MErhabalar, garantisi devam eden ikinci el Motorola marka bir telefon aldırmıştım ağabeyime, netten bulduğum birisinden. Cihazın ahizesinden ses gelmiyordu ara sıra. Sonradan bu sürekli hale gelince garantiye gönderdim .''.. ''siteye gönderdim Onlar da teleservise göndermişler. Faturada ağabeyimin cihazı satın aldığına dair adı soyadı ve imzası var. Ama fatura cihazı bize satan kişinin adına kesilmiş tabiki.
Sonra cihazı 20 iş gününde geri göndermedikleri için ben ücret iadesi istedim. Ama ücreti,cihazı ilk satın alan kişinin hesabına yatıracaklarını söylediler. Ne dediysem parayı bizim hesabımıza yatırmaya ikna edemedim. O ara cihazı bize satan kişiyle iletişime geçtim. O da sorun olmayacağını parayı yatırdıklarında hemen bize gönderebileceğini söyledi. Ben de öyle deyince tamam dedim. Neyse 3 ay gibi bir süre sonra sonunda parayı iade etmişler Cuma günü. Cihazın fatura fiyatı 670 lira, biz cihazı 400 liraya almıştık. Ben cihazı bize satana bir miktar para vermeyi düşünürken adam hesabıma 400 lira para göndermiş. Yani 270 lirasına el koymuş. Telefonu 400 liraya almış olabilirim ama 3 aydır telefonsuz kalıp mağdur olan ben olduğum için o 270 liramı da istedim ama adam ne telefonlara çıkıyor ne de parayı gönderiyor. Bu parayı hukuki bir girişimle o şahıstan alma şansım var mı ? Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum. Çok Teşekkürler
Sonuçta aldığın adam senin ödediğin paranın tamamını iade etmiş ya hiç para vermeseydi nasıl olacaktı ? Elinde telefonu sattığına dair herhangi bir fatura belge var mı ?
Evet verdiğim paranın tamamını verdi ama bana ahizesi arızalı telefonu sattı ve dört ay onun yüzünden ben telefonsuz kalıp mağdur oldum. Telefonu satarken faturanın üzerine "Telefonu satın aldım" diye ağabeyime not düşürtmüş ve imzalatmış.Fatura da serviste ama isterseniz göndeririz dediler.
Doğru olanı yapmış. Size sizin ödediğiniz parayı iade etmiş ürünü satan kişin sorumluluğu budur zaten.
Ürünü satan kişi zaten 400 liraya sattığında cihazdaki bütün hakkından feragat etmiş olur. Siz ikinci el 400 liraya aldığınız bir cihazı 500 liraya satsanız, bu 100 lira bana bu cihazı satan kişinin hakkı ona vereyim, sonuçta ben verdiğim parayı aldım der misiniz ? Bir de arada 3-4 ay gibi bir süre telefonsuz kalmanız, tüm rezilliği sizin çekmeniz de cabası bu işin.
Doğru olanı yapmış. Size sizin ödediğiniz parayı iade etmiş ürünü satan kişin sorumluluğu budur zaten.
Ülkemizde çok yüksek bir enflasyon olsaydı ve tersi olsaydı, yani telefonun faturası 400 lira olduğu halde ikinci elini 750 liraya satmış olsaydı, firma 400 lira iade ettiğinde satıcının da 350 lira ilave ederek 750 lira vermesi mi gerekliydi?
Yahut soruyu soran üyeye:
Durum böyle olsaydı, 750 liraya aldığınız halde faturası 400 lira diye 400 liraya razı mı olacaktınız yoksa "ama ben 750 vermiştim" diye mi düşünecektiniz?
Benim açımdan ben cihazı o kişiden satın aldıktan sonra onun sorumluluğunda çıkmıştır.Dediğiniz gibi de olsa benim o aradaki parayı isteme hakkım olmazdı. Onun da şu anda cihaz üzerinde paraya el koyma hakkı olmadığı gibi Öyle ki, telefonun ahizesi arızalı diye ben o şahsı aramadım bu cihaz bozuk diye. Parayı vermişim,cihazı almışım. O sebeple direkt servise gönderdim cihazı.
Satıcı ürünü size faturasıyla sattıktan sonra bütün hakları size ait olduğuna göre, alınan ücretin tamamı size aittir. Normalde olması gereken siz firmaya ihtar çekip ücreti talep etmeliydiniz, lakin aranızda bir satış sözleşmesi v.s. ispatlayacağınız bir delil varsaki zaten imzalı belge de olduğunu söylemişsiniz.
Kıscası ürünü aldığınız kişi vicdanı ile cüzdanı arasında kalıp, cüzdanını tercih etmiş.
Burda yaptığınız hata firmaya ihtar çekmememiş olmanız, sonuç olarak telefonu aldığınız kişiye dava açabilirsiniz lakin paranın tamamını size yollayacağına dair aranızdaki konuşmayı ispatlandırmanız gerekir,bunu kanıtlayabilirseniz geri kalan tutarı yasal faiziyle birlikte mahkeme kararıyla alabilirsiniz.
Paranızı geri alamasanızda, güveni kötüye kullanmadan ötürü kişiyi dava edebilirsiniz. Sonuçta 270 TL az bir para değil, ve bu para tabiri caizse annenizin ak sütü gibi helaldir.
İlgili kanun maddesinide ekliyorum;
Güveni kötüye kullanma
(1) Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya hizmet ilişkisinin ya da hangi nedenden doğmuş olursa olsun, başkasının mallarını idare etmek yetkisinin gereği olarak tevdi ve teslim edilmiş eşya hakkında işlenmesi halinde, bir yıldan yedi yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
Konu nikon tarafından (20-02-2014 Saat 00:39:04 ) de değiştirilmiştir.
İlginiz için çok teşekkür ederim öncelikle. Evet işi kendim halletmeyip o şahsa güvendiğim için büyük hata yaptığımı geç farkettim ben de. Elimde fatura var belge olarak. Onun üzerinde de adım ve cihazı satın aldım yazıyor. Bu belge yeterli midir ?
Parayı göndereceğine dair de "whats up" ta bi konuşmamız var. Ama ücretin şu kadarını gönderirim falan diye bir miktar geçmiyor. Parayı hesabıma yatırmışlar ben de size gönderdim yazıyor. Elimdeki bu veriler yeterli olur mu dava açmak için ?
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Wmic Windows Activation Key and...
03-05-2025, 14:36:12 in Aile Hukuku