İyi günler ben kamu kurumunda çalışıyorum . İş arkadaşıma zor durumda oldugunu ve benden yardım etmemi istemesi üzerine 3500 TL kadar borç verdim.Bu 3500 TL yi bankadan kredi çekerek verdim kendisine kredi vermiyormuş bankalar. Kredi çektikten hemen sonra otomatik ödeme talimatı verdi kendi maaşından benim maaşıma her ayın 15 inde kredi taksit tutarının aktarılması hususunda buna güvendim bende. Ne yazık ki sadece 1 ay onun maaşından benim maaşıma taksit tutarı yattı. Ondan sonraki ay ise 320 TL olan kredi taksidinin 200 TL sini elden verdi bana.Yaklaşık 8 aydır ise hiç para vermedi her ay borcunu ben ödüyorum ve her ay sordugumda başka tarih verdi bana borcunu ödemek için. Alacagımı tahsil etmek için herhangi bir hukuki hakkım var mı bu durumda ? Ve senet yapalım teklifini sundum kabul etti ama yine borcunu ödemeyecek. Bildiğim kadarıyla maaşında haciz var artık kendimi koydurmuş o hacizi yoksa başka alıcısı veya banka mı bilmiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında fikir verirseniz mutlu olurum.Şimdiden teşekkür eder iyi günler diliyorum...