Eminim kurs iptali ile ilgili birçok konu açılmıştır fakat benim olayım mahkemeye taşındığından dolayı sizlerden fikir ve yardım talebinde bulunmak istedim.
Öncelikle imzaladığım sözleşmenin kurs iptali ile ilgili maddesi aşağıdaki şekilde;
Sizleri yormadan olayı kısaca özetlemek istiyorum.
- Mayıs 2013 tarihinde Bilişim Eğitim isimli kursa kayıt oldum. Sözleşme ve toplamda 3750 liralık 12 tane senet imzaladım
- Sınıf Eylül ayında açıldı.
- Kursa 36 saat devam ettim.
- Sözleşmeyi imzaladığımda parttime çalışıyordum fakat sonradan kurs başladığında tam zamanlı bir işe girmiştim buna bağlı olarak da hem kursa gitme gibi bir şansım kalmadı zaman dolayısıyla hem de annemin kanser hastalığının ilerlemesi, babamın emekli olması ve yaşı itibariyle çalışacak durumda olmaması, taksitlerimi ödeyen özabimin cezaevine girdiğinden artık taksitlerimi ödeyememesi ile de maddi sıkıntıya girdik.
- Kursa giderek artık kursa devam edemeyeceğimi söyledim. Dilekçe vermek istedim fakat her gidişimde kurs müdürü yok dilekçeyi alamayız diyerek geri çevrildim.
- Akabinde firmaya ihtarname çektim. Sonuç alamadım.
- Kursun bağlı olduğu bakırköy ilçe milli eğitim müdürlüğüne dilekçe verdim, i.m.e.m kursa özel öğretim kurumları yönetmeliğinin ücretleirn iadesi başlıklı 56.maddesine göre bu kursiyerin kursunu iptal edin diye dilekçeyi gönderdi ve kurs da ilçe milli eğitime geçiştirmek amacıyla görüşmelerimiz devam ediyor diye sallama bir cevap gönderdi. Çünkü kurs beni ne aradı, ne sordu gel görüşelim diye.
- Öz abim, şube müdürü ile görüşerek bana görüşme ayarladı. Görüşmeye gittim. Tartışmalar sonucunda bana; "tamam sen milli eğitimden dilekçeni geri çek anlaştığımızı söyle ben kurs iptal dilekçeni genel müdürlüğe göndereceğim oradan sonuç bekleyeceğiz" dedi Ben de; "kursum iptal edilirse tabi ki dilekçeyi geri çekerim." dediğimde tersledi sonra "tamam ben yolluyorum 15 gün içinde sonuçlanır" dedi. Aradan 10-15 gün geçti hiçbir geri dönüş olmadı. Dilekçemi iyi ki geri çekmemiştim Çünkü biliyordum ki kurs iptal edilmeyecek.
- Akabinde İstanbul Nöbetçi Tüketici Mahkemesi'ne giderek dava açtım. Hem kursun iptalini, senetlerin iadesini ve ödememiş olduğum 8 tane senedin icraya koyulmaması için ihtiyatı tedbir kararı aldırttım.(4 tane senedin ödemesini yapmıştım toplamda 1300 TL) Eklere çalıştığım işyerinden tam zamanlı çalıştığıma ve haftanın rastgele 5 günü çalıştığımı belgelendiren belgeyi de ekledim.
Dava savunması bana aşırı komik geldi. 4.maddede %30 oranında katılım sağlandığım öne sürülerek iptal edemeyeceğim söylenmiş. 360 saatten oluşan web yazılımcılığı + mcpd kursunun sadece 132 saatten oluşan webyazılım uzmanlığının %30 u alınarak %30 una katıldığım öne sürülmüş. Oysaki sözleşmede alacağım hizmet web yazılım uzmanlığı + mcpd olarak belirtilmekte ve kurun saat toplamı 360 saat olduğu gözönünde bulundurulur ve 36 saat katılım sağladığım düşünülürse %10 katılım sağlamış oluyorum.
Fakat karşı taraf, sadece wyuzmanlığının saatlerini öne sürerek mahkemeyi kandırmaya çalışıyor.
bu konu ile ilgili yardımcı olur mUsunuz? Sizce bu dava nasıl sonuçlanır? Çünkü gerçekten ödeyecek durumum yok ve ailem çok zor durumda. Geceleri uyuyamıyorum. Mahkeme haziranda.
Edit:
MADDE 56 – (1) Aşağıda belirtilen sebeplerden bir veya birkaçının oluşması hâlinde kurumdan ayrılanların, ayrılış tarihinden sonraki günlere ve saatlere isabet eden ödenmiş ücretleri iade edilir.
(2) Ücretlerin iade edilebilmesi için;
a) Okullarda, öğrencinin başka bir okula nakli,
b) Sağlık raporu alarak öğrenci ve kursiyerin sağlık sebebiyle kurumdan ayrılması,
c) Kurumun kapanması,
ç) Dönemin açılamaması,
d) Kurumun eğitim ve öğretim ortamının olumsuz yönde değiştiğinin il eğitim denetmenleri tarafından tespit edilmesi,
e) Kursiyer veya öğrenci velisinin, öğrenci veya kursiyeri kurumda okutamayacak duruma düştüğünün resmî kurumlarca belgelendirilmesi
gerekir.
(3) Yukarıda belirtilen şartların dışında kurumlara yeni kaydolan öğrenci ve kursiyerlerden;
b) Öğrenim ücretini ders saati ücreti olarak belirleyen kurumlarda dönem başlamadan ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Dönem başladıktan sonra ayrılanlara öğrenim ücretinin yüzde onu ile öğrenim gördüğü ders saati sayısına göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir
3. Maddeye göre 2.maddedeki sebeplere dahil olmayan kursiyerlerinden dönem başladıktan sonra da bir sebep belirtmeden %10 luk kısmını ödemek şartı ile (ki 1300 tl ödeme yapıldı) ayrılabileceği bilgisi var.
Bunu da göz önünde bulundurarak netice hakkın yardımcı olursanız sevinirim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu Burim tarafından (09-03-2014 Saat 15:26:00 ) de değiştirilmiştir.
Türkiye Barolar Birliğinin Adalaet Bakanlığına sunduğu bir değişiklik önergesinde "vatandaşların mağdur olduğu" gerekçesiyle icra dosyalarında maktu...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku