Yaklaşık olarak altı yıl nce bir suça karıştım ve bugün temyiz başvurusu sonucu yargıtay ilamı elime ulaştı ve yakında yeniden mahkemeye çıkacağım. Daha önceden 7 sene 6 ay gibi bir ceza almıştım. Bu ilamda anlamadığım bir konu var. Size onu danışmak istiyorum. Yazdığına göre 2 suçtan yargılanmışım, birincisi onanmış, bu tamam. Diğeri ise bozmuş ama cezayı az vermişsiniz arttırın mı diyor yoksa azaltın mı bunu anlamadım. Kağıtta yazanı aynen aktarıyorum.

Yapılan yargılamaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun olarak oluşan kanaat ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre yerinde görülmeyen sair temyiz itirazlarının reddine,
Ancak;
5237 sayılı TCK.nın 102/2, 102/3-d maddelerinden sonra 35/2. maddesinin uygulanması, bundan sonra aynı kanunun 102/5. maddesi gereğince arttırım yapılması gerektiği gözetilmeyerek eksik ceza tayini,
Kanuna aykırı, O Yer Cumhuriyet savcısı ve sanık müdafiin temyiz itirazları bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün 5320 sayılı kanunun 8/1. maddesi gözetilerek CMUK.nın 321. maddesi uyarınca BOZULMASINA,....

Sonunda bir mahkeme tarihi var. Bu kadar. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.