İcra Sırası ve Avukatlık Bürosu Görevlisinin Hapis Tehtiti
Merhaba,
Öncelikle uzunca olan bu konuyu okuyan ve cevap veren tüm arkadaşlara teşekkür etmek istiyorum.
bir akrabama çektiğim krediler nedeniyle maaşımdan haciz kesintisi yapılıyor. Diğer bir kaç dosya ise sırada bekliyor. ben maaşımdan kesilenden ayrı bu dosyalara ödeme yapıyorum. borcum bitsin diye. hatta biri kapandı, ikisi de yarıyı geçti. Anlayacağınız ben borcumu ödemeye çabalıyorum.
Bu arada ismini vermeyeyim bir GSM şirketi hakkımda ayrıca icra takibi başlattı. Borçlu olduğum için bu konuda haklılar. Borca bir itirazım zaten yok. Kendilerine durumu izah ettim. Şartlarımı zorlayarak taksitle ödemek istediğimi belirttim. Ancak arayan hanımefendi, elden taksit imkanı olmadığını aynı gün ödeme yapmam gerektiğini söyledi. ve yoksa evinize bu gün geliriz, hatta size hapis cezası çıkana kadar işlemi sürdürürüz dedi. Daha önce de diğer dosya vekillerinin eve geldiklerini ve durumu anlattım. Kendilerini de eve davet ettim, ancak taahüt vermediğimi beni nasıl hapse attıracağını anlayamadığı sordum "XXXXX çok büyük bir gsm şirketidir ve büyük bir firmadır. isterse yapar dedi. Kendisine bu kez Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından farklı bir işlem nasıl yaparsınız diye sordum. beyefendi biz yapmayacağız icra memurları yapacak. isterseniz icra memurunun numarasını vereyim dedi. (sanki icra memuru o büroda görevli) Bana bir numara verdi ki bu numara aynı büroda çalışan bir avukata ait.
Avukat hanım bana dosyalarda isim karışıklığı olmuş, sizinle konuşan stajer avukattır başka biri tahhüt vermişti vs dedi ama ben inanmıyorum. çünkü söylediği numara bana ait eşimle bile konuşmuş arkadaş.
Bu durum benim çok ağırıma gitti. Borçlarını ödemek isteyen ve elinden geleni yapan biri olarak taahütü ihlal etmeyi bırakın vermeden böyle hapise attırmakla tehdit edilmek beni çok üzdü. Üstüne bir de söylenene bakar mısınız ""Büyük firmadır, yapar"
Size sormak istediğim bu arkadaşın yaptığı suç teşkil eder mi?
Eder ise bu olayın olduğu tarih saati not aldım. (Kayıt ediliyor zaten onların görüşmeleri söylediler çünkü) bunu ispatlayabilir miyim.
Brcumu taksitte ödememi kabul etmezlerse evimde haczedilecek bir şey yok. ( yani yeni kanunla çift eşya yok) İcra iflas kanunundan anladığım artık her şey öyle hemen götürülemiyor. bu durumda sırada beklemekten başka yapabilecekleri bir şey var mı?
Cevap: İcra Sırası ve Avukatlık Bürosu Görevlisinin Hapis Tehtiti
İcra hukuku ile dediklerinizin hepsi doğru. Taahhüt yoksa hapis ile tazyik cezası da yok. Büronun yaptığı suç teşkil eder mi? Bana kalırsa eder ama ispatı bu anlattığınız kadarı ile zor.
Cevap: İcra Sırası ve Avukatlık Bürosu Görevlisinin Hapis Tehtiti
Barış bey öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum, eksik olmayın.
Sizin cevabınızı okumadan az önce aynı bürodan başka bir arkadaş beni aradı. "Sizi daha önce de aramıştık, ulaşamayınca eşinizle konuşmuştuk. Size iletmedi mi? Neden dönmediniz?" diye bana çıkıştı. Sakince, hanımefendi ben size dönüş yaptım; x hanımla konuştum, durumu yani taksit olmadan ödeyemeyeceğimi söyledim ama kendisi "siz ayın 15'ine kadar tedarik etmeye çalışın diye bana süre verdi." dedim. Verdiği cevabı size noktasına kadar yazıyorum: "O arkadaş izinli, ben ses kayıtlarını dinledim, zaten ayın 15'i meselesini biliyorum ama sizi teyit için aradım"
Madem biliyorsun, dinledin niye aradın? neyse benim anladığım ses kayıtları tutuluyor, gsm şirketinde de benim onları onların beni aradığı gün ve saat belli. Bu kayıtlardan çıkar diye düşünüyorum ama filmlerdeki gibi o saatin kayıtları silinirse bilemem
Bu ses kayıtları delil olmaz mı?
Cevap: İcra Sırası ve Avukatlık Bürosu Görevlisinin Hapis Tehtiti
Bu konuların cıvığı çıktığı için yazma gereği duyuyorum büyük hukuk büroları olarak bildiğimiz bankaların gsm şirketlerinin ve bunlar gibi devasa şirketlerin hukuki işlerinin yürütüldüğü bürolarda avukat azdır stajyer de azdır ucuz iş gücünden yararlanılır asgari ücretle çalışan ortaokul lise mezunu gençlerdir çoğu malesef yetkili görevli avukatlar borçlularla konuşma muhatap olma işlerini de bunlara devretmişlerdir bu avam şahıslar da avukat, icra memuru rolleriyle mesleği halk nezdinde itibarsızlaştırma pahasına tahsilatçılık yapıyorlar kendini avukat olarak tanıtan bir tanesiyle muhatap olmuştum ofise kadar gidip kendisini ve meslektaşımızı fena şekilde kınamıştım nazikçe böyle ifade edeyim.
En doğrusu buralara düşmemektir aslında, herkesi aynı kefeye koymuyorum ama bin beterini hak eden borçlular karşısında malesef yaptıkları hiç bir şey demek de mümkün.
Cevap: İcra Sırası ve Avukatlık Bürosu Görevlisinin Hapis Tehtiti
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuların cıvığı çıktığı için yazma gereği duyuyorum büyük hukuk büroları olarak bildiğimiz bankaların gsm şirketlerinin ve bunlar gibi devasa şirketlerin hukuki işlerinin yürütüldüğü bürolarda avukat azdır stajyer de azdır ucuz iş gücünden yararlanılır asgari ücretle çalışan ortaokul lise mezunu gençlerdir çoğu malesef yetkili görevli avukatlar borçlularla konuşma muhatap olma işlerini de bunlara devretmişlerdir bu avam şahıslar da avukat, icra memuru rolleriyle mesleği halk nezdinde itibarsızlaştırma pahasına tahsilatçılık yapıyorlar kendini avukat olarak tanıtan bir tanesiyle muhatap olmuştum ofise kadar gidip kendisini ve meslektaşımızı fena şekilde kınamıştım nazikçe böyle ifade edeyim.
En doğrusu buralara düşmemektir aslında, herkesi aynı kefeye koymuyorum ama bin beterini hak eden borçlular karşısında malesef yaptıkları hiç bir şey demek de mümkün.
Engin bey öncelikle cevap yazma zahmetiniz için teşekkür ederim. Haklısınız en doğrusu düşmemek ama malesef bazen olaylar gayr-ı ihtiyari gelişebiliyor.
Konuyu açarken de daha önceki mesajı yanıtlarken de belirtmedim ama Kamu Yönetimi Lisans ve Adalet Ön Lisans mezunuyum. Özellikle kamu yönetimi okurken oldukça hukuk dersi görmüş olmama rağmen hukuk konusunda bilgim bir avukatın bilgisinin yanından bile geçemez.
Bahsettiğim büroda benimle konuşan hanımefendinin tek hedef olarak alacağı tahsil etmeyi belirlediği ve bunun için her yolu denemeye hakkı olduğuna inandığı öylesine belli ki. Söylediği sözün doğru olmadığını ya bilmiyor ya da biliyor ama doğurabileceği sonuçları değerlendirebilecek bilgisi yok.
Aslında genel olarak avukatlar borcunu ödeme isteği ve çabasını ortaya koyanlara (yaptıkları iş ne kadar sevimsiz gibi görünse de haklarını yememek gerekir) yardımcı oluyorlar. Hukukçu değilim ve bu tip büroların işleyişini iyi bilmem ama dışardan bakıldığında tespitiniz çok yerinde görünüyor.
Tekrar teşekkür ederim
Konu dedelekk tarafından (11-02-2014 Saat 19:03:47 ) de değiştirilmiştir.
Sebep: Ekleme
,
ses hukuk bürosu şikayet,
hukuk burosu tazyil hapsi bilgi mesaji,
kapan avukatlık bürosu,
ses kayıt tehtitli sigorta varmı,
kapan huku,
icra dosya acma sirasi,
demir hukuk burosu forumlar,
avkatlar kacta kapatir,
kapan hukuj,
kapan hukuk vekilleri,
ses hukuk avaktlik birosu,
avukalik burolari mesaj,
kapan hukuk konya,
kapan hukuk hangi icra bakiyor,
avukat icradan sonra tehtid edermi,
ttnet ses hukuk,
Ses hukuk Tehdit,
hukuk brosu kapanmis dosyadan para alabilirmi,
avukat ve banka sikayet avukatlik burosunda,
avukatlar sabah kacta buroda olurlar,
ses kayıtların var diye tehtitli sigorta
Merhabalar Avea ya olan borcumdan dolayı geçen yıl icra dosyası açıldı...geçen yıl kamuya girebilmek için yüksek bir puan aldım lakin darbe sebebiyle...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Evlat edinilen çocukların eski...
04-05-2025, 20:37:53 in Aile Hukuku