Merhabalar
Yaklaşık birbucuk ay önce x bankasına ait kredi kartım calınmış ve icinden belli bir miktar para kullanılmıştı bunun üzerine bankaya gerekli itirazlarda bulunmuş ve savcılığa gereken suc duyurularında bulunmuştum ve aradan gecen süre içerisinde banka gerekli incelemeleri yapmış ve cevap olarak aynen şu yazıyı tarafıma iletmiştir...
[Kayıp/çalıntı kredi kartınız ile ilgili olarak yapmış olduğunuz itirazın incelendiğini ve bankamız kayıp/çalıntı kart işlem inceleme kriterleri kapsamına alınmadığını üzülerek bildiririz.
Kartınızla yapılan bu işlemlerden dolayı her hangi bir faiz yükü veya gecikme durumu ile karşlaşmamanız için, bu işlem tutarını ekstre edilmelerini takiben son ödeme tarihine kadar ödemeniz gerektiğini önemle hatırlatırız.
Bu işlemler için bağlı olduğunuz ilçenizde bulunan savcılığa başvuruda bulunarak, işlemlerin yapıldığı üye işyerleri hakkında suç duyurusunda bulunabileceğinizi ve kartınızda oluşan hasarın yasal yollardan geri alınmasını sağlayabileceğinizi önemle hatırlatırız.
Yukaridaki gerekçelerle iade edilmeyen alışveriş işlemleri chargeback ( harcama itiraz-iade) servisince değerlendirmeye alınacak olup sözkonusu işlemlerle ilgili olarak bu işlemlerinin yapıldığı işyerlerinin çalıştığı bankalara yapılacak olan başvurunun olumlu sonuçlanması hainde , karşı bankalardan tahsil edilecek tutarlar kredi kartınıza iade edilecektir.]
Benim merak ettiklerim
1) Ben bu yapıyan harcamalarla ilgili kartın calındığı ilk gün savcılığa suc duyurusunda bulunmuştum tekrardan suc duyurusunda bulunup paranın geri iadesi icin suc duyurusunda bulunmam gerikiyormu ?
2) Karttan yaklaşık 20 farklı iş yerinden irili ufaklı harcama yapılmış ben her bir iş yeri icin ayrı ayrı davamı açmalıyım hepsini tek davada yürütebilirmiyim. Keza ufak harcamalar icin acılan davalar zaten masrafını karşılamaz!
3) Bu kartı çalan hırzıs kişiler Kreti kartıyla başka bir hesaba havale yaparak kira ödemesi yapmaşlar banka bunun kovuşturmasını yaparak nasıl bir sonuca ulaşamıyor.
4) Ben bunların dışında herhangi bir yol izleyerek bu zararımın totalini tahsil etme şanşım varmı ?
1) Ben bu yapıyan harcamalarla ilgili kartın calındığı ilk gün savcılığa suc duyurusunda bulunmuştum tekrardan suc duyurusunda bulunup paranın geri iadesi icin suc duyurusunda bulunmam gerikiyormu ?
para iadelerine savcılıklar değil hukuk mahkemeleri bakar
2) Karttan yaklaşık 20 farklı iş yerinden irili ufaklı harcama yapılmış ben her bir iş yeri icin ayrı ayrı davamı açmalıyım hepsini tek davada yürütebilirmiyim. Keza ufak harcamalar icin acılan davalar zaten masrafını karşılamaz!
eğer üye iş yerlerine dava açmak istiyorsanız her birine ayrı ayrı dava açmanız gerektiğini düşünüyorum
3) Bu kartı çalan hırzıs kişiler Kreti kartıyla başka bir hesaba havale yaparak kira ödemesi yapmaşlar banka bunun kovuşturmasını yaparak nasıl bir sonuca ulaşamıyor.
Bunun kovuşturmasını banka değil savcılık yapar banka bu konuda inceleme yapsa bile sizin lehinize sonuç çıkabilmesi bankanın insiyatifine bağlıdır
4) Ben bunların dışında herhangi bir yol izleyerek bu zararımın totalini tahsil etme şanşım varmı ?
Şikâyet ve itirazlar
MADDE 11 - Kart çıkaran kuruluşlar, kart ve ek kart hamillerinin kart kullanımıyla ilgili olarak yapacakları şikâyet ve itiraz başvurularını, başvuru tarihinden itibaren yirmi gün içinde hamilin başvuru yöntemi kullanılarak ve gerekçeli bir şekilde cevaplandırmak zorundadır. Kuruluşlar, kart ve ek kart hamillerinin şikâyet ve itirazlarının ilgili birimlerine kolaylıkla ulaşmasını sağlayacak tedbirleri almakla yükümlüdür.
Kredi kartı ile yapılan işlemlere, son ödeme tarihinden itibaren on gün içinde, kart çıkaran kuruluşa başvurmak suretiyle itiraz edilebilir. Kredi kartı hamili, yapacağı başvuruda, hesap özetinin hangi unsurlarına itiraz ettiğini gerekçesiyle belirtmek zorundadır. Süresi içerisinde itiraz edilmeyen hesap özeti kesinleşir. Hesap özetinin kesinleşmesi genel hükümlere göre dava hakkını ortadan kaldırmaz.
Kartın haksız kullanımı ve sigortalanması
MADDE 12 - Kartın ya da 16 ncı maddede belirtilen bilgilerin kaybolması veya çalınması halinde kart hamili, yapacağı bildirimden önceki yirmidört saat içinde gerçekleşen hukuka aykırı kullanımdan doğan zararlardan yüzelli Yeni Türk Lirası ile sınırlı olmak üzere sorumludur. Hukuka aykırı kullanımın, hamilin ağır ihmaline veya kastına dayanması veya bildirimin yapılmaması hallerinde bu sınır uygulanmaz.
Kart çıkaran kuruluş, yapılacak talep ve ilgili sigorta prim bedelinin ödenmesi koşulu ile kart hamilinin birinci fıkrada belirtilen yüzelli Yeni Türk Lirası tutarındaki sorumluluğunun sigortalanmasını sağlamakla yükümlüdür. Kartların sigortalanması ve sorumluluğun paylaşılmasına ilişkin usûl ve esaslar Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.
cevaplayan herkese şimdiden teşekürler bi olay yaşıormda yakın zamnda sırf bu konu için üyelik yaptım, bi arkadaşımın babasının kredi kartı borcu var...
Yazan: dosya Forum: Kredi Kartları ve Bankacılık Hukuku
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku