Abim geçen yıl 12 Mayıs'ta vefat etti. Çok içe kapanık ve ketum biriydi. Sıkıntılarını eşi dahil hiç kimse ile paylaşmazdı.Vefatından sonra yengeme birisi ne olur ne olmaz diye reddi miras yapmasını tavsiye etmiş ve oda bunu süresi içinde yerine getirmiş. Ancak dünden itibaren öğrendik ki, rahmetli abimin vergi dairesi borçları varmış.Bunu bize vergi dairesinden bir memur söyledi. Yengem reddi mirasta bulunduğu için sağ olan anne baba ve diğer kardeşler ile görüşmeye çağırdı. Reddi mirasta 3 aylık bir süreden bahsediliyor. Eminim forumun bir yerlerinde bu konu ile ilgili bölümler vardır ama ben direkt bir konu açarak sormak istedim. Bunun için özür dilerim. Sormak istediğim; rahmetlinin yeni öğrendiğimiz bu borçları ve olası diğer borçları için bizimde mi reddi miras başvurusu yapmamız lazım. Çünkü bir yerde okumuştum rahmetli olduğu zaman ödemeden aciz durumu varsa reddi miras yapmaya gerek yoktur diye. Bu konu tam olarak nedir. Çünkü rahmetli abim ölmeden önceki 3 senede kanser hastalığından ötürü çalışamadı. Ailesi olarak destek vererek geçimini sağlamaya çalışıyorduk. Şimdi öğrendiğimiz kadarıyla 32 Bin TL gibi bir vergi borcu söz konusu ve bunu ödeyebilmemizin pek yolu yok maalesef. Atmamız gereken adımlar konusunda yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.