İyi günler arkadaşlar. Foruma yeni üye oldum. Öncelikle buradan kişileri bilgilendirdiğiniz ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.
Benim 2 sorunum var. bu konular hakkında bana yol gösterirseniz sevinirim.

Ben bir devlet hastanesinde şirket personeli olarak veri yönetim personeli görevinde çalışıyorum.

1. Benim 2009 yılında ssk girişim var ve 2012 yılı sonuna kadar maaşım asgari ücret+%70 asgari ücret olarak çalışıyordum ve SGK yada bu şekilde sigortam ödeniyordu. 2013 yılında şirket değişti. Yine aynı ücreti aldım ama maaşım sigortada asgari ücret üzerinden yatıyor maaşımıda bankaya asgari ücret olarak yatırıyorlar. Geri kalanını elden alıyorum. Sözleşme imzalamazsanız şirket SGK dan ceza yecek denilerek asgari ücretin ödeneceğini gösterir bir sözleşme imzaladık. Ben şimdi bu şirketi şikayet etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ve ne gibi kazancım olur.

2. Sözleşmemiz 05.01.2014 tarihinde bitti. Biz çalışmaya devam ettik çünkü bize çıkış verdiklerini söylemediler. Ve tekrar giriş yapıldı bize yalnız 25.01.2014 tarihli giriş yapıldı ve ocak ayında sadece 10 gün çalışmış göründük ve maaşımızı 10 gün üzerinden aldık. Halbuki ocak ayında full çalıştık. Bunu şirkete sorduğumuzda şirketin kamu hastaneler birliği ile 25. inde sözleşme imzaladıklarını bu yüzden birşey yapamayacaklarını belirttiler. Ben 20 günlük maaşımı şirketten yada kamu hastaneler birliğinden nasıl alabileceğimi söyleyebilirmisiniz?

Şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.