Uyuşurucuyla yakalanmak ve suçu arkadaşı üstüne almak
Lütfen bu konuda ciddi bilgiye ihtiyacım var
bundan 3 gün önce arkadaşım üzerinde uyuşturucu ile yakalandı ve yanında bende vardım.olay anı şöyle ki ben otobüs durağında bekliyordum caddenin karşısında da arkadaşım yanıma geliyordu yanıma geldiğinde arkamdan bi polis memuru bizi durdurup kimlik kontrolü istedi ve bizde kimliklerimizi verdik arkadaşım o an çok heycanlandı ve polis üzerinizde suç unsuru birşey var mı diye sorduğunda arkadaşım var abi diyerek sağ ön cebinden beyaz kağıda sarılı ot çıkardı ve verdi memur bey aldı ve arkadaşımı kolundan tutup arka sokaktaki araca götürdü ve bende yanlız bırakmak istemedim(kaşıntı burdan başlıyor ne yazık ki) memur bey bana gelmene gerek yok dese de gelmek istediğimi söyledim karakola giderken aracın içinde memurlar üstümüzü aramadığı için başka birşey var mı diye sorduğunda arkadaşım var abi diyerek tekrar naylon poşete sarılı 3 adet hap çıkarıp verdi arkadaşım çok panik yaptı ve bende ilk defa böyle bişeyle karşılaşınca beni de etkiledi.Ne olucağını ne biteceğini bilmediğim için memur beye sürecin ne olacağını sordum memur beyde denetimli serbestlik alır 3 ayda bir teste gider kullanmadığı anlaşılırsa dosya kapanır 1 yıl süre uzatılabilir dedi ben o an çok kötü oldum arkadaşımda benden dahada kötü oldu memur bey olacakları anlattıktan sonra arkadaşım bana suçu sen üstüne alırmısın dedi ailesinin öğrenmesi ve fabrikada işe başlıcağını söyleyip herşey çok köü olucağını söyledi ve bende o anki piskolijiyle tamam dedim polis bu drumda ikimizden birimizin almasını söyledi ve ben burda büyük bi gafil avlanarak kabul ettim sonra tutanak tutuldu ve polis olay anını arkadaşımda olan herşeyi benim adıma yazdı okumaya çalıştım tutanaktakileri imzalamadan önce tutanakta ifade değiştirilebilir gibi birşey okumuştum ve imzaladım içeride ifademide içerdeki polis yazıp imzalattırdı.Memurlar bana yetersiz bilgi verdiğini sonradan öğrendim ve bu olay benim kendimi yakmama sebep oldu. Bunu düzeltmek için ertesi gün karakolu arayıp değişirilmesini istediğimi söyledim ve tutanak ve ifadeyi imzaladığım için mahkemede söylemem gerektiğini söylediler.bir sonraki gün yani dün karakola bizzat giderek değiştirilmesini istedim bazı memurlar bişey olamaz derken aralarında ilk görüşüğüm sivil memur arkadaşımın gelip suçun kendisine ait olduğuna dair ifade vermesi için gelmesi gerekiğini söyledi fakat bunu diğer memurlara söylediğimde bunun olamıyacağını söylediler.ben tutanakla ifadeyi imzaladığımda sabıka ve sicile işlenmiyeceğini sadece polis kayıtlarında tutulacağını bi süre sonra siliniceğini söylemişti.şimdi ben bu drumu düzeltebilmek için ne yapmalıyım?? geleceğimi savunma sanayide müh. hedefim vardı bu drum bütün kapılarımı kapatıyor.araştırdığım sonuçlar askeriyeye hem kendimin hemde sülalemden bir başkası askeriyeye girmek isterse bnm bu suçu üslenmiş olmamdan dolayı giremiycek!! bu düşünce beni mahvediyor arkadaşımda şimdi telefonlarıma bakmıyor ve ulaşamıyorum bu konuda ne yapmalıyım lütfen bilgi paylaşımında bulunursanız çok minnettar olurum...teşekkürler
Hukuki NET Güncel Haber
Konu ahmtdmn tarafından (03-02-2014 Saat 02:24:38 ) de değiştirilmiştir.
Cevap: Uyuşurucuyla yakalanmak ve suçu arkadaşı üstüne almak
bu konuda tutanağın ve ifadenin değiştirilmesi için süre aşımı varmı yada itiraz etsem bi problem olur mu? susturulmaya çalışıyorum izlenimi var üstümde lütfen bu konu hakkındaki cevaplarınızı bekliyorum.. şuan piskolojik olarak sıkıntılıyım.itiraz edersem poliste zan altına alınmış olacağından işlerin karışıcağı ve başıma daha kötü şeyler gelebileceğini duydum lütfen bilgi paylaşırmısınız bu konu hakkında benim bi suçum yok??? ne yapmalıyım
Konu ahmtdmn tarafından (03-02-2014 Saat 11:37:31 ) de değiştirilmiştir.
araştırmalarıma göre suçu üstlenmeninde suç olduğunu okudum bu olaydaki gerçeği su üstüne çıkarmak için savcılığa suç duyurusunda bulunsam kendimi ihbar ediyor gibi olucam suç bana ait değil ve benim bunu açığa çıkarmam gerek bulunan uyuşturucuyla hiçbir parmak izim yok bu ve kamera kayırtları bulmak drumu ne yönde etkiler aklanmak istiyorum dosyamın örneğini isteme hakkına sahip olduğumu okudum karakola gidip istesem vermezlerse tutanak tutturabilirmiyim ? arkadaşım şuan kaçıyor bana ne olacak?
Size sadece kendi ifadenizden suret verebilirler geri kalanı sadece avukat alabilir. Karakol evrağı tamamlayınca savcılığa vermiştir artık muhatabınız savcılıktır.
avukatın karakoldan alabilme drumunun benim vekaletimi vermemle olabileceğini okumuştum dosyayı incelemek için davayı almak isterse benim vekilliğimi alarak karakoldan dosyayı talep edicektir diye düşünüyorum benim vekaletimi verdiğim birşeyi benim alabilmemde gerekmezmi? yada avukatın karakola gitmeden ben dosyamı alıp avukatlara danışabilmem içinde benim dosyayı almam mümkün olmamaktamıdır?bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum ben bu konuda savcılığa olayın gerçeğini ortaya çıkarmak için suç duyurusunda bulunmak istiyorum ve aklanmak için ne yapmalıyım? cevaplarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim engin bey beni yönlendirebilirmisiniz?
Konu ahmtdmn tarafından (04-02-2014 Saat 09:14:12 ) de değiştirilmiştir.
Açıkçası hiç kolay değil yaptığınız bu yanlışı ortaya çıkarmak burada sizin kadar hatta sizden daha fazla yanlış yapan polis memurlarıdır suçu suçludan başkasına yüklemek olur mu hiç bu nasıl polisliktir efendim yalvardılar acıdık acıma kardeşim görevini yap suçlu kendi acısın yapmasın çok yanlış iş yapmışlar bunlardan polis olamaz. Bu işi düzeltebileceğinize ilişkin benim pek bir ümidim yok ama siz ümidinizi yitirmeyin suç duyurusunda bulunmakla başlayın mücadele edin inşaallah başarılı olursunuz başka da aklıma gelen bildiğim bir şey yok malesef.
karakolda o an polisin suçu üstlenmeme göz yumması ve aranızdan biri seçsin demesini görevi kötüye kullanmak olduğunu sonradan fark ettim ben o an hiç yalvarmadım ve polislerin yönlendirmesiyle hareket ettim suç duyurusunda bulunmak istediğimde karakoldaki kameraların vicut dilini okuyabilecek kişilerlede analiz edilebilir arkadaşım neredeyse ayaklarına kapanıcaktı ve ben dün akşam ifademin örneğini almak istedim ve aldım ifadede o an tutanakta yazanları biraz değiştirip ifadem şeklinde yazılmıştı.şöyleki ifademde olay mevki yeri bir cadde üzerinden bir sokağa girdiğim esmer kısa boylu birisinden 2 içimlik esrar maddesi ve 1 adet extacy hap aldığım ve çıktığımda polis memurlarının beni durdurup üstümde olanı teslim ettimi yazn bir ifade fakat karakolda geçenlerse üzerinden çıkan ot fazlaydı 5 te 2 si kadarını yazdı ve 3 adet hap çıktı polis suçu üstüme alıyorum diye bunları azaltarak 2 içimlik esrar ve 1 adet extacy hap olduğunu yazdı tutanağa bu arada ben içici değilim fakat daha önce böyle arkadaş ortamlarında bulundum olaydan 3-4 hafta öncesi kadarda teklif edilip 2 nefes çekmiştim bu drum tahlillerimde çıkıcaktır 6 ay öncesine kadar iz bulunabilindiğini doktor arkadaşımdan öğrendim..öyle olsa bile ben suç duyurusunda bulunup olayın gerçeğini ortaya çıkarmak istiyorum. işlediğim suç suçu üstüne almak olsun. ki o da o anki piskoliji ve bilgisizlik çok teşekkür ederim engin bey
yarın sabah suç duyurusunda bulunmaya gidicem adliyeye hem polis memurlarına hemde arkadaşımın suçu beni baskıda bırakarak üstüme almama sebep olduğu için bu aşamadan sonra kanıtlayabilececeğim unsurları kamera vs delilleri nasıl sunabilirim? karakoldaki kayıtlar gibi mesela
evi tutalı 2 ay oldu iş nedeniyle ankaraya geldim.oturduğum evi standart(hazır) kira sözleşmesi yaparak tuttum. evi tutarken ev sahibiyle yanıma bir...
™ Hukuki NET 2002-2022 - Ulusal ve uluslararası Hukuk Sitesi ⚖️ olma özelliği ile gerek avukat, gerek diğer hukukçu arkadaş ve gerekse vatandaşlara ev sahipliği yapan, eğitim ve bilimsel alışveriş yapma amaçlı bir "Hukuk Rehberi" dir.
Davalar
Hukuki Net; sürekli yenilenen faydalı güncel içeriği ile zamanın hukuk dallarına göre kategorize edilmiş çeşitli mevzuat (Ceza kanunu, İş kanunu, Borçlar yasası gibi), emsal mahkeme kararları, yargıtay kararları, emsal danıştay ve anayasa mahkemesi kararları ile hukuksal makale, kanun, hukuki forum, hukuk sözlüğü, hukuk programları, meslektaş ilanları, avukatlar için kolay hesaplama araçları, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, benzer Yargıtay kararı ve Mahkemeler tarafından örnek davalar ile ilgili gerekçeli kararlar, * davası dilekçe örnekleri yasal haberler ve hukuk siteleri dizini 🕸 bulunan bir hukuk bilgi bankası sistemidir.
Avukatlar
Yararı nedir?
📝 Hukukçular için mesleki danışma (Üstad ve meslektaşlar arası paylaşım), dayanışma ve bakalorya fonksiyonu olan site; "Önleyici hukuk" veya "Dava hukuku" nedeni ile doğan veya yeni doğacak anlaşmazlıklar ile içtihat hukuku kaynağı olan Yargı ve Yargılamayı tartışmak, davalar ve ihtilaflar için yararlı çözüm yolları üretmek ve hukuksal konularda özellikle nerede, nasıl, neden soruları üzerinde soru cevap yorumlar, tartışma paylaşma yorumlama yöntemi ile sebep sonuç ilişkisi kurarak 💬, Mahkemelerin dava yükünü hafifletmeyi de amaçlayan suigeneris (kendine özgü) hukuk laboratuarı özellikleri bulunan bir hukuki kalkınma hedefli bilgi dağarcığıdır.
® Hukuki Net internette ve Türk hukukunda bir marka olmakla birlikte ticaret veya iş amaçlı bir site olmayıp, herhangi bir ticari kurum, kuruluş, bilgisayar programı firması, banka vb. kişi veya herhangi politik veyahut siyasi bir kuruluş tarafından desteklenmemekte, finans kaynağı reklam ve ekseriyetle site yönetimi olan Adalet sistemine adanmış bir servistir.
🆓 Hukuki.net halk için ücretsiz ve açık kaynak nitelikli bir hukuk sitesi olup, gayri resmi vatandaş bilgilendirme portalı işlevi görmektedir. Genel muhteviyat olarak kanun, yönetmelik, Emsal Anayasa mahkemesi, Danıştay ve Yargıtay kararı gibi hukuki mevzuat içermekle birlikte avukat ve uzman kişilere özel yorumlar da içeren sitenin tüm hakları saklı olup, 🕲 telif hakkı içeren içeriği izinsiz yayınlanamaz, kopyalanamaz. (Herhangi bir hususu sitene alıntı kuralları çerçevesinde kopyalamak için sitene ekle için izin bağlantısı.)
™ Marka tescili, Patent ve Fikri mülkiyet hakları nasıl korunuyor?
Hukuki.Net’in Telif Hakları ve 2014-2022 yılları arası Marka Tescil Koruması Levent Patent tarafından sağlanmaktadır.
♾️ Makine donanım yapı ve yazılım özellikleri nedir?
Hukuki.Net olarak dedicated hosting serveri bilfiil yoğun trafiği yönetebilen CubeCDN, vmware esx server, hyperv, virtual server (sanal sunucu), Sql express ve cloud hosting teknolojisi kullanmaktadır. Web yazılımı yönünden ise content management (içerik yönetimi) büyük kısmı itibari ile vb olup, wordress ve benzeri çeşitli kodlarla oluşturulan bölümleri de vardır.
Hangi Diller kullanılıyor?
Anadil: 🇹🇷 Türkçe. 🌐 Yabancı dil tercüme: Masaüstü sürümünde geçerli olmak üzere; İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Hintçe, Rusça ve Arapça. (Bu yabancı dil çeviri seçenekleri ileride artırılacak olup, bazı internet çeviri yazılımları ile otomatik olarak temin edilmektedir.
Sitenin Webmaster, Hostmaster, Güvenlik Uzmanı, PHP devoloper ve SEO uzmanı kimdir?
👨💻 Feyz Pazarbaşı & Istemihan Mehmet Pazarbasi[İstanbul] vd.
® Reklam Alanları ve reklam kodu yerleşimi nasıl yapılıyor?
Yayınlanan lansman ve reklamlar genel olarak Google Adsense gibi internet reklamcılığı konusunda en iyi, en güvenilir kaynaklar ve ajanslar tarafından otomatik olarak (Re'sen) yerleştirilmektedir. Bunların kaynağı Türkiye, Amerika, Ingiltere, Almanya ve çeşitli Avrupa Birliği kökenli kaynak kod ürünleridir. Bunlar içerik olarak günlük döviz ve borsa, forex para kazanma, exim kredileri, internet bankacılığı, banka ve kredi kartı tanıtımları gibi yatırım araçları ve internetten para kazanma teknikleri, hazır ofis kiralama, Sigorta, yabancı dil okulları gibi eğitim tanıtımları, satılık veya kiralık taşınmaz eşyalar ve araç kiralama, ikinci el taşınır mallar, ücretli veya ücretsiz eleman ilanları ile ilgili bilimum bedelli veya bedava reklamlar, rejim, diyet ve özel sağlık sigortası gibi insan sağlığı, tatil ve otel reklamları gibi öğeler içerebilir. Reklam yayıncıları: ads.txt dosyası.
‼️ İtirazi kayıt (çekince) hususları nelerdir?
Bahse konu reklamlar üzerinde hiçbir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bu sebep ile özellikle avukat reklamları gibi Avukatlık kanunu vs. mesleki mevzuat tarafından kısıtlanmış, belirli kurallara tabi tutulmuş veya yasaklanmış tanıtımlardan yasal olarak sorumlu değiliz.
📧 İletişim ve reklam başvuru sayfası nerede, muhatap kimdir?
☏ Sitenin 2022 yılı yatırım danışmanı ile irtibat ve reklam pazarlaması için iletişim kurmanız rica olunur.
Clicking Here TLO lookup
02-05-2025, 13:42:01 in Askerlik Hukuku