öncelikle selamlar.
antalyada yaşayan kendi halinde bir markette çalışan. Tabiri Caiz ise etliye sütlüye karışmayan birisiyim. memleketim olan kırşehire arada sırada giderim. (ölüm cenaze gibi durumlarda) 2012 yılı başlarında tanımadığm bir insana icra dairesinden geliyormuş gibi ptt kargo aracılığı ile bir kağıt gitmiş. Adres noksanlığı yüzünden icra dairesine dönmüş bu kargo. Gönderen kısmında kırşehir icra dairesi . alacaklı konumunda benim ismim; Tc kimlik numaram. bana ait olmayan bir adres; birde benim avukatlığımı yapmamış bir avukat ismi yazıyor. borçlu kısmının ismi; soyismi; tckimlik numarası ve adresi doğru gözüküyor. kağıdın en altında el yazısı ile tarih atılmış; altında ise icra müdürü yazan yerin aldına ıslak imza ile imza atılmış.

cumhuriyet savcısı bana ihbarname yollayarak savunmamı aldı(İkametgah adresim kırşehirde bulunuyordu o zamanlar). imzanın bana ait olmadığı; böyle bir kişiden alacağım olmadığını; adres kısmının bana ait olmadığı; beyan ettim. rakam ve imza örneklerimi verdim ve antalya'ya geri döndüm. aradan 6 ay geçtikten sonra savcılık makamı tekrar çağırarak tekrar imza ve yazı örneklerimi aldı. 5 ay sonra mahkeme açılmış.
ben hukuk sistemine inanan bir insanım. lakin anlamadığım konu şu.

bana ait olmayan imza kriminal raporunda "imzanın başlangıcı ve bitişi arasında benzerlikler olduğu; bu nedenle şahsıma ait olarak kabul edilebileceği" diye bir tabir geçiyor. bu nasıl olur? kriminal inceleme sonuçları böyle mi gelir? yoksa bu imza bana aitmi? değilmi? kesin bir sonucu olmaz mı? yani ben eminim bu imzanın bana ait olmadığına. rapora itiraz edip adli tıp kurumundan isteyebilir miyim? savcı neden 2 sefer imza örneği almış olabilir?
birde kargo şirketinin burda suçu varmıdır? kargoyu ben yollamadım nasıl benim adıma kargo teslimatı alabilir?

en önemli sorum: kriminal inceleme sonuçları böyle mi gelir? yoksa bu imza bana aitmi? değilmi? kesin bir sonucu olmaz mı?

cevabınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla