı geldi şu yazılar geçmekte.
SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ :
Olay tarihinde saat 21:00 sıralarında Sincan ilçesi mareşal çakmak mahallesi ilim sokak no :30 sayılı yerin önünde şüpheli Ö.F.K'nin ele geçirilemeyen bıçakla şikayetci N.G'ü hayati tehlike geçirmeyecek ve basit tıbbı mudahale ile giderilebilecek ölçüde yaraladığı, böylece şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği, şikayetcinin ifadesi, şüphelinin ifadesi, kati doktor raporu, yakalama ve üst yoklama tutanağı, adli sicil kaydı, nüfus kayıt örneği ve tüm evrak kapsamından anlaşılmakla,
Şüphelinin üzerine atılı suçtan yargılanmasının yapılarak, eyleminin sübutu halinde 5237 sayılı TCK'nın 86/2, 86/3-e, 53/1 maddeleri gereğince cezalandırmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.
İddianamede geçen maddeleri aşağıya ekledim. Ama yargılama da bu maddelerden mutlaka ceza alacaksın diye bir koşul yok. Beraat etmemeniz halinde olayınıza uyan indirici nedenler var. Anlatınızı kanıtlamalısınız....
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
---
86/(3) Kasten yaralama suçunun;
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. *1*
Madde 53 - (1) Kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkûmiyetin kanuni sonucu olarak;
a) Sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya Devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tâbi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten,
b) Seçme ve seçilme ehliyetinden ve diğer siyasî hakları kullanmaktan,
c) Velayet hakkından; vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan,
d) Vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmaktan,
e) Bir kamu kurumunun veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun iznine tâbi bir meslek veya sanatı, kendi sorumluluğu altında serbest meslek erbabı veya tacir olarak icra etmekten, yoksun bırakılır.
Sayın avukat bahattin bey kanıtlamam gereken durumlar neler ? bunlar hakkında detaylı bilgi verebilecek misiniz?
olayın olduğu tarihin ertesi günü savcılık karşısına çıkmıştım, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım, eve gittim çok beden ve ruhen yorulmuştum.Akşam saatleri arasında devamlı takıldığım İnternet cafe eğlence merkezi var, oraya gittiğim'de İNTERNET CAFE Sahibi Ö.F.K seni şu isimli kişiler aradılar ve seni buraya almama'mız için tehditler savurdular dedi.Ama biz bunları aldırış etmedik sen keyfine bak dedi. Bunun bana mahkeme'de kanıt veya delil olarak sunmam'da bana ne gibi bir fayda olabilir?
benim karakol ve savcılık'da vermiş olduğum ifadeler'de yer almamakta bilginize...
annemin'de ifadelerini rahatsız olduğu için ev'de polis memurları almışlar, bunların incelenmemesi gibi bir durum olabilir mi?
Ben olay çıkmaması için kaçarken eniştem ve arkadaşları üzerime geliyorlar, bunun mahkeme'de ne gibi etkinlikleri olur ?
Sizi canınıza kasıtlı olduğu yönünde kaçırma teşebbüslerini, vaki saldırıyı yaptığınız eylemle savuşturma dışında başka bir olanak kalmadığını (örn: tanıklarla) kanıtlayabildiğiniz ve mahkemeye bu yönde bir kanaat oluştuğunda beraat etme olasılığınız var. En azından tahrik nedeniyle cezadan indirim sözkonusu olacaktır.
Savcılığın açacağı mahkemede yeniden dinlenmen olanağınız var. Evraklara, alınan ifadelere de birşey olmaz. Korkmayın....
Peki bütün söylediklerinizi çok detaylı bir şekilde anlamış durumdayım.Karakol, savcılığa verdiğim ifadeleri, olay günü, olay yerinde, olay'dan önce olan bütün konuları, yaşananları Hakim karşısın'da olduğu gibi anlatacağım, artık bütün güvenim TÜRK ADALET'i olmakta başka'da bir çarem yok.
birde benim merak ettiğim husus benim ifadelerim doğrultusunda beni yargılama yapamazlar sanırım.Olay'da yaşananlar ve üzerime gelen sahışların ifadeleri daha çok dikkate alınacak sanırım.Ama Hakim sormayacak mı benim üzerime gelen bu sahışlara siz bu adam ile konuşmak için evin'den aşağı indirmeye çalıştınız konuşacağınızı düşünerek aşağı inen bu kişi yanınıza geldiği zaman neden BURASI MUSAİT DEĞİL ARABAYA BİN MUSAİT BİR YERDE KONUŞURUZ kelimesini kullandıklarını sormayacak mı ? artı ben arabaya binmek istemediğim için arkamı dönüp evimin yolunu tutmuşken arkam'dan gelip yakam'dan tutup duvara yaslamaları orada çok sert kelimeler kullanmalarında ben sesimi çıkartmamamın, onların beni zorla çekip arabaya bindirmesi hakkında Hakim hiç bu şikayetci olan arkadaşa sormayacak mı ?
birde merak ettiğim husus mahkeme sonuçlandık'tan sonra ben hangi süre içinde bu sahışlar hakkında şikayetci olabilirim. birde şikayetci olmam için hangi suçları işledikleri konusunda detaylı bilgi verirmisiniz.?
,
kasten adam yaralamanın cezası,
belden asagi bicakla yaralamanin cezası,
adam yaralamanin sucu ne kadar,
adam yaralama suçı,
kasten adam yaralama,
belden asagisina kasten yaralama,
adam yaralamaya giren suclar,
kasten adam yaralama adlı sicil kaydı ,
polis memuru vatandaşı kasten yaralamadan ,
adam yaralama sucunun cezası,
bıçakla adam yaralamanın cezası oyunları,
bicakli sardırının suçu nedir,
ankara sincan adam yaralama,
ozel güvenliği kasten bicakla yaralama sucu nekadar ,
tck da arkadan bıcakla yaralamanın cezası,
adam arkadan yaralama,
bıcakla yaralama sucu nedir,
adam yaralamanin cezasi,
kasten yaralamada ne kadar ceza yerim,
kasten yaralamanin sucu
İyi akşamlar herkese. 2007 eylül ayında ben ve arkadaşımın başından bir olay geçti. gece 12 civarlarında 4 arkadaş dışarda gezerken alkollü olan bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
go to this web-site
17-06-2025, 15:32:57 in Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku