öncelikle merhaba benim size danışmam gereken bi konu var eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben aracımı internet üzerinden satışa çıkarmıştım internet üzerinden bana mesajla ulaşan şahış yani hakan bi kısmını nakit bi kısmınıda çekle vereceğini söyledi çekin gününe yakın bi tarihti benim işimi göreceği için bende kabul etmek zorunda kaldım.
Hakan isimli şahıstan çekin bilgilerini istedim ve mesaj yoluyla çekin bilgilerini gönderdi.
Ertesi sabah y.k bankasına gidip çeki kontrol ettirmek istedim, görevli bana yetkisinin olmadığını söyledi bende ziraat bankasıyla çalıştığım için oradaki personelden yardım istedim ve çekin sahibi M.B.Y temiz ve sorunsuz ödemeleri zamanında yapıldığı görünüyordu.
Bende ikna olup hakan adlı şahısı arayıp gelmesini söyledim bana cuma günü gelecekleri söylediler.
Cuma günü (07.02.2014) tarihinde saat 17:00'da geldiler.
10 dakika içerisinde araca baktılar 16.500 tl ye anlaştık 3500 tl'si peşin 13.000 tl'si çekle.
Hemen bi galyana getirip noter açıktır diyerek koştura koştura notere gittik.
Hakanın yanında yeğeni olduğunu idda eddiği kişi a.k.e vardı ve vekaleti ona vermemi söyledi.
İşlemleri başladı ve a.k.e vekalet verdim daha sonra noterde işimiz bitti ve çıkıp petrole benzin almak için uğradık çeki orada a.k.e araç içinde ciroladı çeki teslim aldım.
Pazartesi günü yani ( 10.02.2014 ) tarihinde hasta olduğum için bankaya gidemedim.
Ertesi sabah salı günü bankaya gidip çeki kontrol etmelerini istedim ve görevli arkadaş bana çekin sahte olduğunu söyledi ve çekin sahibi m.b.y'nın imzasının olmadığı ortaya çıktı bana çeki verdiler.
Hemen ardından bankadan çıkıp notere gittim.
Noterdeki görevliye kimliğimi verip vekalet nameyi iptal ettirmek istediğimi söyledim ancak a.k.e aracı pazartesi günü (10.02.2014 ) tarihinde e.a' adlı bayana s.ö'nin vekaletinde satın alınmış.
Ben bu sırada telefonda hakan adlı şahışla görüşüyordum ve kendisini bana en geç 14.02.2014 tarihinde paramı göndereceğini cuma gününe kadar beklememi istedi.
Paraya ihtiyacım olduğu için beklemek zorundaydım cuma gününe kadar bekledim.
Cuma günü telefonda 2 kez görüştük kesin bir dille bana saat 14:00'da paramın yatacağını söyledi ancak daha sonra kendisine ulaşamadım telefonunu kapatmıştı.
Bende ümidimi kesip bankaya gidip gerekli görevliden işlemleri başlatmasını talep ettim, görevli memur polisi çağırdı ve benden çeki cirolamamı istedi ancak ben polis gelmeden bunu yapmadım.
Polis intikal ettikten sonra polisin yanında çeki ciroladım ancak tutanakta bununla ilgili herhangi bir konu geçmiyor.
Daha sonra karakoldaki rutin kontroller ardından ifademi aldılar savcığa çıkmak istediğimi söyledim polisler savcıyla görüşemezsin dediler ve ifademi tamamladıktan sonra beni serbest bıraktılar.
Bundan sonrasın da anlatıcaklarım kendi araştırmalarıma dayalıdır.
Öncelikle a.k.e babası tarafından reddedilmiş ve ablasını bile dolandırmış bir şahışmış.
Aracım şuan aynı internet sitesinde umut otomotiv adında bi üyelikten satılık üyelik tarihi yeni olan ve benim aracım gibi hasar kaydı mevcut ve marka olarak piyasası hızlı gitmeyen araçlar içeren ortalama 20 adet araç bulunmaktadır hepside ocak ayının başından itibaren ilana verilmiştir.
Umut otomotivde ki iletişim numarasını arayıp görüştüm.
S.ö ile görüşmemde bu aracı kimden aldığını sordum bana cevap olarak murat ve sinan adında iki şahşın adını ve kendisi bana görüşmem için bir numara verdi.
Daha sonra murat adlı şahışla telefonla görüştüm aracı pazartesi günü (10.02.2014) ümraniye oto pazarında 12.500 tl'ye aldığını söyledi.
Ancak ben vekalet namede adının geçmediğini söyleyince ben araç için pazarlık yaptım s.ö'ye yönelttim dedi.
Şimdi benim kafamı kurcalayan konu şu ben şahışların bir çete olduğunu düşünüyorum çekin sahibi m.b.y'nında bu çetede bi rolü olabilirmi kendisinin piyasada sahte çekinin olduğuna dair herhangi bir bilgi verilmedi yada yoktur.
Eğer ki M.b.y'nin piyasadaki ilk sahte çekiyse bu alacağımı o kişiden tahsil edebilirmiyim.
M.b.y' nin pisayadaki daha önce sahte çeki varsa ve bunu belirtmediği için m.b.y karşı herhangi birşey talep edebilirmiyim?
A.k.e'ye vermiş olduğum vekalet name üzerinden icraa yoluyla tahsil edebilir miyim ?
Ben çok zor durumdayım o paraya ihtiyacım vardı mağdur durumdayım şimdi den yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Hukuki NET Güncel Haber
Konu enes06 tarafından (16-02-2014 Saat 23:45:44 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: anlatım bozukluğu
Buradan üyelerden karşılıksız yardım bekliyorsunuz.Etmesine ediyoruz ancak şunları evvela söylemek zorundayız.
Konuya giriş şu şekilde;
efendim 07 02 2014 tarıhınde internetten tanısdıgımız 2 kişi adı hakan aradı cek var dedi kabul ettim
nedir, ne değildir, çek ne için verildi ne için yazıldı hiç bir şey anlaşılmıyor.Ancak konunun ilerilerinde bir araç satışı olduğunu çıkarabiliyoruz.Bununla beraber bu uzun yazıda nokta, virgül, büyük harf, küçük harf ve hiç bir imla kuralı yok.Okuyana tam bir işkenceye dönüşen bu yazıyı sanıyorum bir kez daha okuyup düzeltme zahmetinde bulunmamışsınız.O yüzden bırakın acil cevabı forumun yıllardır içinde olan biri olarak bu yazının okuyan sayısı bile(giren ikinci satırda vazgeçecektir) bir elin parmaklarını geçmeyecektir.Ben bu tutum yüzünden cevap yazmayacağım.Ancak bu durumda olan herkese de bir fikir vermesi adına şu tavsiyede bulunuyorum;
Hiç bir karşılık beklemeden size yardımcı olmaya çalışan kişileri düşünmeden gelişigüzel özensiz yazılmış yazılara cevap verilme oranı oldukça düşüktür.Sizin anlattıklarınızı anlamak için çaba harcayacak kişiler istiyorsanız ücretli şekilde hukuki destek almalısınız(orada da bu tutum hoş görülmeyecektir ama sonuçta bir ücret ödediğiniz için bir şeyler beklemeye hakkınız olur).Burada karşılıksız destek bekliyorsanız evvela yardım etmek isteyen kişilere saygınız gereği imla kurallarına ve anlatımın yalınlığına dikkat etmelisiniz.Aksi takdirde dediğim gibi cevap beklemek boş beklentilerden öteye gitmeyecektir.
,
çek dolandırıcılığı cezası,
sahte çek vermenin cezası,
sahte cekin cezasi,
sahte çek davaları,
sahte çek vermenin cezası nedir,
sahte çekin cezası,
sahte cek yazdım cezası ne olur,
cek dolandiriciligi,
sahte cek sucu,
cekle araba dolandiriciligi,
çek dolandırıcıları,
sahte çek ceza,
Cek dondırcı,
sahte cek cezasi,
sirket dolandiricilari,
sahte çek yazmak,
Sahte şirket dolandırıcılığı nasıl yapılır,
sahte cek ile dolandirilik cezasi,
sahte cekin cezasi nedir
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku