Merhaba,
2 sene önce Toki den aldığım bir dairem bulunmakta. İçinde kiracı oturuyordu Kasım ayında çıktı. Yakıt, aidat ve su ödemelerini Toki nin yönetim içindeki muhasebe bölümüne yapmaktayız. Aralık ayında borcumu sorduğumda 47 aidat, 85 yakıt(bunlar düzenli olarak gecikmeden şahsen ödüyorum) ve 32 tl su tutarını ödedim. Ocak ayında da aynı şekilde yakıt, aidat ve içinde kiracı olmadığı için su katkı bedeli olarak 10 TL gibi bir rakam ödedim.
24 Şubatta ödeme için gittiğimde 1 adet kasım ayına ait su borcu 28 tl, ve geçmişe dönük 2012 nin başından itibaren su paralarının 1-2 geç yatırılmasına ilişkin borç (2 senelik faiziyle birlikte) çıkarıldı. Yaklaşık 80 TL. (su faturası TOKİ ye kesiliyor ve toki bize kullanım kadarını borç çıktısı alarak bildirim yapıyor)

Bu borcun niye şimdi çıkarıldığını sorduğumda ise sistemden 7-8 ay geri dönük olarak çıkardıklarını söylüyor. Fakat 2012 tarihinin borçları biz 2014 teyiz dediğimde sistem şimdiye kadar göstermiyordu diyor. Sistemi bahane gösteriyor. Ben düzenli olarak her ay gidip borçlarımı sorduğum halde bana bir şey denmiyor ve 2 sene sonra faizleriyle beraber tahsil edilmek isteniyor. Benim durumunda olan çok insan mevcut şuanda. Yasal olarak bunu tahsil etmek için avukata vereceklerini söylüyorlar. Yasal olarak zamanında söylenen borcumu ödemekten kaçtığım yok. Fakat yapılan bir haksızlık söz konusu. Resmi yolla dolandırılıyorum. Ne yapabilirim hakkımı aramak için? bu borca itiraz etme hakkım nasıl olur?

Saygılar...