ben 24 08 2012 de cekmiş oldugum kredide dosya masrafının tüketici hakem heyeti ile geri iadesini talep ettim ve mahkeme sonucunda geri iadesi yapılmasına karar verildi.sonrasında banka tarafından karsı dava acılarak geri ödemeye itiraz edildi söz konusu dosya masrafı sözlesme geregince alınırmıs. bu sözlesme kendilerince tek taraflı ve müzakere edilmeden hazırlanan sözlesmelerdir.Banka halihazırda zaten krediden kazanç sağlamaktadır fakat bunun yanında da çeşitli tutarlarda Dosya Masrafı adı altında bedel talep etmektedir. bazı bankalar dosya masrafı konusunda kampanyalar yapıyor az bir mebla ile sözlesme yapılıyor veya dosya masrafsız deniliyor.buna istinadan söz konusu bu bankanın cekmiş oldugum 3900 tl kredide 208 tl civarında almıs oldugu dosya masrafının herhangi bir faturası varmı bunu belgelendirmek zorunda degilmi nelerin dosyası bu iki üc dosya bir kac kagıtamı bu kadar masraf alınıyor.tüketici her konuyu bilmesi gerekmiyormu. ve ben bu dosya masrafını 4077.Tüketicinin Korunması Hakkında kanunun 6.maddesi geregince haksız sart oldugunu ve buna göre islem yapılmasını istiyorum. bir örnek dava sunulacaksa sultanbeyli subesinde bir bankaya dosya masrafı haksız sart altında dava acılmıstır yargıtay 13.hukuk dairesi bu davada bankanın kredi ceken tüketiciden dosya masrafını haksız sart olusturdugunu ve geri ödemisine karar veriyor.ben bu krediyi asgari ücret ile calıstıgımdan belli borclarımı kapatmak icin mecburiyetten cektim sözlesme okutulmadan imzallatırıldı ve belli süre her ay eksiksiz yatırdım kapattım. sonrasında okudugum ve tüketici hakem heyeti nezdinde ögrendigim dosya masrafının haksız sart oldugunu. ve böyle bir dava actım söz konusu bankalar 60-70 kalemde faiz ile tüketicileri magdur ediyor ve ben buna istinaden devletin tüketicin yanında olmasını istiyorum banka tarafından mağdur edildim, haksız yere dosya masrafı adı altında benden para alınmıştır . davanın reddini talep ediyorum...

- - - Updated - - -

yazmıs oldugum bu savunma ile haklı duruma gelirmiyim arkadaslar kazanırmıyım